Mazuļa masāža mājas apstākļos. Tu arī vari!

26. Mar 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzi speciālisti pirmos mazuļa dzīves mēnešus dēvē par grūtniecības turpinājumu, un reizēm mēs nezinām, kā rīkoties, ja mazulis raud. Došanās pie speciālista tādās reizēs var ļoti palīdzēt. Ārsts var ieteikt mazulīti masēt arī koliku gadījumā. Kā to pašai pareizi darīt?

Mazuļa gremošanas trakts vēl nav nobriedis 2 nedēļas pēc dzemdībām, un tāpat ir arī ar viņa nervu sistēmu. Bet līdzēt var masāža.

Masēt var:

  • Pulksteņrādītāja virzienā
  • Ar pirkstu galiņiem
  • No augšas uz leju
  • Glāstot pievelkot kājiņas tuvāk pie puncīša

Daram to visu bez spēka pielietojuma, maigi, glāstoši. Ja mazulis kļūst nemierīgs, ņemam mazuli rokās un pašūpojam viņu.

Ak šausmas, manam mazulim ir tonuss..

Katram mazulim ir tonuss, tāpēc nevajadzētu baidīties no muskuļu tonusa problēmām, ko var radīt arī masāža. Bet ar laiku muskuļu tonuss bēbītim mazinās, tāpēc koliku gadījumā, ja veicam masāžu pareizi, netiek nodarīts mazulītim nekāds kaitējums. Tā mēs mazinām saspringumu mazulīša muskuļos, nomierinām viņu, stimulējam aktīvos punktus, kas atrodas bēbīša pēdiņās, bet sākam ar rociņām. Rociņām jāpievērš īpaša uzmanība, ja tās ir savilktas dūrītēs. Ja bēbītis ļauj – tās var atvērt un rociņas var sakrustot uz mazuļa krūtīm. Glāstošu masāžu var veikt reizi dienā, kad mazulim tiek mainītas autiņbiksītes.

Māmiņu Klubs

PIESAKIES BEZMAKSAS LEKCIJAI PAR MAZUĻU VESELĪBU ŠEIT->>>

VIDEOSARUNA TAPUSI SADARBĪBĀ AR 

20130919103347-61617.jpg