Atklās Bērnu slimnīcas daudzfunkcionālo korpusu (papildināts)

Atklās Bērnu slimnīcas daudzfunkcionālo korpusu (papildināts)

17. Nov 2009, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Atklās Bērnu slimnīcas daudzfunkcionālo korpusu


02.10.2009

Rīga, 2.okt., LETA. Šodien plkst.12 ar veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) un slimnīcas valdes priekšsēdētāja Dzintara Mozga piedalīšanos svinīgi tiks atklāts Bērnu klīniskās universitātes daudzfunkcionālais korpuss.

Kā aģentūru LETA informēja slimnīcā, pasākuma laikā tiks prezentētas Mozga komponētās melodijas bērniem, kā arī jaunā korpusa fasādi rotās īpašas ledus skulptūras, kas ir dāvana slimnīcai no sadarbības partneriem.

Daudzfunkcionālā korpusa platība ir 10 000 kvadrātmetru, un tajā līdz janvārim pakāpeniski tiks pārceltas un izveidotas deviņas struktūras ar visu nepieciešamo aprīkojumu, tajā skaitā operāciju bloks, laboratorija, intensīvā terapija, radioloģija, vizuālā un funkcionālā diagnostika.

Pateicoties šim projektam, slimnīcas speciālisti spēs veikt arvien sarežģītākus izmeklējumus un operācijas tepat Latvijā, nodrošinot augstākā līmeņa ārstniecību un aprūpi īpaši smagi slimajiem pacientiem, norādīja slimnīcā.

Jau ziņots, ka Bērnu slimnīca šajās dienās svin savu 110.jubileju. Šodien plkst.9 slimnīcas 110 gadu jubilejai veltītajā pasākumā piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers.



Katrīna Slišāne
LETA

02.10.2009

Apdraudēta BKUS daudzfunkcionālā korpusa būvdarbu veikšana


Divas dienas pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) jaunā korpusa būvdarbu pabeigšanas svētkiem slimnīcas vadība saņēma vēstuli no Veselības ministrijas (VM), no kuras izriet, ka apdraudēta ir projekta tālāka virzība - no valsts galvotā aizdevuma iepirkumi, kas lielāki par 100 000 latu, pašlaik apturēti.

"Ja valsts galvotais kredīts netiks turpināts, mums vienkārši ir nogriezta elektrība, jo mums nav dota atļauja realizēt projektu par orientējoši 100 000 latu, lai palielinātu transformatoru būdas jaudu. Mēs nekādi nevaram bez šīs jaudas palielināšanas palaist jaunu māju," laikrakstam "Diena" sacījis BKUS vadītājs Dzintars Mozgis. Vēstuli par iepirkuma apturēšanu saņēmusi arī P.Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca.

Atbilstoši premjera Valda Dombrovska (JL) rīkojumam, visi slimnīcu iepirkumi no valsts garantētā kredīta, kuri pārsniedz 100 000 latu, jāsaskaņo ar Finanšu ministriju (FM). VM valsts sekretārs Armands Ploriņš skaidro - vēstules slimnīcām, kurās informēts, ka iepirkumi apturēti, nosūtītas tagad, jo FM pašlaik nav piekritusi saskaņot iepirkumus, kas nozīmē kredīta izmaksāšanas apturēšanu. "Finanšu ministrija regulāri sūta mums atpakaļ visus iepirkumu projektus, pamatojoties uz to, ka grib izvērtēt jaunos biznesa plānus," teicis ierēdnis.

Vasaras vidū jau apturēts Stradiņa slimnīcas plānotais iepirkums - četru miljonu latu projekts - un vairāki Rīgas Austrumu slimnīcas iepirkumi par kopumā 3,5 miljoniem latu. "Es ceru, ka veselais saprāts uzvarēs un projekti tiks turpināti," sacījis Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Arnolds Atis Veinbergs. Nauda vajadzīga, lai sagatavotu būvlaukumu jaunā korpusa celtniecībai padomju gados tapušo ēku vietā.

rita123 rita123 02. Oct 2009, 08:42

šorīt dzirdēju ziņās,ka nevarēs pilnvērtīgi izmantot,jo valsts atteikusi naudu,lai pabeigtu☹☹

03. Oct 2009, 14:46

PATTINJA=vistieshaakais sakars tada noziimee, ka nevajadzeeja naudu tiltiem izgruust, tad valsts nebuutu bankrotaa novesta!!!!
P.S.No dienvidu tilta pilniigi nekadu labumu neredzu, cik neesam braukushi,gan ar sabiedrisko, gan automashinu, neredzu izmainjas, taapat staavejaam rikndaa,lai tiktu pakusteeties uz priekshu,.,,,,buutu tos miljonus beernu namiem labaak atdevushi un to tiltu neceelushi!!!!Taads ir mans viedoklis!!!!

02. Oct 2009, 13:08

pilniigi piekriitu lonijai, ja nebuutu tie rīkļu rāvēji cēluši tiltus, kuri tapat nevienam nav vajadzīgi, tad arī valsts nebūtu krīzē ievesta un bērniem būtu naudinja!!!
")")")

02. Oct 2009, 11:39

jā nauda iekrīt melnajā caurumā un pazūd....

rita123 rita123 02. Oct 2009, 08:42

šorīt dzirdēju ziņās,ka nevarēs pilnvērtīgi izmantot,jo valsts atteikusi naudu,lai pabeigtu☹☹