Tik vienkārši! Veselīgo pastaigu taka Saulkrastos

Tik vienkārši! Veselīgo pastaigu taka Saulkrastos

27. Nov 2013, 15:44 LvMomi LvMomi

Bilde apzināti ačgārna :)

   Kad lielākā daļa LV iedzīvotāju skaistajā zelta rudenī tā vien skrien uz Siguldu. Mans ceļš veda kur citur. Pastāstīšu par nejauši uzietu pastaigu vietu ,kas man kā grūtniecei un vienkārši jaunai aktīvai sievietei dikti gāja pie sirds. 

  Oktobra mēnesī (tas tas īstais skaisto lapu laiks) savā ziņā biju spiesta pavadīt pāris stundas Saulkrastos (kamēr mašīna bija remontā). Bet par to ne mirkli nebēdāju... takā pati esmu no Rīgas un Saulkrastos man ne draugu ,ne paziņu nav, tad devos pastaigā pa pilsētu.

Pastaigas kā zināms ir vajadzīgas jebkuram indivīdam un tāpat kā vitamīni varbūt nedaudz vairāk grūtniecības laikā, jo tā ir patīkama mērena fiziska aktivitāte ,kuras laikā organisms uzņem vairāk skābekli.

    Saulkrasti ir ļoti gara pilsēta veseli 17 km (daudz vēl palika neapskatīts). No sākuma lēnā garā aizstaigāju līdz centram (aptuveni 3km pa gājēju trotuāru) apskatīju pilsētu un atpakaļceļā izdomāju ,ka pa to pašu maršrutu vairs negribu iet un iešu gar jūru. 

20131127152511-95427.jpg

Bija neliels pārsteigums ,ka pie jūras pateicoties Inčupītei nemaz nevar piekļūt. Tad nu gāju pa mainīga reljefa kāpām gar upīti tos pašus 3km. Un šis ir tas posms ,kurš mani patīkami pārsteidza. Austiņās laba mūzika, Labs skats, svaigs gaiss, nekādas civilizācijas , sakopta taka , ej kur acis rāda. 

20131127152438-48074.jpg


Pēc patīkamās pastaigas zināju tikai to ,ka vēlos tur atgriesties. Tā nu pavisam nejauši uzgāju miera ostu ,kur atslēgties no pasaulīgās steigas , cilvēkiem un ikdienas. 

Tagad papētot internetā ,secinu ,ka esmu staigājusi pa dabas parku "piejūra" un to ,ka vēl citi tikpat labi maršruti tur ir atrodami. 

Tātad ,ja gribās doties nelielā izbraukumā, pastaigā vai nepieciešams laiciņš sev, tad iesaku Saulkrastus. 

+nav tālu no Rīgas

+var nokļūt ar mašīnu, sabiedrisko transportu (autobuss, vilciens).

+nav cilvēku pūļu.

+patīkams reljefs (gan lēzenākas, gan stāvākas kāpas). Kad piedzims mazais, tad noteikti aizbraukšu ar ratiem tur pastaigāt (speciāli ratus tādus sportiskus nolūkoju).

+nav tālu no civilizācijas.

+ netālu ir kafejnīcas.

Apmēram tā :) Cerams ,ka kādai noderēs.