Acu skaistumam

Acu skaistumam

19. Jun 2010, 17:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Āda ap acīm ir īpaši jutīga, tāpēc tām nepieciešamas īpašas maskas. Lasi, kādas maskas iesaka māmiņa Ieva Ercmane.

 

Jaunajām māmiņām bieži gadās negulētas, mazgulētas naktis, kad mazajiem sāp punčuki, kad nāk zobiņi. Un tad no rīta pēc saraustītā miega nemaz negribās skatīties sopgulī.

 

Ļoti laba komprese ir arī no bērzu lapām. Labāk, ja bērzu lapas ir vāktas maijā, jūnijā līdz zāļu dienai.

 

Ņemam vienu ēdamkaroti sakapātu bērzu lapu pārlejam ar glāzi verdoša ūdens un ļaujam pusstundu ievilkties. Ar iegūto šķidrumu samitrinam vates tamponus un turam uz aizvērtiem plakstiņiem 15 minūtes.

 

Vēl pret maisiņiem noderēs pētersīļu saknes. Sīki sarīvējam svaigas pētersīļu saknes. Iegūto putriņu nenokāšot uzziežam uz marles gabaliņa un tad liekam uz acīm, pēc 15-20 minūtēm masku nomazgājam ar siltu ūdeni.

 

Ja acis un plakstiņi apsarkst

 

Lielajos rudens vējos un ziemas puteņos gadās, ka acis un plakstiņi apsarkst, tā var gadīties arī tad ja izvēlēta nepareiza vai nekvalitatīva kosmētika,  ja tā ir gadījies noderēs šādas ļoti vienkāršas, bet labas receptītes:

{pic:1}

Pārlejam tējkaroti kumelīšu ar glāzi verdoša ūdens, paturam pusstundu, izkāšam un novērījumu izmantojam kompresēm ko liekam uz acīm. Paturam 15-20 minūtes.

{smallpic:2}

Tāpat var pagatavot arī kompreses no rudzupuķēm.

 

Šajā gadījumā noderēs arī svaigi spiesta gurķu sula. Samitrinam plakstiņus ar svaigu gurķu sulu, virsū uzliekam plānas gurķu ripiņas un paturam 15-20 minūtes.

 

Padoms.

Laiku pa laikam it īpaši vasarā ļaujiet acīm atpūsties no kosmētikas. Karstā laikā atsakieties no treknām ēnām ap acīm, tās var radīt siltumnīcas efektu, tā izraisot maisiņu veidošanos zem tām.

 

27. Oct 2009, 12:25

jĀ, Ilzel, mums arī problēmas ar celšanos un gulētiešanu, jo laiki sagriezti!!!!
Kamēr atkal pieradīsim....

26. Oct 2009, 20:43

Es izmantoju līdzīgas kompreses, tik ar kumelītēm...😀😀😀