Dūlas Katrīnas Puriņas seminārs 11.oktobrī grūtniecēm: saru dzīšana mazulim

06. Oct 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iespējams, daļai vecāku šķiet, ka saru dzīšana ir mulsinošs pagāniskās tradīcijas un kristīšanas rituālu apvienojums. Mūsdienās arvien modernāk kļūst savā ikdienā ieviest kādas mūsu senču tradīcijas un viena no tādām ir šobrīd arvien lielāku popularitāti gūstošā saru dzīšana jaundzimušajiem.

Saru dzīšana ir daļa no pirts rituāla – pirtīžām, kuru laikā ar ūdens palīdzību mazuli nošķir no mātes. Tiek uzskatīts, ka bērniņš, pēc piedzimšanas guļot ar mammu vienā gultā un zīžot krūti, dzīvo ar viņu kopīgu dzīvi. Abu ķermeņi ir atdalījušies, bet garā māmiņa un bērns vēl nav atšķirti kā divi patstāvīgi ģimenes locekļi.

Augļūdens mātes vēderā deviņus grūtniecības mēnešus ir bijis tas, kas šos divus cilvēkus, atsevišķās vienības – māmiņu un bērnu – ir vienojis. Tad, kad bērns ienāk pasaulē, tieši ūdens atkal ir tas, ar kura palīdzību viens ķermenis tiek nošķirts no otra. Šajā gadījumā tas ir šīs zemes ūdens – pirtīžu zāļu vanna.

Kopīgais pirts rituāls, kura laikā ar ūdens palīdzību bērniņš tiek nošķirts no mātes, sākas ar bērna apmazgāšanu zāļu vannā. Pēc tam šajā pašā ūdenī tiek mazgāta arī mamma.

20130902135823-89325.jpg

Nāc Māmiņu Klubā uz semināru par saru dzīšanu un uzzināsi:

  • Kas ir šis maģiskais rituāls, kas mantots no senajiem latviešiem?
  • Vai ikvienam mazulītim ir sari?
  • Vai saru dzīšanu var veikt ikviena māmiņa savās mājās vai šis process jāuztic speciālistam?
  • Kā pašai sagatavot vidi saru dzīšanai?
  • Kāds ir labākais laiks,lai to veiktu?
Varēsi redzēt arī fotogrāfijas,kurās mazulītim ir iznākuši sari!

Iepazīsties: pasniedzēja dūla Katrīna Puriņa

 

Katrīna Puriņa – aktīvi praktizējoša dūla, studē Rīgas Stradiņa universitātē ārsta specialitātē, kā arī šogad beigs vecmātes specialitāti, studejusi arī Rīgas Stradiņa universitātes Rehabilitācijas fakultātē, ieguvusi RSU izdotu sertifikātu par mācību programmas "Fiziskās aktivitātes sievietēm grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā" apgūšanu, trīs gadus ilga pieredze kā dūlai Rīgas Dzemdību namā, P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā un plānotās mājdzemdībās, vada nodarbības topošajiem vecākiem, divu meitu mamma, raksta blogu vecākiem. 

Kad notiek?

11.oktobrī plkst. 18.00 līdz 20.00

Kur notiek?

Māmiņu kluba mājīgajās telpās Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

Ls 10

PIESAKIES NODARBĪBAI JAU TAGAD>>