Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā viesosies bērnu kardioloģijas  speciālisti no Itālijas

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā viesosies bērnu kardioloģijas speciālisti no Itālijas

22. May 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Turpinot starptautisko sadarbību vairāku gadu garumā, šonedēļ, no 21. līdz 27.maijam, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) ieradīsies bērnu kardioloģijas speciālisti no Itālijas, lai kopā ar BKUS bērnu sirds ķirurgiem veiktu vairākas sarežģītas operācijas.

BKUS Bērnu kardioloģijas un kardioķirurģijas klīnikas vadītāja p.i. Valts Ozoliņš: „Vizītes ietvaros bērnu kardioķirurgi itāliešu profesora Vitorio Vannini vadībā veiks piecas augstākās sarežģītības sirds operācijas. Pateicoties veiksmīgajai sadarbībai, mums ir lieliska iespēja šāda veida operācijas veikt tepat uz vietas, kas ir liels ieguvums gan pacientiem, gan viņu vecākiem – nav jādodas uz ārvalstīm, kur ir sveša vide, valodas barjera un citi apstākļi, kas var radīt papildu apgrūtinājumu. Ņemot vērā šā brīža finansiālās iespējas, nenoliedzami vecākiem tas ir arī nozīmīgs ekonomiskais ieguvums, kā arī vienlaikus tā ir vērtīga pieredze mūsu slimnīcas speciālistiem.”

Sadarbība ar bērnu kardioloģijas profesionāļiem no Itālijas tiek īstenota kopš 2008.gada – itāļu kolēģi Latvijā viesojušies jau vairākkārt, daloties savā profesionālajā pieredzē un zināšanās, kā arī veicot sarežģītas operācijas. Šāda veida pieredzes apmaiņa ir nozīmīgs ieguldījums Latvijas bērnu medicīnas kvalitatīvā attīstībā, īpaši tik sarežģītā jomā, kā sirds ķirurģija.

Jāpiebilst, ka vienīgā vieta Latvijā, kur bērniem tiek nodrošināta iedzimto sirdskaišu ārstēšana, ir  BKUS Bērnu kardioloģijas un kardioķirurģijas klīnika, kurā ar katru gadu iespējams veikt arvien sarežģītākas sirds operācijas. Līdztekus ilgstošai bērnu sirdskaišu speciālistu apmācībai ārpus Latvijas, kopš 2011.gada sākusi funkcionēt arī viena no modernākajām operāciju zālēm un reanimācijas nodaļām, ko atzinīgi novērtējuši speciālisti no Itālijas un Lielbritānijas.