Kas jāņem vērā, vasarā barojot mazuli ar krūti?

Kas jāņem vērā, vasarā barojot mazuli ar krūti?

28. Jul 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas var būt labāks kā pabarot vasarā mazuli parkā svaigā gaisā. Vai ir kādi ieteikumi, kas jāņem vērā, barojot mazuli ar krūti vasarā? Ieteikumos dalās Māmiņu Kluba dzemdību sagatavošanas kursu lektore krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande.

„Īpaši strikti ieteikumi, kā tagad būtu jābaro mazulis vasarā, nav, tomēr jāatceras, ka katra jauna diena ir kā jauni atklājumi, tāpēc katru dienu māmiņai būtu jāreaģē un jāieklausās bērnā un jāļauj sev izvēlēties vislabāko un vispiemērotāko krūts ēdināšanas ritmu, režīmu un vietu,” iesaka Diāna Zande.

Ir vairāki iemesli, kāpēc ar krūti ēdinātiem mazuļiem var izmainīties ēšanas režīms.

Tā kā vasarā nereti mēs sastopamies ar karstu laiku, tas ir pavisam normāli, ka mazulis karstā laikā gribēs biežāk dzert, tāpēc viņš biežāk dzīvosies pie krūts, skaidro Diāna Zande: „Arī šīs divas trīs minūtes māmiņas piena spēj remdēt slāpes, jo sākumā tek ūdeņaināks pieniņš, no kura bēbītis padzeras.”

Ir bērni, kuri aptuveni 6-7 mēnešu vecumā var atteikties no krūts, jo sāk izjust sevi un apkārtējos, piemēram, tāpēc,ka māmiņa ir slapja vai vienkārši šajā dienā nav garastāvoklis garām maltītēm.

Krūts ēdināšanas speciāliste iesaka ar īpašu vērību attiekties pret jaundzimušo ēdināšanu, jo zīdaiņu vecumā ir pavisam viegli dehidrēt organismu.

Un atgādinām vēlreiz- bērnus nevar mudināt ēst pēc kāda noteikta abstrakta režīma, jo katrs  bērns ir individuāls ar savām prasībām konkrētā situācijā.

Pastāsti,kā Tev veicās ar krūts ēdināšanu vasarā!

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

Eksperts

Diāna Zande

Kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe
Diāna Zande Vecāku skolā