Laiks svaigam gaisam!

Laiks svaigam gaisam!

25. Jul 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sen zināms, ka cilvēks nevar ilgstoši izdzīvot bez ūdens un bez ēdiena. Bet ir kas tāds, bez kā mēs nevaram izdzīvot pat sekundi – tas ir svaigs gaiss!

Konsultē pediatre Vizma Meikšāne.

Svaigs gaiss ir viens no enerģijas avotiem un bez svaiga gaisa, protams, nevar dzīvot.

„Vēl viens no enerģijas avotiem ir arī kustīgs dzīvesveids, kvalitatīvs ēdiens, tīrs ūdens un labs miegs un tie viens otru papildina- bez svaiga gaisa mēs nevaram dzīvot, bet mēs nevaram dzīvot arī bez miega, tāpēc tas viss ir vienādās proporcijās,” uzskata pediatre Vizma Meikšāne.

Tas nozīmē, ka, lai labi justos un labi izskatītos, mums ir gan kārtīgi jāguļ un jāēd, gan jāiet dabā.

Ir noteikti faktori, kas liecina par to, ka trūkst svaigā gaisa - cilvēks jūtas sākumā miegains, saguris, darba spējas zūd, gribas vairākas reizes dienā iet kafiju dzert, jo nav tonusa, enerģijas, garastāvoklis mainās, uzvedība mainās un paliek kašķīgs un arī cilvēks grib vairāk ēst, jo viņš grib šo enerģiju uzkrāt kādā veidā un neiedomājas par to, ka vainīgs ir skābekļa trūkums.

Pediatre Vizma Meikšāne skaidro, kā bērni izmainās uzvedībā: „Bērni izmainās uzvedībā, viņi paliek gražīgi, kašķīgi, viņiem nav ko darīt, sāk krist uz nerviem un iznāk vairāk konfliktu. Tāpat esmu novērojusi,ka viņi vairāk sāk ložņāt ap ledusskapi, jo mēģina uzkrāt enerģiju šādā veidā, tomēr to nevajadzētu pieļaut, jo bērni patiesībā enerģiju uzkrāj kustoties, guļot un atrodoties svaigā gaisā.”

Ja mums nav iespējams pašiem doties svaigā gaisā, tad svaigs gaiss noteikti jāielaiž pie mums. To varam izdarīt, regulāri vēdinot telpas- tas jādara vairākas reizes dienā, ideālā gadījumā pat katru stundu. Un logu nedaudz atvērt noteikti vēlams arī tad, kad paši dodamies ārpus mājas.

Māmiņu Klubs

Cik ilgu laiku jūs šajā vasarā pavadāt svaigā gaisā?