Māksla ēst to, ko jūs patiešām vēlaties, pat, ja pie galda ir bērns

Māksla ēst to, ko jūs patiešām vēlaties, pat, ja pie galda ir bērns

13. Nov 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai Tev nav bijis tā, ka apsēdies pie vakariņu galda un saproti, ka no tā pazuduši dažādi gardumi? Tad Tu padomā un saproti, ka siera uzkodas un krekri pazuduši un mazi šķīvīši uzradušies, līdz ar brīdi, kad mazais ķipars sācis ēst ar jums kopā. Jo jūs, kā kārtīgi vecāki, savā bērnā redzat veselīgas pārtikas patērētāju, kas atspoguļojas arī jūsu ēšanas stilā.

Kāpēc esat atteikušies no uzkodām, alkohola? Protams, jo negribat, ka mazais, kamēr jūs neredzat, paķert kaut ko no tā, kas viņa puncim un veselībai nav vēlams. Vai vīrs nav teicis, ka ēdot no lielākie šķīvjiem šķiet, ka arī ēdiens garšoja savādāk?

Lūk, daži padomi, kā apvienot bērnam vērtīgās maltītes un vecāku vēmi pēc našķiem.

  • Esi postmoderna. Pārveido savu maltīti. Piemēram, Tev garšo svaiga bagete, kas pildīta ar krēmsieru, kaperiem, sarkanajiem sīpoliem, salātlapu, tomātiem un zaļajām olīvēm, tad baudi to. Jā, mazajam šāda pārtika ir par smagu. Kā atrisināt? Viņam garšo visas sastāvdaļas, ko pildi bagetē, tad kāpēc nepagatavot maizīti, kura viņam būtu veselīga- ar tomātiem un olīvēm? Vai arī dod ēst šīs atsevišķās sastāvdaļas? Tā gan Tu, gan viņš būsiet laimīgi!
  • Uzlabo maltīti. Grilēta cāļa krūtiņa, dārzeņi un viegli rīsi ir tieši tāda maltīte, kas bērnam garšotu, bet priekš jums tā ir nedaudz garlaicīga. Neskumstiet, jūs šo maltīti varat uzlabot- cālim pagatavojiet pikantu mērcīti vai pievienojiet nedaudz riekstu utt. Variācijas ir dažādas. Jūs ēdīsiet to pašu pārtiku, ko bērns, bet nedaudz uzlabotu.
  • Ēdiena ietīšana. Viena no baudām, ko vecāki pavisam noteikti var atļauties, ēdot kopā ar bērniem, ir ēšana ar pirkstiem. Jau zināms, ka bērnam īpaši garšo ēdiens, ko var turēt rokās. Tad izmanto to. Piemēram, pupas vai rīsus, grilētu sieru ar dārzeņiem var ietīt tortiļjās. Tā visi būs apmierināti un vajadzīgās vielas uzņemtas.

Tas nozīmē, ka jums, kā vecākiem nav pilnībā jāpakārto sava ēdienkarte atbilstoši mazajam. Jūs varat variēt un dažādot pārtiku, ko ēdat gan jūs, gan bērni.

Māmiņu Klubs