Kā Māmiņu Kluba māmiņas cīnās ar piena kreveli?

Kā Māmiņu Kluba māmiņas cīnās ar piena kreveli?

10. Jul 2012, 13:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā parādīja aptaujas rezultāti, 68,8% Māmiņu Kluba mazuļu ir bijusi/ir piena krevele! Tad nu lūdzām māmiņas padalīties pieredzē un paņēmienos,kā viņas ar to cīnījās!

 

-          Krevele bija uz galvas,ķemmēju ar utu ķemmīti pirms vannas vairākas reizes.

-          Īpaši necīnījos, vien pa reizei sasmērēju ar eļļu. 

-          Pusstundu pirms vannā iešanas sasmērēju galviņu ar bērnu eļliņu, pēc tam vannā izmazgājām matiņus ar šampūnu un beigās izķemējam matiņus.

 

-          Sasmērēju galviņu ar Bubchen eļļu, uzliku cepurīti, izmazgāju matus un tad kasīju nost ar ķemmīti.

-          Kādu stundu pirms mazgāšanas uzziedu Bubchen kliņģerīšu eļļu, rūpīgi galviņu izmazgāju ar šampūnu,vālāk matiņus izķemmēju ar mīksto ķemmīti. 

-          Pēc matu mazgāšanas izķemmējām matiņus un tas arī viss. Krevele bija diezgan ilgi,bet neko īpašu neizmantoju.

-          Ar olīveļļiņu samitrinājām galviņu, un ar ķemmīti pa vairākiem piegājieniem ķemmējām nost.

-          Dienas laikā smērēju galviņu ar eļļu, vakarā pirms vannošanas ar ķemmīti izkasīju kreveli ārā. Ļoti viegli gāja nost.

-          Par cik nebija izteikta piena krevele, tad īpaši necīnijos, pirms vannas ar bērnu eļļu ieziedu galvu, uzliku cepurīti (pusstundu pirms vannošanās), bet eļļa diez ko nepalīdzēja, vienkārši kasīju nost (saudzīgi), kad atļāva.

 

Kā redzi, paņēmieni,kā cīnīties ar piena kreveli ir daudz un dažādi, Māmiņu klubs iesaka pamēģināt Bubchen šampūnu ar kviešu proteīnu, kas palīdzēs cīnīties ar piena kreveli!

Var izmantot uzreiz no dzimšanas brīža. Sastāvā ir kviešu proteīns, pantenols, kumelīte un aloe vera. Nesatur konservantus un PEG emulgatorus. Nekairina gļotādas, līdz ar to arī nerada asaras. Pateicoties sastāvā esošajām vielām, šampūns maigi attīra un mitrina galvas ādu, ir pretiekaisumu darbība, tāpēc šo šampūnu ļoti labi var izmantot, lai neveidojas piena krevele, kā arī piena kreveles likvidēšanas procesā. Vieglākos gadījumos pietiks tikai ar šampūnu, taču ja problēma ir lielāka, tad vajadzētu izmantot gan eļļu, gan pēc tam šampūnu. Un, protams, jāatcerās, ka piena kreveles gadījumā vajadzētu konsultēties ar sava bērna ārstu.