Kā atjaunot pāra attiecības?

Kā atjaunot pāra attiecības?

29. Mar 2010, 08:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Attīstības studijas "Bambino" speciāliste Sanita Aišpure stāsta, kas jāņem vērā, lai atjaunotu skaistas vīra - sievas attiecības.

 

Māmiņa Kristīne jautā:

Kā atjaunot skaistas vīra- sievas attiecības un nebūt tikai mammai un tētim ar visām tām izrietošajām sekām (nogurums, seksa trūkums utt)?

 

Psiholoģe Sanita Aišpure atbild:

Pamatā šeit būtu „jāpiestrādā” pie vairākiem jautājumiem:

-          pienākumu, lomu, mājas darbu sadalīšanas savā starpā, lai nav tā, ka viens ir pārguris, mēle pār plecu, bet otrs vēlas romantiku, kas finālā neizdodas. Līdzsvaru, balansu, jau iepriekš atrunātus pienākumus, kā rezultātā abiem paliek brīvs laiks , ko gribētos pavadīt kopā.

-          Kad piedzimst mazulis, Jūs nedrīkstat būt tikai : tēvs/māte. Vienmēr atvēliet laiku divvientulībai, maigumam, romantikai, tikai sev! Lai viens otrā Jūs redzētu arī sievieti/vīrieti/draugu – nevis tikai bērnu vecāku.

-          Uzaiciniet vīru/sievu...uz randiņu. Bērnus – vecākiem un dodoties uz vietu, kur 1.x skūpstījāties, kur satikāties....lai uzrunātu sevī un otrā to, kas kaut kur dziļi ir, bet kam sadzīve ir nobružājusi sajūtas.

-          Nejūtieties vainīgi, kad esat un piederat tikai viens otram. Tam tā ir jābūt Jūs nevarat būt vecāki 24 stundas diennaktī.


-          Kā ar seksualitāti? Pēc bērna piedzimšanas seksam nebūtu jākļūst par retu parādību, manipulatīvu ieroci vai pienākumu :)

 

 

2

Ja arī Tevi nomāc kāda problēma, dodies pie attīstības studijas "Bambino" speciālistiem! Vairāk: www.studijabambino.lv

 

1

 

Uzdod savu jautājumu Māmiņu Kluba speciālistiem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!