Jaunajā gadā atgūstam fizisko formu!

Jaunajā gadā atgūstam fizisko formu!

01. Oct 2010, 11:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sagaidot jauno gadu, mēs ceram, ka viena no mūsu karstākajam vēlēšanām piepildīsies. Ar tik pat lielu apņēmību mēs arī sev kaut ko paši apsolām – veltīt vairāk laika savai ģimenei, vairāk lasīt grāmatas un, protams, ieturēt slaido līniju.

 

Figūras atgūšana pēc dzemdībām

 

Būtu jāievēro, ka jaunā māmiņa pēc dzemdībām 6 nedēļas nedrīkstētu ievērot nekāda veida diētu. Kā stāsta uztura speciāliste Inese Siksna, diētas barojošām māmiņām nedrīkst būt drastiskas – kāpostu, ābolu diētu ievērot nevajadzētu, jo tās organismam rada stresu, vitamīnu un mikroelementu trūkumu, kas maziem bērniņiem tādā gadījumā tiek nodots ar pieniņu.

 

Visbiežāk māmiņas izmēģina kādu vienu produktu diētas, cerot iegūt ļoti ātrus rezultātus. Barojošām māmiņām ātri rezultāti nav vēlami, jo tie nāk par sliktu bērniņam. Organisms bada stāvoklī izdala ketonvielas, tāpēc vajadzētu tievēt veselīgi, nekaitējot mazulim.

 

Ja ar diētām nav vēlams steigties, tad fiziskās aktivitātes gan ir ieteicamas uzreiz pēc bērniņa nākšanas pasaulē.

 

Kad bērniņš tikko ir piedzimis un esam vēl slimnīcā, varam sākt stiprināt vēdera dziļo muskulatūru turpat gultā, ievelkot un atlaižot vēderpresi.

Kad mazais mierīgi čuč savā gultiņā, mēs varam izmantot laiku, lai pavingrotu. Sākumā tās var būt kādas 10 vai 15 minūtes. Vēdera preses vingrinājumi ļoti labi nostiprina vēdera muskulatūru.

 

Vēdera preses vingrinājums

 

Kājas saliektas 90* leņķī, rokas paceltas taisni augšā. Atvirzām kreiso kāju sānis, iztaisnojam 45* leņķī.

 

Veiktie fiziskie vingrojumi nesīs veiksmi vien tad, ja arī mūsu uzturs būs pilnvērtīgs un sabalansēts.

 

„Biežākās kļūdas ir daudz treknu produktu lietošana, tāpēc vairāk ēdienkartē vajadzētu iekļaut zivis un pasekot proporciju lielumam. Māmiņa saka- Es jau neko, es tikai no rīta 1 maizīti apēdu, bet rezultātā izrādās, ka tā maizīte ir ar sieru, desu, garā bagete un tas apjoms ir stipri lielāks nekā vajadzētu,” stāsta Inese Siksna.

 

Organisms parasti pasarka priekšā, kas ir tas, kas viņam trūkst, tāpēc vajadzētu ieklausīties savās vēlmēs, bet tad arī atbilstoši pēc tam rīkoties. Ja ir apēsts tas treknākais, tad izejam tās 40 minūtes pastaigāties.

 

Ja nav iespējas doties pastaigā, var atkal pavingrot. Būtiski veikt vingrojumus, kas nostiprina problemātiskās ķermeņa daļas.

 

Svarīgi zināt, ka māmiņas organisms, ražojot pieniņu mazulim, patērē 500 kalorijas, tāpēc nebūtu vēlams sevi piespiest veikt vairāk vingrojumu nekā nepieciešams. Taču, ja esat nolēmušas patiesi nopietni piestrādāt pie savas figūras atgūšanas, tad būtu jāzina, ka ir dažādi ēšanas paradumu mīti, kuri diez vai palīdzēs sasniegt vēlamo rezultātu.

 

 

Ēšana pēc 6 ir tipisks mīts, jo tas ir atkarīgs no cilvēka dienas režīma, tāpēc galvenais, kas būtu jāievēro- neēst 2 stundas pirms gulēšanas, lai nebūtu grūti. Daudziem kaloriju skaitīšana palīdz, bet šķiet ļoti sarežģīti. Ar laiku tas ieietas un māmiņa zinās, kas ir kas, piemēram, 1 banāns- 150 kalorijas. Māmiņām varētu ieteikt ēst vairāk olbaltumiem bagātus produktus – gaļu, olas, zivis.

 

Katra no mums sapņo uzreiz pēc bērniņa laišanas pasaulē izskatīties atkal slaida, taču jārēķinās, ka lielākā daļa sieviešu savu ideālo figūru atgūst tad, kad bērniņš jau ir krietni paaudzies, taču ne visām tas nākas viegli, tāpēc ir sevi jāmudina kustēties.

 

Ja ir iespēja un laiks atļauj, nāciet pie mums uz Māmiņu Klubu vingrot kopā ar citām māmiņām, atklāsim slaiduma lielo noslēpumu.

 

Uzzini vairāk par vingrošanu ar mazuli un piesakies uz nodarbību ŠEIT!

11. Jan 2010, 09:19

2 mēnešus pēc ķeizara saņēmos un sāku vingrot mājas apstākļos. 😀 Rezultāti pārsteidza - ne tikai atguvu iepriekšējo svaru, bet vēl nometu 8 kg, turpinot ēst visu, koo sirds kāro 😀

Muuna Muuna 10. Jan 2010, 13:27

Njā man arī tas pats jautājums - kā pēc ķeizara? Man mēnesis būs pagājis - vai jau var taisīt vēderpresi un kādus citus fiziskus vingrinājumus??

10. Jan 2010, 09:58

gaidiju sodienas raidiju ar smaidu uz sejas par so temu,bet neka!kapec netiek pamacits ka vingrot pec keizara? ☹ cik man zinam ka pec keizara ir savadaki atlautie vingrojumi!
butu labi,ja butu kads raidijums tiesi pa "Vingrojumi pec keizara". 😀