Dažādas skaistumkopšanas receptes sevis palutināšanai

Dažādas skaistumkopšanas receptes sevis palutināšanai

22. Jun 2010, 16:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Topošā māmiņa Vēsma Aškāja iesaka savus skaistumkopšanas knifiņus sevis palutināšanai.

{pic:1}

Nelielam ievadam gribētos pateikt, ka man vienmēr paticis izmēģināt daudz dažādus dabīgos ķermeņa (sejas, matu u.c. ) kopšanas līdzekļus, nekā tos līdzekļus, kas veikalos ir iespējams nopirkt.

 

Tā kā pavisam drīz būšu māmiņa, tad pēdējos divus mēnešus mazāk sanāk lietot paštaisītās ķermeņa, sejas un matu maskas. Nogurums pēdējā laikā ņēmis mazliet virsroku. Taču zinu, kad piedzims meitiņa, tad atkal vairāk pievērsīšos paštaisītajām maskām.

 

Tā kā man reizēm mēdz būt diezgan sausa sejas āda, it īpaši rudeņos un ziemā, tad nu jau kādus trīs gadus lietoju šādu paštaisītu masku :  

 

1.      Maska sausai ādai.

  • 2 ēdamk. piena,
  • 1 tējk. medus,
  • 3 ēdamk. Majonēzes,
  • 2 ēdamk. Skābā krējuma,
  • 2 olu dzeltenumi,
  • 1 ēdamk. Miltu,
  • Mazliet auksts, novārīts ūdens.

 

Pagatavošana: Visu samaisa vienā putriņā un uzliek uz tīras, nomazgātas sejas. Patur stundu uz sejas un kakla, pēc tam noskalo.  

 

2.      Maska matiem. Lai būtu veselīgi un spīdīgi.

  • 1 olas dzeltenums,
  • 1 tējk. citrona sulas,
  • 1 ēdamk. rīcineļļas

 

Pagatavošana: Visu samaisa vienā putriņā. Iemaisa netīros matos, patur no 30-40 minūtēm, pēc tam ar šampūnu un matu masku izmazgā.

 

Laiks, kad vasarā aug un ir pieejamas nātres, tad es uztaisu arī nātru masku.

 

3.      Maska matiem. Lai būtu veselīgāki un ātrāk augtu.

  • Nātru saknes

 

Pagatavošana: Viena nātru  sauja uz 1 l ūdens , kas paskābināts ar pus karoti etiķa. Nātres vāra uz lēnas uguns. Vāra kādas 20 minūtes. Tad ļauj ievilkties. Pēc tam nokāš un ar šo nātru novārījumu skalo nemazgātus matus. Pēc tam matus izmazgā ar šampūnu.

 

4.      Maska kājām. Lai būtu mīkstākas un maigākas.

  • Kefīrs (vislabāk lauku kefīrs, bet var arī veikala pirkto),
  • Siltas vilnu zeķes,
  • Divi celofāna maisiņi.

 

Pagatavošana: Kefīru ielej abos celofāna maisiņos. Pēc tam katrā maisiņā ieliek nomazgātu pēdu un virsū maisiņam uzvelk vilnas zeķi. Patur no 30-40 minūtēm. Pēc tam nomazgā pēdiņas. Kad jūtat, ka pēdas palikušas sausas, noteikti izmēģiniet šo procedūru, jo pati to daru bieži un pēdiņas vienmēr tik maigas, līdz ar to ļoti patīkama sajūta.

 

5.      Medus maska pret celulītu.

 

Tā kā zinu, ka daudzām māmiņām grūtniecības laikā no mazkustīguma rodas celulīts, tai skaitā arī man, tad gribēju uzrakstīt vienu recepti, kuru es izmantoju vairākas reizes arī tad, kad negaidīju bērniņu. Efekts ļoti labs, ja dara visu kā vajag. Medus masku esmu ieteikusi savām draudzenēm un darba kolēģēm, kuras arī pamēģināja un ar rezultātu ir ļoti apmierinātas. Protams, pats process ir mazliet sāpīgs, bet ar laiku pierod.

  • 2 tējk. Medus (vislabāk ziedu medus),
  • 5 pilieni aromātiskās eļļiņas.

 

Pagatavošana: Mazā trauciņā ieliek 2 ēdamk. medus (šķidrais medus, jo sacukurotais medus nederēs), uzpilina piecus pilienus aromātiskās eļļiņas. Vislabāk lietot greipfrūta aromātisko eļļiņu, jo tad efekts esot vēl labāks. Lai sāktu medus masāžu, nelielu medus daudzumu paņem plaukstā un ar pliķējošām, vieglām kustībām uzklāj masējamā rajonā. Katru masējamo zonu masē atsevišķi – vispirms pabeidz vienu, tad ķeries pie nākamās. Lipīgās plaukstas stingri pielīmē pie ādas un strauji atrauj – tā arī ir medus masāžas pamatkustība.

 

Ar katru reizi pliķēšanai jākļūst arvien straujākai un spēcīgākai – piespied rokas cieši pie ādas un atrauj cik vien vari strauji. Daļa medus uzreiz iesūksies ādā, daļa paliks uz plaukstām. Vēlāk uz ādas paliks pavisam plāns medus slānītis, bet plaukstās sakultais medus veidos baltu masu. Kad parādījusies šī baltā masa – parasti pēc 5-10 minūšu masāžas vienā rajonā – masāžu var beigt un turpināt masēt citu vietu. Pēc masāžas medus jānoskalo siltā ūdenī ar mīkstu sūklīti. Āda obligāti jāieziež ar mitrinošu losjonu vai krēmu. Pēc medus masāžas seansa uz ādas bieži vien paliek zilumi, bet tas nav nekas traks, jo zilumi ātri pāriet J

 

Lietošana: Medus maska ir jālieto veselu mēnesi, katru otro dienu.

 

Nobeigumā gribēju uzrakstīt, ka esmu izmēģinājusi daudzas ķermeņa, sejas un matu maskas, bet pārsvarā pieturos pie šīm piecām procedūrām, jo mani apmierina rezultāts.

 

Sejas un matu maskas pāris gadus atpakaļ man ieteica mana mamma, jo viņai ari patīk no dabīgām vielām taisīt maskas, taču kefīra masku man ieteica omīte, kura stāstīja, ka viņas laikos ļoti daudzas sievietes izmantoja kefīra metodi, proti, tā bija ļoti populāra procedūra laukos.

 

Bērnībā man bija ļoti plāni mati, kuri arī lēni auga, tāpēc kefīrs tika man smērēts arī matos. Vel matu augšanai var izmantot sīpolu, proti, jāierīvē matos jeb jāiesmērē, taču reti kura sieviete vēlas šo metodi izmantot, jo sīpolu smarža (smaka) nav diez cik patīkama.

 

Ceru, ka kādai māmiņai noderēs un palīdzēs kāda no šīm maskām.

Topošā māmiņa Vēsma Aškāja

27. Oct 2009, 15:36

Bet katra māmiņa to pasniedz savādāk,un līdz ar to liekas,ka tada metode vēl nav bijusi!😀