Kā izvēlēties saules aizsargkrēmu?

Kā izvēlēties saules aizsargkrēmu?

28. May 2012, 13:30 gucci123 gucci123

 

 

Šis stāsts būs par to, kā izvēlēties saules aizsargkrēmu mazulim, jo, vasarai tuvojoties, šī tēma varētu būt aktuāla daudzām māmiņām. Taču, kad sāku meklēt informāciju, uzdūros faktam, ka tā ir daudzpusīga un nesistemātiska, jo, kā jau zināms, katram par šo jautājumu ir savs uzskats.

Tātad, iestājoties siltam laikam, sapratu, ka jāsāk mans mazais dēliņš sargāt no siltās, taču tai pat laikā bīstamās saules. Kāpēc bīstamās? Jo karu gadu saules radiācijas līmenis tikai pieaug (vides piesārņojums, ozona slāņa noārdīšanās u.c. faktori). Jā, jā, kāds teiks, ka manā bērnībā sauļojāmies līdz tādai stadijai, ka āda līda vai nost no kauliem, taču tagad daudz kas ir mainījies. Un opcija saslimt ar ādas vēzi nav tā labākā...

Kā mēs visi zinām, tad līdz noteiktam vecumam bērnus saulē laist nedrīkst. Protams, tas nenozīmē, ka saulē vispār uzturēties nedrīkst, taču visam ir savas robežas. Taču kā tu saulainā dienā neiesi ar mazo ārā??? Protams, ka iesiJ Taču jāatceras par pasākumiem, kas jāievēro, lai saules stari nekaitētu mazajam cilvēciņam. Un viens no šiem pasākumiem ir saules aizsargkrēma izmantošana, tāpat kā cepurītes vilkšana, lai galviņa nepārkarstu.

Sāku interesēties par pieejamajiem saules aizsargkrēmiem. Apskatīju piedāvājumu, pakonsultējos ar dermatologu un pediatru, kas (starp citu, abi) ieteica kā pirmo saules aizsargkrēmu izmantot tādu, kuram SPF būtu ne mazāks kā 45 (ir arī 50). Zināšanai SPF ir pretsaules aizsargfaktors, kas rāda, cik reizes ilgāk par speciāliem līdzekļiem aizsargāta āda salīdzinājumā ar neaizsargātu var atrasties tiešos saules staros. Un, jo augstāks SPF, jo augstāka ir ādas aizsardzība.

Mana izvēle krita par labu eko kosmētikai, lai gan tā ir salīdzinoši dārga, taču tai ir vairākas būtiskas priekšrocības, piemēram, tā ir ūdens noturīga, nesatur sintētiskas krāsvielas un smaržvielas, kā arī konservantus, PEG, SLS un parabēnus, cinka oksīdu, naftas, parafīna un silikona produktus un to atvasinājumus, ĢMO brīvs, CO2 neitrāls. Man liekas, ka tas ir pietiekami garš saraksts, lai izvēlētos tieši tādu produkciju mūsdienu piesārņotajā vidē. Tā kā esmu patērētājs, tad konkrētu produktu te nereklamēšu, jo katrs pats var izvēlēties pēc saviem ieskatiem.  

Un tagad – kāpēc ir nepieciešams tik augsts SPF (kāpēc, piemēram, ne 20 vai 15???)??? Tam ir vairāki iemesli: 1) maza bērna āda ir īpaši jūtīga pret sauli (arī uzņēmīga), 2) pēc ziemas āda nav pieradusi pie straujas saules staru un vides iedarbības, tāpēc pie tā ir jāradina pakāpeniski. Tie ir galvenie iemesli, taču ir arī citi.

Kā mazuli pasargāt ar saules aizsargkrēmu – viennozīmīgi, ejot ārā (pat ja ir apmācies) plānā kārtā ieziest tās vietas, kas ir atsegtas, piemēram, rokas, seju, kaklu, ausis, kājas. Jā, jā, un nevajag aizmirst par tādām vietām kā kaklu un ausis, jo, ja tās apdeg, tad jums kā vecākiem bezmiega nakts ir garantēta!!!

 

Sargājiet savus mazuļus, lai tie vasarā kļūst par maziem, prieku nesošiem saules zaķīšiem

Gucci123

Blogu konkurss: Par drošu vasaru!

Pirmā krāsainā palīdzība bērniem.

Plāksteri ar košiem un krāsainiem zīmejumiem. Ideāli piemēroti bērniem, lai brūču apstrāde sagādātu interesi un ļautu novērs bērna uzmanību no sāpēm. Tiem ir īpaša līmviela, kas nekairina bērna jutīgo ādu un ir hipoalerģiska. Ieteicams bērniem no 3 gadu vecuma.