Padomi, gatavojoties jaundzimušā fotosesijai

21. Feb 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulīša pirmie dzīves mirkļi ir ļoti īpaši, jo bērniņš tik maziņš vairs nekad nebūs. Tāpēc kopā ar Māmiņu Kluba studijas fotogrāfi Kristīni Blūmu meklējām atbildes uz vecāku biežāk uzdotajiem jautājumiem par jaundzimušo fotosesiju.

Fotogrāfe Kristīne Blūma uzsver: "Mirklis, kad bērniņš ir tikai dažas dienas šajā pasaulē, ir neatkārtojams un nenovērtējams, tāpēc, zinot, ka laiku nevarēs pagriezt atpakaļ, iemūžiniet šo īpašo dzīves mirkli!" Viņa teic, ka vispiemērotākais brīdis, kurā fotografēt jaundzimušo, ir līdz mazulīša mēneša vecumam.

Cik ilga būs fotosesija?

Viens no jautājumiem, gatavojoties jaundzimušā fotosesijai, ir, cik gan ilga būs fotografēšanās? K. Blūma norāda, ka vecākiem, gatavojoties iemūžināt savu nesen piedzimušo bērniņu, jārēķinās ar to, ka fotosesija būs laikietilpīga un tā var ilgt pat līdz 3 stundām. "Tāpēc vecākiem jārēķinās, ka tas nav ātrs process un laiks iepriekš nav paredzams," bilst skaisto dzīves mirkļu iemūžinātāja. Viņa, balstoties uz savu pieredzi, stāsta, ka fotografēšanās procesā var būt nepieciešamas arī pauzes, lai mazulīti pabarotu un viņš justos apmierināts.

Ko vilkt mugurā?

Bieži vien vecāki, gatavojoties bērniņa pirmajai fotosesijai, satraucas par to, ko ģērbt bērniņam mugurā, kā posties māmiņai un kādus aksesuārus ņemt līdzi. Fotogrāfe vecākiem iesaka sagatavot jaukas mīļlietiņas, kuras sarūpētas bērniņam un turpmāk kalpos kā atmiņu pieturpunkti, savukārt, runājot par drēbītēm, Kristīne Blūma iesaka izvēlēties gaišas drēbītes. Pašām māmiņām fotosesijā ieteicams nepārspīlēt un izcelt savu dabīgumu.

Kā izvēlēties fotostudiju?

Jaundzimušo fotosesijas piedāvā daudzi fotogrāfi, taču, izvēloties sava mazulīša iemūžinātāju, ieteicams noskaidrot, kādā fotostudijā notiks bildēšanās. Ir svarīgi, lai fotostudijā būtu silti un tajā nebūtu caurvēja, jo jaundzimušais, visticamāk, tiks fotografēts arī kails. Tāpat arī ir svarīgi lūkot, lai fotostudija būtu iekārtota vietā, kur bildēšanās procesā netraucēs citi - lai tā nebūtu caurstaigājama.

Neaizmirsti noskaidrot fotogrāfa darba stilu, proti, vai brīdī, kad šķitīs, ka ir īstais mirklis vislabākajiem kadriem un bērniņš ir vislabākajā noskaņojumā, pie durvīm jau neklauvēs nākamie klienti, kas radīs papildu stresu.

Ja vēlies iemūžināt savu ģimeni skaistā fotosesijā, nāc uz Māmiņu Klubu!

Pie mums īpaši izveidotā fotostudijā pieejamas ģimeņu fotosesijas kopā ar fotogrāfi Kristīni Blūmu!

UZZINI VAIRĀK ŠEIT