Lieldienu brīvdienās bērni gūst traumas

Lieldienu brīvdienās bērni gūst traumas

25. Feb 2012, 11:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lieldienu brīvdienās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas ārsti, laikā periodā no 22. aprīļa līdz 25. aprīlim palīdzību sniedza 643 bērniem.


Lieldienu brīvdienas Bērnu slimnīcas traumatologi un ķirurgi strādāja intensīvi, jo palīdzību sniedza 243 bērniem, kuri bija guvuši dažāda rakstura traumas un, no kuriem stacionēti tika 27 pacienti. Lieldienu brīvdienās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta rādītāji liecina, ka traumas lielākoties radīja kritieni, dzīvnieku kodumi un sadzīviskas traumas. Bērni nelieto aizsargķiveres braucot ar riteni, kā arī roku un ceļu aizsargus braucot ar skrituļslidām. 

 

Atnākot siltam laikam, bērni un vecāki vairāk pavada laiku brīvā dabā, braucot ar riteni, šūpojoties, braucot ar skrituļslidām u.c. Vasara un rudens jau tradicionāli tiek uzskatīti par periodu, kad traumatisma rādītāji pieaug. Šobrīd atnākot siltam laikam, mainās ierastais dzīves ritms un vide, kurā bērns uzturas ikdienā, turklāt tieši šajos gadalaikos bērni ir ievērojami aktīvāki.

 

Bērnu slimnīcas mediķi vēlas aicināt vecākus pievērst lielāku uzmanību savām atvasēm, jo bērns ir enerģijas pārpilns un pamanās daudz ko sastrādāt pat tad, ja uzmanība tiek novērsta tikai uz dažām minūtēm, - jo īpaši tas attiecas uz jaunākajiem bērniem.