Bērns izēd mazāk. Vai tas ir normāli?

Bērns izēd mazāk. Vai tas ir normāli?

13. Oct 2010, 03:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirms nedēļas aicinājām uzdot jautājumus par piena maisījumiem un mazuļa ēdināšanu. Nu esam gatavi atbildēt uz šiem jautājumiem. Šoreiz par to, ka mazais neizēd pietiekami daudz maisījumu.

 

Jautājums:

 

Man meitiņai ir 3 mēneši un dodu Similac Advance. Viņa ēd mazāk nekā norādīts šī vecuma bērniem, kā arī pēdējā laikā ļoti daudz atgrūž, pat pēc 2 stundām. Vai tas nozīmē, ka ir jānomaina maisījums?

{pic:1}

Atbild pediatre Ieva Tauriņa:

 

Tā kā katram cilvēkam ir sava fizioloģiskā norma, neviens nedzīvojam kā normā noteikts. Jāskatās arī tas, cik mazāk vai cik vairāk bērns apēd un kā bērns attīstās, jo bērniem ir arī dažāda vielmaiņa. Ja bērns izēdot mazāk attīstās labi un arī svara dinamika ir adekvāta, bērns nav jāspiež apēst vairāk. Ja bērns jūtas labi, mēs nekādā veidā nepierunāsim viņu apēst vairāk kā viņš vēlas. Mazam bērnam šis ēšanas reižu skaits ir limitēts un, barojot ar maisījumu, vajadzētu būt šīm 3-3,5 h starp ēdienreizēm un nekādu papildus ēdienreizi ieviest nevajadzētu.

21. Jan 2010, 12:45

es arī gribeju dot pa naktīm tēju,bet meitiņa sajūt ka tas nav piens un pudeli met prom..nezinu kā lai iemāca pa naktīm neest maisījumu,bet gan dzert tējiņu😀
Pattinj-palīdzi😀

20. Jan 2010, 15:32

mana meitiņa atkal pa dienu vispār atsakās no maisījuma,bet pa naktīm izdzer dienas devu😀Dažreiz nedaudz mazāk...
nu ja vaina būtu maisījumā,tad domāju ka viņs pat neidzertu tos 400 ml.