Kas jāzina par jaundzimušā miegu un nemieru jaunajiem vecākiem

Kas jāzina par jaundzimušā miegu un nemieru jaunajiem vecākiem

06. Mar 2018, 14:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nav nekā skaistāka par to mirkli, kad mazulītis iemieg mūsu rokās. Bet bieži vien vecākiem neizskaidrojamu iemeslu dēļ bērniņš ir kļuvis nemierīgs, grūti iemidzināms un arī nomodā vairs nespēj rast mieru, jo ir ļoti neapmierināts.

Tas, ka bērniņš nevar aizmigt, ir saistīts ar to, ka kādreiz bērns ir pārāk ilgu laiku nomodā un ir nokavēta fāze, kad mazulītis pats mierīgi var iemigt. Var būt arī tā, ka bērniņš tiešām negrib gulēt. Tāpat arī ir ļoti daudz dažādu faktoru, kas var ietekmēt mazuļa miega ritmu un kvalitāti.

Vācu Homeopātijas savienības pārstāve Evija Kaupere stāsta, ka ikvienam vecākam iesākumā ir pašam jābūt laimīgam, jo tad arī bērniņš būs laimīgs. Tomēr ir svarīgi zināt arī tās lietas, kas saistītas ar jaundzimušā attīstību un procesiem attīstībā, kas var izraisīt nepatīkamas sajūtas.

Kas var traucēt bērniņa miegam?

  • Apģērbs, kas varbūt kādā vietā ir saburzījies un mazulītim spiež.
  • Autiņbiksītes ir pārāk cieši uzvilktas vai varbūt ir laiks tās nomainīt.
  • Mazulītis pirms miedziņa ir saņēmis pārāk daudz informācijas, kuru viņš nespēj pārstrādāt. Dažādi trokšņi, straujas kustības, daudz cilvēku, kādas ļoti aktīvas nodarbes, kuras mazulītim šobrīd ir grūti saprotamas un viņš nespēj savas emocijas izprast un sevi vienkārši nomierināt.
  • Arī kāds izbrauciens uz veikalu kopā ar bērnu vai ārsta apmeklējums var darīt mazulīti nemierīgu.

Mazulītim var palīdzēt gan ar režīma ieviešanu, gan ar homeopātiskām zālītēm, kas mazina satraukumu un nemieru.

  • Naktī vislabāk mazuli likt gulēt tajā istabā, kurā guļ vecāki. Liec viņa gultiņu vai šūpulīti blakus savai gultai. Tā būs ērtāk mazuli pieskatīt.
  • Piemērota temperatūra. Istabā nevajadzētu būt ne pa karstu, ne par aukstu. Optimālā gaisa temperatūra ir robežās no 16 līdz 20 grādiem.
  • Izvairies no mīksto rotaļlietu un lielu spilvenu likšanas gultiņā.
  • Pirms gulēšanas parūpējies, lai mazulītis netiek pārāk sastimulēts. Kairinātāji var būt gan fiziski, gan emocionāli. Bērniņam ir nepieciešams miers.

Laimīgus un veselus bērnus mums palīdz audzināt DHU – Vācu Homeopātijas Savienība

20180305153007-18542.jpg

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai

 20180305153116-62591.jpg

Bezrecepšu zāles. Reklāmas devējs – SIA „Mitela”.

Māmiņu klubs, 2018