Kā pārliecināt bērnu?

Kā pārliecināt bērnu?

14. Apr 2012, 07:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visi vecāki, kuriem ir bērni vecumā no 2 līdz 7 gadiem, noteikti ir bijuši situācijā, kad bērnu pārliecināt par kaut ko ir vienkārši neiespējami.

 

Ja Jūsu bērns par kaut ko ir pārliecināts, un nevēlas klausīties Jūsu secinājumos, vajag izvēlēties situāciju, kas būs maksimāli līdzīga iepriekšējai. Tomēr ir vērts ņemt vērā, ka bērnam ir jāprot paskatīties uz sevi no malas. Nekādā gadījumā nevajag vilkt paralēles ar bērnu un pasaku tēlu. Var izvēlēties bildītes ar attēliem, kur ir līdzīga situācija redzama un piemērā pastāstīt bērnam, kā būs pareizāk.

 

Pakāpeniski var ierosināt sarunas gaitu vajadzīgajā virzienā. Vajag izdarīt tā, lai mazais pats nonāk pie tāda secinājuma, kuru Jūs uzskatāt par pareizu.

 

Vēl viens veids kā pārliecināt bērnu Jūsu viedokļa pareizībā ir izdomāt bērnam pasaku, kurā kaut kādā veidā ir izveidojusies tieši tāda pati tēma, kāda starp Jums un bērnu izraisījusi konfliktu.

 

Protams, katrā atsevišķā gadījumā ir iespējamas savas nianses, tomēr jāatceras ir galvenais – nav vērts lauzt bērna pārliecību un uzspiest viņam savu viedokli.

 

Bērnu var pārliecināt ar vairākkārtēju atkārtošanu, kas izteikta dažādās formās. Tādā veidā Jūs palīdzēsit bērnam izmainīt arī savu attieksmi pret jautājumu, kas Jūs uztrauc.

 

Māmiņu Klubs

21. Jun 2011, 16:53

un šis raksts būtu efektīvāks un lietderīgāks, ja būtu kāds piemērs.