Topošo māmiņu masāža: nepieciešamība katrai topošajai māmiņai

Topošo māmiņu masāža: nepieciešamība katrai topošajai māmiņai

26. Feb 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Masāža var tikt uzskatīta par greznību, tomēr, kā uzskata speciālisti, viens no periodiem, kad masāža var būt tiešām vērtīga un noderīga, ir gaidību laiks.

GRŪTNIEČU UN ĶERMEŅA MASĀŽA MĀMIŅU KLUBĀ: PIESAKIES ŠEIT->>>

Grūtnieču masāža ietver masāžu grūtniecības laikā un pēc tās, pievēršot uzmanību, ka netiks lietoti paņēmieni, kas izmantoti laikā, kad sieviete nav stāvoklī. Grūtnieču masāža parasti ilgst 1 līdz 1,5h, izmantojot kušeti. Lai sievietei ar punci būtu pietiekami ērti, esam sagatavojuši lielo pakaviņu un spilvenus papildus ērtībām, lai gulētu uz sāniem un justos visērtāk. 

Lai gan nav skaidri definētas un zinātniski pierādītas priekšrocības grūtnieču masāžai, masāžas terapijai var būt vairāki pozitīvie aspekti:

  • Samazinās trauksme 
  • Muguras un kāju sāpes mazinās
  • Mazinās tūska
  • Samazinās stresa hormona līmenis
  • Uzlabojas miegs
  • Palielinās gatavība dzemdībām
  • Uzlabojas garastāvoklis
  • Teik veicināta relaksācija

Topošo māmiņu masāžas speciālisti pielāgo savas metodes, lai atbildētu uz izmaiņām sievietes ķermenī, piemēram, kājas tiek masētas vieglām kustībām, tāpat arī visbiežāk tiek apieta vēdera zona.  

Vai topošo māmiņu masāža ir droša?

Ir ārsti un speciālisti, kuri vilcinās ieteikt masāžu grūtniecības laikā, tomēr priekšrocības grūtniecības masāžas veikšanai ir vairāk nekā tās neveikšanai. Vienīgais ierobežojums varētu būt izvairīšanās no masāžas grūtniecības 1.trimestrī, kad pastāv spontānā aborta draudi. Pārējā grūtniecības laikā masāžai ir ieteicams raksturs, kas var sniegt sieviete pozitīvas emocijas un jaukas sajūtas.

Kad izvairīties no grūtnieču masāžas? 

Šis faktors noteikti būs atkarīgs no ārstējošā ārsta, bet vienojošās vadlīnijas, lai izvairītos no grūtnieču masāžas var būt:

- Vemšana, slikta dūša, rīta nelabums;

- Augsta riska grūtniecība un grūtniecības pārtraukšanās draudi;

- Placentas atslāņošanās draudi;

- Priekšlaicīgu dzemdību draudi.

Foto:pexels.com

GRŪTNIEČU UN ĶERMEŅA MASĀŽA MĀMIŅU KLUBĀ: PIESAKIES ŠEIT->>>