Interešu izglītības pedagogi un pacienti apgūs Origami mākslu

Interešu izglītības pedagogi un pacienti apgūs Origami mākslu

15. Mar 2012, 21:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā 18.maijā, plkst.13.00, Saulaino dienu bibliotēkā viesosies Kadzuo Kobajaši no Japānas, kurš slimnīcas pacientiem un darbiniekiem demonstrēts origami mākslu un iepazīstināts ar Japnās papīra kultūru.


Papīra māksla - Origami ir tradicionāls laika kavēklis Japānā, kad viena papīra loksne tiek salocīta dažādos veidos, lai izveidotu tādas formas, kā piemīlīgus dzīvniekus un skaistus augus. Tā kā ir nepieciešams tikai viens papīra gabaliņš, ar šo vaļasprieku var nodarboties jebkur. Vēl no origami iespējams izveidot ziedus, tauriņus, krabjus, un pat tik sarežģītus objektus kā Ziemassvētku eglīti.

 

Salocīta papīra dzērvīte ir labi pazīstama origami figūra. Iespējams, Japānā ikkatrs ir salocījis kaut vienu dzērvīti. Japānas ticējums vēsta, ka viens no veidiem, kā izlūgties labu veselību, ir salocīt tūkstoš origami dzērvīšu. Reizēm, ja cilvēks ir ļoti slims, viņa vai viņas draugi darbojas kopā, lai salocītu tūkstoš dzērvīšu un savērtu tās garās virtenēs, un nogādātu tās slimajam draugam. Tūkstoš dzērvīšu virtenes atvieglo sāpes, skumjas un atnes cerību.

 

Kadzuo Kobajaši ir sarakstījis grāmatu sēriju „Origami rokasgrāmata angļu valodā”, „Četru sezonu origami”, „Viss par origami”, „Ilustrēts origami albums vecākiem un bērniem”, „Japānas raksti”, kā arī citas grāmatas. 2010. gadā saņēmis 10. Japānas lielo balvu hobiju produkcijas jomā un Japānas Ekonomikas un rūpniecības ministra balvu.