Kā izvēlēties pareizo knupīti?

Kā izvēlēties pareizo knupīti?

20. Feb 2010, 10:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmais solis- izmērs

 

Izvēlies knupīti atbilstoši mazuļa vecumam. Tie tiek ražoti trīs izmēros – 0-6 mēneši, 6-18 mēneši, vecāki par 18 mēnešiem.


Otrais solis – kvalitāte

 

Izvēlies kvalitatīvu knupīti. Vislabākie ir viengabalainie knupīši ar knupi un cieši piestiprinātu pamatni (parasti no plastmasas). Daudzgabalainie knupīši var saplīst, kas savukārt var radīt aizrīšanās risku.

 

Trešais solis – mīkstums

 

Izvēlies knupi ar mīkstu, lokanu pupiņu. Neskatoties uz to, ka daudzas mammas dod priekšroku ortodontiski veidotajiem knupīšiem, pats galvenais ir knupja atbilstība tieši Tavam mazulim!

 

Lateksa knupīši ir mīkstāki nekā silikona knupji, bet silikons nesaglabā tik ilgi rūpniecisko smaržu un labāk iztur atkārtotas tīrīšanas.

 

Ceturtais solis: plata pamatne

Izvēlies knupi ar platu pamatni – tas ir pamats, kas balsta knupi pret Tava mazuļa muti. Tas vajadzētu būt vismaz 4cm platam – šaurāks knupis var iekļūt tieši bērna mutē.

Knupja pamatnei vajadzētu būt arī „gaisa caurumiem”, lai āda ap muti neiekaistu.

 

Piektais solis: krāsas

Izvēlies knupi spilgtās krāsās. Tādējādi tas būs vieglā atrast gan Tev, gan mazulim, kad meklēsiet to lielajā mazuļa somā vai zem gultas.

 

Sestais solis: izturība

 

Izvēlies knupi, kas iztur sterilizāciju un var tikt mazgāts trauku mazgājamā mašīnā. Knupjiem ir paradums vienkārši pazust. Tāpēc tad, kad Tu to atrodi, neesi slinka, bet sterilizē vai ieliec trauku mazgājamā mašīnā!

 

Septītais solis: mazuļa viedoklis

 

Pēdējais, bet vissvarīgākais ir izvēlēties knupi, kas patīk tieši Tavam mazulim! Piedāvā viņam dažādus modeļus, dažādus veidus, lai būtu no kā izvēlēties! Ir bērni, kuri pierod pie jebkura knupju veida, bet ir tādi, kuri tā arī neatrod savu iecienīto.

 

Kādus faktorus, izvēloties knupīti, ņēmi vērā TU? Iesūti ziņu šeit!

30. Nov 2010, 01:27

super bilde, nu tik piemīlīga😀)