Brīvdienās glābējsilītē Rīgā atstāta meitenīte

Brīvdienās glābējsilītē Rīgā atstāta meitenīte

02. May 2012, 07:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

30.aprīlī ap plkst.23.30 glābējsilītē Rīgā tika atstāta meitenīte, aģentūrai LETA pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Romēna Namniece. Šīs jau ir 12.bērns, kas atstāts Bērnu slimnīcas glābējsilītē.

Aptuvenais meitenītes vecums ir divas nedēļas un svars - 3,6 kilogrami. Pēc pirmreizējās ārstu apskates viņa izskatās vesela. Mazulis šobrīd ievietots Bērnu slimnīcas jaundzimušo nodaļā. Slimnīcā bērniņš varētu pavadīt ap pusotru nedēļu.

Par notikušo informētas visas atbildīgās institūcijas.

Kā ziņots, 25.aprīlī Daugavpils reģionālās slimnīcas glābējsilītē tika ielikts puisītis. Kopumā glābējsilītēs atstāti 16 mazuļi - 12 Rīgā, divi Liepājā un divi Daugavpilī.

Kā ziņots, 3.maijā Rēzeknes slimnīcā plkst. 14.00 tiks atklāts Baby Box jeb Glābējsilīte. Šī būs piektā Glābējsilīte Latvijā, bet Latgalē – otrā, jo kopš 2011. gada 28. janvāra Daugavpils reģionālajā slimnīcā jau ir vieta, kur vecāki var anonīmi atstāt mazuļus. Līdz šim Daugavpils Baby Box atstāti 2 bērniņi – puika un meitenīte.

Latvijas piektā Glābējsilīte tiks atklāta 2012. gada 3. maijā Rēzeknes slimnīcā – 18. Novembra ielā 41 (Rēzekne). Viesu pulcēšanās plkst. 14.00 – pie slimnīcas ieejas no Mediķu ielas puses. Atklāšanas sākums – plkst. 14.10. Projekta patroneses operdziedātājas Evitas Zālītes dziesma un uzruna – plkst. 14.15. Atklāšanā piedalīsies Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule, SIA „Rēzeknes slimnīca” valdes priekšsēdētāja Diāna Gavare-Karpova, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kā arī citu institūciju pārstāvji. Rēzeknes slimnīcai tiks nodoti īpašie Ceļa vārdi – simbolisks krekliņš, projekta himna, kā arī ziņa mazulim un viņa vecākiem. Mazulim – par viņa dzīves pirmajiem mirkļiem, bet vecākiem – vai, kā un kad ar savu bērnu runāt par to, ka viņš ticis atstāts Glābējsilītē.

Latvijas pirmā Glābējsilīte tika atklāta Rīgā 2009. gada septembrī, pēc tam vietas bērna dzīvībai tika izveidotas arī Liepājā, Daugavpilī un Ventspilī. Drīzumā Baby Box būs arī Valmierā un Madonā. Līdz šim izglābtas 15 dzīvības – 11 Rīgā, 2 Liepājā un 2 Daugavpilī.

Pie Baby Box durtiņām nav ne novērošanas kameru, ne apsardzes. Baby Box ir traģiska nozieguma profilakses projekts, tas ir projekts bērna dzīvībai!

LETA