Koliku profilakse: Mammām, kas NAV saskārušās ar kolikām

Koliku profilakse: Mammām, kas NAV saskārušās ar kolikām

25. Apr 2014, 10:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā nedēļā uzsākam jaunu projektu - eksperimentu, kas ilgs veselu darba nedēļu. Viens blogs ar jautājumiem būs mammām, kas nav saskārušās ar tādu problēmu kā kolikas, un otrs - māmiņām, kuru mazuļiem nācies cīnīties ar šo problēmu. Nākošās nedēļas sākumā iepazīsimies ar kopsavilkumu.

Anketa mammām, kas NAV saskārušās ar kolikām

Ja vēl neesat paguvušas, uz iepriekšējās dienas jautājumiem atbildēt var ŠEIT>>

Vai ievērojāt kādus koliku profilakses nosacījumus:

- Vai izvairījāties no produktiem, kas izraisa paaugstinātu gāzu veidošanos kuņģī? Ko ēdāt un ko neēdāt: kāpostus, ziedkāpostus, brokoļus, redīsus, vīnogas, sēnes, pupiņas, govs pienu, vai lietojāt uzturā asus ēdienus.

- Vai likāt mazuli pareizi pie krūts? Vai esat vērsusies pie krūts ēdināšanas speciālista pēc palīdzības?

- Kādās pozās mazulim gaidījāt pēc ēdienreizes atraudziņas? Cik ilgi laika ziņā gaidījāt (1, 2, 5 minūtes)?

- Vai regulāri vingrojāt ar mazuli, masējāt viņu, likāt viņu uz puncīša?

- Kādus dabīgos ārstniecības līdzekļūs lietojāt? Fenheli, ķimenes, piparmētru, vēl kaut ko?

- Vai vērojāt mazuļa vēdera izeju?

- Vai smēķējāt krūts ēdināšanas laikā?

DIVI MK INTERAKTĪVĀ PĒTĪJUMA

DALĪBNIEKI

saņems balvas

Viens  - par aktivitāti katras tēmas apspriedē

DĀVANU KARTE JOGAS APMEKLĒJUMAM

20140320081738-67985.jpg


Otrs - par saturīgiem komentāriem

Konstruktors "Smurfu sacīkstes"

(Racin' Smurfs), The Smurfs 2, Mega Bloks


(Ir Uz Vietas) Mega Bloks 10745 Racin` Smurfs

Komplekta cena 21.27 EUR

Komplektā ietilpst divas automašīnas, vārti, kauss, balvu podests un citi aksesuāri, kā arī divi Smurfiņi, kas piedalās sacīkstēs.

Sakrājiet visu Smurfu kolekciju, lai uzbūvētu īstu, burvju pasaku meža pilsētiņu!

Konstruktoru sērija The Smurfs ir Mega Bloks radītāju darbs, un tā veltīta mazajiem meža rūķīšiem, ko vienā vārdā sauc par Smurfiem. Tos izgudroja kā pasaku tēlu 1958.gadā, slavenais beļģu multiplikators Peyo, kurš uzzīmēja pirmos komiksus ar šīm būtnēm. Mūsu valstī Smurfus iepazina apmēram deviņdesmitajos gados, kad tos varēja atrast šokolādes olās. А 

Komplektā ietilpst 29-36 gabaliņi. Bērniem no 4 gadiem un vairāk. Neiesaka bērniem jaunākiem par 3 gadiem, jo satur sīkas detaļas (nosmakšanas risks). конструкторы The Smurfs лучше всего покупать на lillu.ru

Tiem, kas pretendē uz balvām, obligāts nosacījums, jāpadalās ar savu viedokli un pieredzi katru dienu.

Piedalīties aicinām visus, visus, kam ir svarīgi palīdzēt citiem jaunajiem vecākiem, kā arī, kam ir interesani padalīties ar ko jaunu un aktuālu.

Pētījums ilgs četras dienas. Atbildes uz jautājumiem gaidām komentāru joslā.

Konkurss sadarbībā ar:

20130919103347-61617.jpg

čabule čabule 25. Apr 2014, 19:20 zacc

Vari lūdzu atsūtīt bildi, kur ir tā atraudziņas sagaidīšanas ar muguriņu pret sevi, saliektām kājiņām? Es īsti nesaprotu kā tas izskatās 😀
70 gados būtu diezgan muļķīgi sākt smēķēt 😃 bet būtu jautri 😃

zacc zacc 25. Apr 2014, 11:19

Mums vēdersāpes parādījās no 2. mēneša, un apmēram 2 nedēļu laikā tikām no tām vaļā. Tāpēc arī pierakstos pie tiem, kam koliku nebija.
Baroju mazo ar krūti, pirmajā mēnesī ēdu visu, ko parasti, vienīgi mazāk svaigu dārzeņu (tāpat jau nebija sezona); pupas, zirņi, kāposti man šā vai tā nebija ikdienas ēdiens. Kad sākās tās vēdersāpes, atteicos no piena produktiem, tas līdzēja. No minētajiem produktiem - "kāpostus, ziedkāpostus, brokoļus, redīsus, vīnogas, sēnes, pupiņas, govs pienu, vai lietojāt uzturā asus ēdienus" - lietoju puķkāpostus un brokoļus. Drīz vien arī atsāku asus ēdienus, man ļoti garšo piparots un ar čili. Citi minētie vienkārši nebija "pa rokai", vīnogas nekad neesmu īpaši daudz ēdusi, jo fobija, ka tās nevar nomazgāt pietiekami tīras.
Mazuli pie krūts pareizi pielikt diemžēl neizdevās, lietoju uzgaļus, jo citādi nepratu. Jā, man palīdzēja arī zīdīšanas konsultante, bet pirmajās dienās RDzN mazais jau bija pieradis pie uzgaļiem, man neizturēja nervi "pārmācīt". Ar uzgaļiem diemžēl vairāk sarijas gaisu, tāpēc atraudziņu gaidīju rūpīgi. Bieži cēlu arī pa vidu ēšanai. Ilgi nenācās, parasti minūtes laikā. Parasti cēlu uz pleca, retāk ar muguriņu pret sevi un saliektām kājelēm. Vingrināju kājiņas tad, kad mazajam bija grūti pakakāt. Uz vēdera gan viņu liku reti un maz - te, pirmkārt, speciālistiem domas dalās par to, vai tas ir vajadzīgs; otrkārt, mazajam galīgi nepatika! Dažas sekundes, un sāka čīkstēt. Zinu, ka daudzi jaundzimušie labprāt guļ uz vēdera, bet mans nē.
Pirmajās nedēļās dzēru Māmiņu tēju, tajā ir vairāki derīgi ārstniecības augi, bet drīz vien apnika tās garša. Neko citu speciālu nelietoju un mazajam arī nedevu.
Vēdera izejai, protams, sekoju līdzi - biežumam, krāsai, konsistencei. No piena produktiem manā uzturā bija zaļa kaka ar daudz gaisa burbulīšiem. Priecājos, ka paveicās ātri vien atklāt vainīgos produktus. Jāsaka paldies dakterei un interneta forumiem.
Neesmu nekad bijusi smēķētāja. To darīšu 70 gadu vecumā, kad, cerams, būšu atbildīga tikai un vienīgi par sevi 😀😀

čabule čabule 25. Apr 2014, 10:35

Barojot mazo ar krūti īpaši neizvairījos no kādiem produktiem. Kāpostus ēdu- sākumā gan pārtraucu, jo ieēdot tos, mazā kļuva nemierīga, bet tad pamazām atsāku un viss bija kārtībā. Ziedkāpostus ēdu vārītus un apceptus- svaigus parasti uzturā vispār nelietoju, no tiem mazajai nebija nekādas reakcijas. Brokoļus uzturā nekad neesmu lietojusi. Redīsus un sēnes nelietoju, jo nebija sezona- mazā piedzima 2013. gada septembra beigās, pie sēnēm tā arī netiku. Vīnogas gan neēdu, jo ārsts aizliedza, pamatojoties uz to, ka vīnogas satur daudz cukura. Pupiņas nelietoju, jo tās man negaršo, bet lietoju zaļos zirnīšus- minimāli, taču reakcijas nebija. Lietoju piena produktus- no tiem neredzēju nekādas pārmaiņas bērna uzvedībā vai vēdera izejā. Asus ēdienus savā uzturā gandrīz nelietoju, lietoju ķiplokus- tas neietekmēja barošanu ar krūti.
Ar krūts barošanu pirmajās dienās veicās ļoti slikti, tāpēc, ka man nav izveidojušies krūtsgali- pie manis Dzemdību namā nāca pat vairāki konsultanti. Beigu beigās pat konsultanti saprata, ka tāpat nekas nesanāks, bija jālieto barošanas uzgaļi- taču bērns uzgali satvēra pareizi un tālāk barošana veicās bez īpašām problēmām.
Meitiņai ataudziņu gaidīju liekot viņu nedaudz pāri savam plecam- tā vispār bija viņas mīļākā pozīcija un bieži vien viņa tieši tā arī aizmiga, tāpēc sanāca, ka bieži atraudziņa tika gaidīta pat vairāk nekā 5 minūtes, bet ja meitiņai nenāca miedziņš- gaidīju atraudziņu, kamēr sagaidīju. Mazajai ļoti nepatika atrasties parastajā- šūpuļa pozīcijā.
Vingroju ar meitiņu katru rītu, masēju, kā mācēju- uz īpašiem kursiem negājām. Uz puncīša liku mazo pirms katras ēdienreizes- kā to darīt man iemācīja Dzemdību namā. Mazajai ļoti patika gulēt uz puncīša- noteikti vairāk, kā uz mururiņas vai sāniem.
Nelietoju nekādus dabīgos ārsniecības līdzekļus. Kas 4 mēnešu vecumā sāku mazajai dot maisījumu, ik pa laikam devu kumelīšu tējiņu- padzerties, nevis kā ārstniecības līdzeli.
Kā jau katra jaunā māmiņa, sākumā vēroju katru pamperu, ko nomainīju, svarīgi bija, lai izkārnījumos neparādās asins piejaukums, vai tie nekļūst putaini. Krāsai nepievērsu īpašu vērību, jo pediatrs skaidroja, ka ar krūti barotiem bērniem vēdera izeja var būt dažādās krāsās, nav jābaidas arī no zaļās, tikai ja pēkšņi ir neparasta smaka vai putu/asnis piejaukums.
Grūtniecības un krūts ēdināšanas laikā nesmēķēju. Neuzskatu, ka bērnam jāsmok mammas vēderā, vai jāsaņem kaitīgās vielas caur pienu- tā ir bezadbildība no smēķējošo māmiņu puses.