Biežāk uzdotie jautājumi par acu pilieniem atbildēti

Biežāk uzdotie jautājumi par acu pilieniem atbildēti

03. Feb 2012, 13:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja Tev ir pazīstami tādi simptomi kā acīs jūtama graušana, nogurums, sāpes, asarošana vai apsārtums, tad visticamāk Tev ir sausās acs sindroms un aptiekā Tev ieteiks lietot acu pilienus jeb mākslīgās asaras. Ieskaties atbildēs uz biežāk uzdotajiem jautājumiem!

 

Kam paredzētas mākslīgās asaras jeb acu pilieni?

Acu pilieni paredzēti sausām, iekaisušām un nogurušām acīm. To pazīmes ir sausuma sajūta acīs, graušana, putekļu un smilšu sajūta acīs, asarošana, acu apsārtums un nogurums, īslaicīgas redzes asuma izmaiņas – miglošanās.

 

Cik bieži drīkst lietot acu pilienus? 

Acu pilienus jeb mākslīgās asaras var lietot vairākas reizes dienā, maksimālā deva nav noteikta. Parasti acu ārsti iesaka pilienus lietot 4-6 reizes dienā.

 

Kam domāti acu pilieni jeb mākslīgās asaras? 

Acu pilieni paredzēti sausām, iekaisušām un nogurušām acīm. Tie tūlītēji atvieglo simptomus, neizraisot redzes miglošanos.

 

Kā izvēlēties mākslīgās asaras jeb acu pilienus?

Acu pilienus var izvēlēties pēc pilienu viskozitātes vai pēc tā, vai pilieni ir ar vai bez konservantiem. Gadījumā ja lietojiet kontaktlēcas, tad noteikti vajadzētu izvēlēties pilienus bez konservantiem.

 

Kur var iegādāties mākslīgās asaras jeb acu pilienus? 

Acu pilienus vislabāk iegādāties aptiekās.

 

Kā pareizi lietot mākslīgās asaras? 

Atveriet acu pilienu flakonu. Pārliecinieties, ka tas nav bojāts. Atlieciet galvu nedaudz atpakaļ, viegli atvelciet acs apakšējo plakstiņu un iepiliniet vienu pilienu apakšējā acs konjunktīvas maisiņā. Iepiliniet vienu vai divus pilienus katrā acī vairākas reizes dienā. Lēni aizveriet acis, lai šķīdums vienmērīgi izklātu acs virsmu. Ja pilieni nesatur konservantus, tad tos drīkst pilināt arī uz kontaktlēcām.

 

Vai acu pilieni jeb mākslīgās asaras ir jāglabā ledusskapī? 

Parasti māsklīgo asaru uzglabāšanas temperatūra ir 2-25grādi pēc Celsija, bet sīkāk lasiet katru acu pilienu lietošanas instrukcijā.

 

Cik ilgā laikā acu pilieni jeb mākslīgās asaras ir jāizlieto pēc to atvēršanas? 

Ja acu pilieni satur konservantus, tad tos parasti drīkst lietot mēnesi pēc pudelītes atvēršanas. Ja acu pilieni ir mazos vienreizējās devas flakonos un nesatur konservantus, tad 1 flakonu jāizlieto 24 stundu laikā, nākamajā dienā lieto jaunu flakonu no iepakojuma. Iepakojumā parasti ir vismaz 10 flakoni, neatvērtus tos drīkst glabāt līdz pat 3 gadiem.

 

Vai kopā ar mitrinošiem acu pilieniem drīkst lietot kontaktlēcas?

Jā, to drīkst darīt, ja pilieni nesatur konservantus. Pilienus, kuri satur konservantus, kā arī mitrinošus acu gēlus un ziedes nedrīkst lietot kopā ar kontaktlēcām.

 

Māmiņu Klubs

 

Māmiņu Kluba izvēle:

 


Bepanthen Eye acu pilieni

Bepanthen Eye acu pilieni satur vienreizēju kombināciju: nomierinošās un atjaunojošās dekspantenola īpašības apvienotas ar mitrumu saistošo hialuronskābes iedarbību.

Šie acu pilieni:

  • mitrina un padara acs virsmu slidenu,
  • stabilizē asaru plēvīti,
  • pasargā acs virsmu no izžūšanas,
  • nesatur konservantus,
  • ērta ekonomiska lietošana- vienas dienas devas flakoni.

Uzzini vairāk www.bepantheneye.lv