Programmas „Drošais apmetnis” organizatori un patronese Iveta Vējoņa kundze uzmundrina jaunās māmiņas Pasaules Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienā

Programmas „Drošais apmetnis” organizatori un patronese Iveta Vējoņa kundze uzmundrina jaunās māmiņas Pasaules Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienā

17. Nov 2015, 13:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien, Pasaules Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienas ietvaros, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Neonataloģijas klīnikā priekšlaicīgi dzimušo bērnu programmas „Drošais apmetnis” patronese, Latvijas Republikas Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone kopā ar programmas organizētājiem – BKUS valdes priekšsēdētāju Andu Čakšu, Bērnu Slimnīcas Fonda (BSF) vadītāju Lieni Dambiņu un SIA „Maxima Latvija” Zīmola vadītāju Viktoriju Gulbi – pateicās Neonataloģijas klīnikas ārstiem, kā arī uzmundrināja nodaļā esošās māmiņas un viņu bērniņus.

Pasaules Priekšlaicīgi dzimušo bērnu diena tiek atzīmēta, lai veicinātu sabiedrības izpratni par priekšlaicīgi dzimušo bērnu īpašo aprūpi.

Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone: „Pasaules Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienā atzīmējam mūsu pašu mazāko ienākšanu pasaulē. Šajā dienā tiek izdzīvotas dažādas emocijas – citiem tas ir prieks par redzamiem uzlabojumiem, citiem neziņa, citiem – cerība, ka viss būs labi. Esmu priecīga, ka šajā dienā varu būt kopā ar ģimenēm un viņu bērniņiem, uzmundrināt tos un raisīt pozitīvas emocijas. Vēlos pateikt lielu paldies ārstiem, māsām, speciālistiem un līdzcilvēkiem, kuri ir kopā ar bērniņu un viņa vecākiem, sniedzot nepieciešamo padomu vai medicīnisko palīdzību."

Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja: „Bērnu slimnīcā pavadītais laiks priekšlaikus dzimušiem bērniņiem ir ļoti svarīgs, taču tas ir tikai ceļa sākums. Tamdēļ man ir liels prieks, ka šodien mēs jau varam runāt par pirmajiem reālajiem darbiem, lai Latvijā būtu nodrošināta tieši šiem bērniem atbilstoša aprūpe līdz 2 gadu vecumam. Taču arī ceļa sākumam ir liela nozīme, tāpēc iedrošinājums un uzmundrinājums bērniņu vecākiem un arī personālam, kuri kopīgiem spēkiem cīnās par bērniņa veselību un dzīvību, ir ļoti svarīgs. Sirsnīgs paldies Valsts prezidenta kundzei Ivetai Vējonei, atbalstītājiem „Maxima Latvija” un visiem ziedotājiem, kuru rūpes palīdz īstenoties iecerei par „Drošo apmetni” priekšlaikus dzimušajiem bērniņiem!”

„Uzturēšanās slimnīcā jebkurā vecumā nav visai patīkams brīdis. Priekšlaicīgi dzimušiem bērniem un noteikti viņu vecākiem šis ir grūts posms viņu dzīvē, jo kā vieni, tā otri jaunajai dzīvei tikai tagad sāk piemēroties. Tāpēc esam gandarīti, ka šajā dienā varam uzmundrināt māmiņas ar labām domām un dāvaniņām mazuļiem,” stāsta SIA „Maxima Latvija” Zīmola vadītāja Viktorija Gulbe.

Kā jau ziņots, lai uzlabotu priekšlaicīgi dzimušo bērnu veselības stāvokli ilgtermiņā un nodrošinātu viņu veiksmīgu iekļaušanos sabiedrībā, tai skaitā samazinot invalidizāciju starp bijušajiem priekšlaicīgi dzimušajiem pacientiem kopš šī gada oktobra ir uzsākta labdarības akcija priekšlaicīgi dzimušo bērnu programmas „Drošais apmetnis” izveidei Latvijā. Lai programmu veiksmīgi ieviestu, nepieciešami 60750 eiro, kas paredzēti neonatologa un fizioterapeita kabinetu aprīkojuma iegādei, lai uzsāktu programmu Rīgā, Liepājā, Valmierā un Jēkabpilī, personāla tālākapmācību organizēšanai un arī izglītojošo materiālu izstrādei un iegādei. Aprūpes programmas ieviešanā nepieciešami vairāk nekā 60 tūkstoši eiro – šobrīd saziedotā naudas summa ir 11 000 eiro.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts ziedot pa tālruni 90006988 vai mājas lapā www.bsf.lv.

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca un Bērnu slimnīcas fonds aprūpes programmu organizē kopā ar mazumtirdzniecības veikalu tīklu SIA „Maxima Latvija”.