Ērču encefalīta pote

Ērču encefalīta pote

01. Nov 2010, 17:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvojas pavasaris un arī ērču aktīvā sezona. Tomēr pret ērcēm ir aizsardzība- vakcinācija! Uzzini, no kāda vecuma drīkst vakcinēt bērnu pret ērču encefalītu!

 

Māmiņa Sigita jautā:

 

No kāda vecuma mazuli var vakcinēt pret ērču encefalītu? Kāda ir maksa, cik reizes jāvakcinē?

 

Atbild Māmiņu Klubs:

 

Bērnus var vakcinēt no 1 gada vecuma – pēc konsultācijas ar savu pediatru vai ģimenes ārstu, to var darīt arī ātrāk, ja ārsts to atļauj. Būtībā vakcinācijai nav vecuma ierobežojumu, lai gan pirmajā dzīves gadā vakcinēšanu veic tikai tad, ja ir palielināta varbūtība mazulim saslimt ar ērču encefalītu. Aizsardzība jeb imunitāte pēc divām injekcijām ir pietiekama tikai vienai sezonai.

 

Trešā injekcija nepieciešama, lai pagarinātu imunitāti. Pilnīga vakcinācija ietver trīs injekcijas. 1 - 3 mēnešus (ieteicams 28 dienas) pēc pirmās vakcīnas jāiepotē otrā vakcīna. Trešā pote tiek ievadīta pēc viena gada. Pēc tam katru trešo gadu nepieciešama viena vakcīna, lai saglabātu imunitāti.

 

Vakcinācija pret ērču encefalītu mūsu valstī pagaidām ir par maksu. Tomēr bērniem vecumā no 1 – 17 gadiem, kas dzīvo vietās, kas tiek uzskatītas par paaugstināta riska reģioniem ir pieejama valsts apmaksāta vakcinācija.

Šo teritoriju sarakstu meklējiet šeit.