Kad un kāpēc bērnam vajadzīgs mājdzīvnieks?

Kad un kāpēc bērnam vajadzīgs mājdzīvnieks?

16. Mar 2010, 18:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pediatre Anna Birka stāsta, kāpēc bērnam būtu vajadzīgs mājdzīvnieks, minot pozitīvos ieguvumus.

 

Kad bērns ir viens pats ģimenē bez māsām vai brāļiem, viņam varētu būt vientuļi. Arī šķirtās ģimenēs, kad bērns paliek ar mammu vai tēti, viņam ir vajadzīgs kāds draugs. Un dzīvnieks ir labs risinājums, jo tā ir beznosacījuma mīlestība – viņš mīl savu saimnieku, pieglaužas viņam..

 

Dzīvnieki un bērni savā ziņā ir līdzīgi – viņi mīl ar zemapziņu, t.i., viņi vienkārši mīl un jūt, vai cilvēks ir labs vai slikts.

 

Ja dzīvnieks krasi maina uzvedību un pēkšņi sāk skrāpēt vai kost, saimniekam jāpadomā, vai mēs paši neesam pie tā vainīgi un kaut kas nav mainījies. Ja ģimenē ienāk bērns, visbiežāk šāda situācija rodas tad, ja vecāki mājdzīvnieku apzināti izolē no bērna, baidoties, ka tas nodarīs kaut ko sliktu. Šādā gadījumā loģisks iznākums ir dzīvnieka dusmas.

 

Tāpēc ieteicams dzīvnieku uzreiz iepazīstināt ar bērnu, jo kā uzsver Anna Birka, viņas praksē pēc šādas rīcības nav gadījumu, kad dzīvnieks nepieņemtu bērnu un darītu pāri.

 

 

Ja bērnībā bijis kāds mājdzīvnieks, bērns to atcerēsies visu mūžu.

 

Pozitīvais ieguvums no mājdzīvniekiem ir daudzkārt lielāks par sīkām ikdienišķām ķibelēm, piemēram, netīrais gultas pārvalks, izgāzta ēdiena bļodiņa.

 

Galvenais ir prieks un laime bērna acīs par dzīvnieku, par kuru viņš pats var rūpēties!

 

Kā Tu domā -  kādas ir priekšrocības, ja mājās ir mājdzīvnieks?

11. Feb 2011, 09:35

Pilnīgi piekrītu pediatres viedoklim. Arī mūsu ģimenē pirmais bija suņuks (takša un jorka krustojums) un tad meitiņa. No sākuma Džo (sunenīte) uz Keitu skatījās ar aizdomu, bet tad jau ar interesi apostīja. Mīlestību starp abām meitenēm dalījām ar vīru - kamēr viens ar mazulīti, tikmēr otrs ar suņuku, lai viņai nebūtu greiza sirsniņa. Vienīgi vajadzēja sunītim mācīt, ka lai arī Keita ir cilvēks, viņai kāpt virsū nedrīkst 😃 Tagad, kad meitai ir 5 mēneši, Džo no viņas izvairās, jo lai arī cik ļoti meitai suns interesētu, maigu pai-pai viņa vēl nemāk, tāpēc gadās, ka viņa ieķeras sunim ūsās vai spalvā, kad suns mēģina izrauties, protams, spalviņas paliek mazajā rociņā un Džojai tad ne īpaši patīk 😉 Katrā ziņā, jau tagad mācām, ka sunītis ir mīļš un ka vajag pai-pai suņukam un ka ārā jāved un pastaigā līdzi jāņem 😀