Brauciens uz Rīgu un izvēle ar ko braukt no Rīgas: trolejbuss vai vilciens?!

17. Mar 2015, 10:07 Saulite21 Saulite21

Sveikas...

Pagājis vairāk kā 4mēn kopš nebijām Rīgā. Uz Rīgu braucam, jo šodien pašai un mazajam dēlam jāiet pie acuārsta. Pirms braucām šurp domāju kā braukt, No Remtes uz Saldu un tad uz Rīgu ceļš izmaksā(6.25), Vai no Remtes uz Tukumu un tad no Tukuma ar vilcienu uz Rīgu, ceļš izmaksā(5.00). Prātoju un izlēmu par labu braukt līdz Tukumam un tad līdz Rīgai ar vilcienu. Mantas nebija daudz, tad nu ar tām problēmu nebija. Iekāpjot vilcienā sāku domāt, ar ko braukt līdz ķengaragam?! Sabiedriskais maksā 1.15, jeb pie šofera 2.00, kautkā negribas tādu naudu izmest sabiedriskajam, lai gan labi saprotu ka man ir 2bērni, esmu bez ratiem(jo rati bija pie vīra mašīnā) un ar kājām neaiziešu, esam jau noguruši no garā ceļa, ka līdz mājām jātiek. Tad sāku domāt pa izmaksām un kā tikt( vai ar trolejbusu, vai mikriņu(kuram nezinu cik maksā ceļš), domāju, domāju un atcerējos uz šo galu brauc arī vilciens. biškiņ jāpaiet ar kājām, bet nekas, ne vienmēr visi var pievest mūs bez maz vai pie pašām durvīm. Cik maksā biļete?- nezinu, tad vaktēju kontrolieri, kas pārbauda biļetes un noskaidroju. No centra līdz Jāņavārtiem biļete maksā 0.70, bet ir iespēja no vilciena nekāpt ārā un nopirkt biļeti arī vilcienā, ar noteikumu, ja zini kur dodas tālāk šis vilciens kurā jau Tu sēdi. Kur to noskaidrot? to man pateikt kontroliere nemācēja. Bet līdz mājām atbraucu samaksāju ceļā tikai 5.70, būtu braukusi ar trolejbusu biļete izmaksātu: 6.15(braucot caur Tukumu), ja caur Saldu, tad izmaksātu (7.40). 

Varbūt raksts izklausās pēc ņaudēšanas ka dārgi viss, bet ja labi plāno, tad var reāli ietaupīt. Šodien ar domāju uz centru pie ārstiem braukt ar vilcienu. 

Ar kādu transportu jūs brauktu trolejbusu, vai vilcienu, ar kuru ir iespēja ietaupīt?

Saulite21 Saulite21 18. Mar 2015, 09:10 čabule

Ja no kengaraga ir 10min brauciens ar vilcienu, tikai 2pieturas 7pieturu vieta un pusstundu brauciena vieta.

Saulite21 Saulite21 18. Mar 2015, 09:08 pandulaacis

Nu trolejbusi ja tie par Rigu, bet ta bija doma rakstam tada: ko jus izveletos, un vel doma, lai Rigas maminas, ja ir iespeja, lai nebaidas un brauc ar vilcienu.

Ja varbut ir egoistiski izveleties ietaupit, bet ari ar vilcienu ir erti, var braukt nesaspiests un nejusties ka silke muca. Vienigais kas ir smagakais izdomat ka iecelt vilciena ratus, bet tamdel mums ir izdomata tada lieta ka mute, vai nu ari var pasaukt kadu draugu, draudzeni ar ko kopa darit.

pandulaacis pandulaacis 17. Mar 2015, 11:54

Ja trolejbuss bija domāts tikai Rīgas robežās, tad virsraksts tāds nesaprotams / pārprotams sanāk - trolejbusi uz Kurzemi taču nekursē, diskusijai vajadzētu būt par pārvietošanos Rīgas robežās 😀

Mazliet vēl paturpināšu par ceļošanu ar bērniem - ja kaut kur braucam trijatā un ar sabiedrisko, man tāds jēdziens kā "ietaupīšana" vispār nepastāv. Ir tikai "ērtāk", "mierīgāk". Uz staciju parasti braucam ar taksi - izlecam 10 minūtes pirms vilciena, nopērkam biļeti un pa taisno uz vilcienu, lai nav jāsatraucas par to, kā es bērnus līdz vilcienam izklaidēšu (Jelgavā tie kursē reti un ar vilcieniem saskaņots tikai viens). Rīgā arī izvēlos ērtāko, nevis lētāko braukšanas veidu, jo man ir svarīgi, lai visi jūtas komfortabli, neviens nav izbesīts un izmocīts. Attiecīgi maciņš jāatver plašāk, tomēr ceļot izdodas bez skandāliem un neapmierinātajiem.

pandulaacis pandulaacis 17. Mar 2015, 11:19

Trolejbuss ir autobuss ar vadiem. Cik man zināms, tādi kursē tikai galvaspilsētā. Protams, var pārrakstīties, bet vai tiešām vairākkārt? 😀

Mana izvēle, ceļojot vienai ar bērniem, vienmēr ir vilciens.

čabule čabule 17. Mar 2015, 10:58

Tieši par šo tēmu domāju nesen. Pārvācamies no Āgenskalna un Ķengaragu, bet ārsti man ir Šarlotes poliklīnikā. No āgenskalna ceļš izmaksāja 1.15, bet no Ķengaraga 2.30 vai 1.85- atkarīgs no tā vai līdz centram braukšu ar vilcienu vai trolejbusu/autobusu/tramvaju.. milzīga atšķirība, ja ietaupu 0.9€ braucot turp atpakaļ..