Tev tuvojas dzemdības? Tad noteikti izlasi šo! 2.daļa

Tev tuvojas dzemdības? Tad noteikti izlasi šo! 2.daļa

04. Jul 2014, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs turpina atklāt psiholoģes Diānas Zandes ieteikumus, kā topošajiem vecākiem gatavoties dzemdībām, lai tās noritētu pēc iespējas veiksmīgi. Šoreiz uzzini, kādēļ būtiski apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus un noskaidro, vai partnerim ir jāpiedalās dzemdībās!  

Sagatavojieties dzemdībām laikus

„Gatavojoties dzemdībām, noteikti ir jāmācās un jāapmeklē kursus, turklāt to jādara abiem partneriem kopā,” uzsver psiholoģe.

Protams, arī kursos pilnīgi visam sagatavoties nav iespējams, tomēr kā novērojusi speciāliste, tie vecāki, kuri apmeklējuši topošajiem vecākiem paredzētas nodarbības, un kuriem ir kaut neliels priekšstats par to, kas dzemdībās notiks, šis process ir vieglāks!

Vai tavs partneris piedalīties dzemdībās?

Tāpat Diāna Zande uzsver, ka topošajiem vecākiem būtiski jau laikus vienoties par to, vai partneris dzemdībās būs līdzās, vai nebūs. Var būt dažādi. Piemēram, piedalīties dzemdībās, vīrietis ļoti var vēlēties pats, bet tāpat tā var būt arī sievietes iniciatīva.

„Mēdz būt gan gadījumi, kad sieviete savu partneri piedalīties dzemdību norisē piespiež, gan arī situācijas, kad vīrietis šajā brīdī vēlas būt savai līdzās tik ļoti, ka neņem vērā viņas iebildumus.

Tādēļ, lai dzemdības izdotos, jau laikus abiem partneriem ir jāvienojas par to, vai viņi dzemdību laikā būs kopā, vai nebūs,” iesaka psiholoģe.   

Drīzumā Māmiņu Klubā uzzini, kādēļ dzemdību laikā būtiski ieklausīties ne tikai vecmātes teiktajā, bet arī savās sajūtās! 

Māmiņu Klubs 

Vai jūs jau apmeklējiet dzemdību sagatavošanas kursus un, vai tavs partneris piedalīsies dzemdībās? 

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ PAŠĀ CENTRĀ->>>