Zande: drīkst jaukt kopā arī dažādos laikos atslauktu pieniņu!

Zande: drīkst jaukt kopā arī dažādos laikos atslauktu pieniņu!

20. Aug 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veidojot piena banku, loģisks ir jautājums par to,vai drīkst jaukt kopā dažādos laikos atslauktu pieniņu. Kā tad īsti ir? Ko par pieniņa uzglabāšanu saka krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande?

Jautājums:

Vai, veidojot piena banku, drīkst jaukt kopā dažādos laikos atslauktu pieniņu? Kā sagatavot lietošanai sasaldētu pienu?

Atbild krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande:

Jā, var vienas dienas laikā pienu sakrāt un saliet to kopā, bet tas ir jādara pareizi.

Piemēram, māmiņa atslauc pieniņu no rīta, strauji atdzesē, lej trauciņā un liek ledusskapī. Nākamajā pieniņa atslaukšanas reizē viņa dara to pašu- atslauc pieniņu, strauji atdzesē un liek ledusskapī (bet citā trauciņā nekā iepriekš ielikts).

Vēl to pašu var darīt arī trešo reizi- atslauc pieniņu, strauji atdzesē un liek ledusskapī. Tad, kad piens ir atdzesēts, to salej kopā un var sasaldēt spciālos konteinerīšos vai arī piena maisiņos.

Tā kā bērniņš pašā sākumā vēl ir mazs, būtu labi nesaldēt pienu lielās porcijās, jo vienreiz atkausētu pienu vairs nevarēs saldēt un izmantot.

Sasaldējot pinu, neaizmirsti uz iepakojuma uzrakstīt datumu un laiku, kad pieniņš ir savākts. Vēl svarīgi atcerēties, ka sasaldēto pieniņu vajadzētu glabāt dziļāk saldētāvā, lai, virinot saldētavas durvis, siltums netiktu klāt.

Kā sagatavot lietošanai saldētu pienu

Tad kad pieniņš tiek sagatavots lietošanai, to atkausē pakāpeniski silta ūdens peldē. Ja māmiņai šķiet, ka tas ir salīdzinoši ilgs process, sasaldēto pienu var jau iepriekšējā vakarā ielikt ledusskapī, kur gaisa temperatūra ir virs 0 grādiem un piens lēnām kusīs vaļā, bet joprojām atradīsies leduskapī.

Kad pieniņš ir atkusis, to var uzsildīt. Tomēr vienmēr pirms bērniņa barošanas vajadzētu pārliecināties, vai pieniņš nav par karstu. Labāk lai pieniņš ir nedaudz vēsāks, nevis par karstu.

Ja bērniņš pieniņu neizēd un paliek pāri kaut 50ml, pieniņš ir jāizlej un to lietot var nedrīkst, jo pienā ļoti strauji veidojas baktērijas.

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

NUK Jolie - Tā ir lieliska izvēle mūsdienīgai māmiņai!


20140106095524-77648.jpg

Ir dažādas dzīves situācijas, kad ir nepieciešams atslaukt pienu un tad NUK Jolie piena pumpis ir īsta izvēle. Pateicoties inovatīvai tehnoloģijai atslaukšanas spēks ir tiešām liels, savukārt, mīkstais silikona masāžas spilventiņš veicina piena plūsmu, tas ideāli piemērots krūts formai un ir patīkams ādai. Rokas atslaucot nepagurst, jo rokturis - svira ir īpaši piemērots sievietes rokai, to ir viegli kustināt un ērti satvert. Pēc  atslaukšanas piens  nonāk piena konteinerā un ar to var uzreiz ēdināt mazuli, uzglabāt pienu īsāku laiku vai sasaldēt to vēlākai lietošanai. NUK Jolie pumpja konteinteris ir ar jauku pieneņu motīvu.

  • Šis pumpis darbojas uz membrānas principa, to ir viegli izjaukt un salikt, papildus stabilitāti nodrošina speciālais paliktnis, visas detaļas ir mazgājamas un sterilizējamas atbilstoši pievienotajai instrukcijai.
  • Jolie pumpis ir savienojams ar NUK First Choice pudelītēm.
  • Šis jaunais pumpis ir ideāli piemērots  sievietēm, kurām ir svarīgi atslaukt pienu maigi, komfortabli  un efektīvi un kurām patīk modernas un izskatīgas lietas, arī, ja tas ir tikai  piena pumpis.
  • Šim pumpis efektīvi veic savu funkciju - atslaukt pienu, tam ir mīksts silkona masāžas spilventiņš un ergonomisks pumpja rokturis-svira, kas ļauj regulēt nepieciešamo atslaukšanas stiprumu.
  • NUK Jolie nesatur bisfenolu A, tas ir ražots Vācijā.

Kur var iegādāties NUK Jolie piena pumpi?

Veikals, aptieka Adrese
ALANTE, SIA ELIZABETES  8,"CENTRA APTIEKA", TUKUMS, LV-3101
ANĪSS VK, SIA ĀBEĻU 17, "LEJAS APTIEKA", GULBENE, Latvija
CĒSU VECPILSĒTAS APTIEKA, SIA RĪGAS 7, CĒSIS, LV-4100, Latvija
LIMBAŽU APTIEKA SIA BURTNIEKU 1, LIMBAŽI, LV-4001
SAULES APTIEKA, SIA BRĪVĪBAS 68, RĪGA, Latvija
TAMRO, SIA BENU APTIEKAS