SuperBēbis 2020: Vīra loma gaidību laikā

SuperBēbis 2020: Vīra loma gaidību laikā

02. Feb 2020, 20:03 Edijs Jurēvics Edijs Jurēvics

Jāatzīst, ka gaidāmais bērniņš būs mans pirmdzimtais bērns un loģiski, ka viss priekš manis ir jauns un nebijis. Ir neliels satraukums, protams, neziņa, bet arī neizsakāms prieks, ka mūsu ģimenē ienāks bērniņš.

Gaidīšanas laikā noteikti daudz pievēršu uzmanību sievas labsajūtai un palīdzu šo laiku pavadīt bez liekiem stresiem un gūt lieliskas atmiņas par šo laiku. Jā, tas ietilpina sevī brokastu taisīšanu brīvdienu rītos, vecākā bērna aizvešanu uz dārziņu darba dienu rītos, steidzamu vēlmju apmierināšanu un izpalīdzēšanu darbā. Līdz vēlai naktij skrūvēju kopā jaunie gādātas mēbeles un karinu aizkarus, jo citēju: “tas jādara laicīgi”

Kristīnei ļoti patīk pieskaršanās process, dažādas masāžas un sejas procedūras. Tā esmu viņu pieradinājis pavadīt mūsu vakarus, kopīgi atpūšoties pēc dienas gaitām uz dīvāna, un varu izpausties masējot viņai kājas, jo kā jau zināms, grūtniecības laikā liels slogs tiek likts uz kājām un par tām ir jārūpējas pienācīgi.

Mēs neesam tā ģimene, kas stāv uz vietas, brīvdienās mājās atrodamies reti, jo Jūrmalā un tās apkārtnē ir ko redzēt. Pat bez īpaša plāna dodamies garākās pastaigās pa mežu vai jūras krastu. Tas noteikti arī vairo labo garastāvokli un palīdz dažādot ikdienu. Jā, ir arī dienas, kad pavadām mājās un vakariņās ir saldējums vai arī katrs ir savos darbos. Bet pēc iespējas vairāk pavadām laiku kopā.

Kā modernā ģimene esam ļoti labos draugos ar dažādam aplikācijām, pēdējais mūsu jaunievedums ir ģimenes plānotājs, kurā mēs atzīmējam īpašus darbus un notikumus, par kuriem jābūt lietas kursā. Ieviesām arī tik ikdienišķu lietu kā veikala apmeklējuma plānotājs, kas ļoti atvieglo ikdienu un nedēļu aizmirstais cukurs,  nu ir veikli nopirkts un stāv plauktā. Ja agrāk pasmējāmies par šādām aplikācijām, tad tagad saprotam, ka tas ir diezgan ērti. Tik pat ērti kā lokācijas “šērošana” google maps, jo tas ļauj uzmest aci, kur konkrētais ģimenes loceklis tagad atrodas.

Mums patīk pavadīt kopīgos brīžu apmeklējot arī dažādus kultūras pasākumus. Tā kā Jūrmala nav tālu no Rīgas, mūsu interesējošie pasākumi ir pārdesmit minūšu braucienā no mājām. Mums palīdz arī Gustava ome, kura mūs palaiž randiņos, lai varam vēl izbaudīt laiku divatā.

Ļoti silti iesaku jaunajiem tēviem pievērst uzmanību mājas darbiem. Tik parastu darbu kā mājas uzkopšanu, noteikti ieteicams ņemt uz saviem pleciem, jo tas  nodrošina labsajūtu, mieru mājās un vairo saticību ar sievu.

Šis laika periods, kad gaidām ierodamies bērniņu, man ir devis jaunas zināšanas un emocijas. Lai maksimāli sagatavotos šim notikumam, ar sievu ļoti bieži runājām par dažādam tēmās, kuras saistītas ar bērniņa gaidīšanas perioda notikumiem, kā arī , ar ko rēķināties, kad bērniņš jau būs dzimis. Izvērtējam dažādus riskus, problēmas un nebūšanas, kuras var gadīties, kad piedzimst mazulis. Saprotam, ka arī mūsu attiecības var mainīties, tādēļ ir svarīgi laicīgi izrunāt “ja nu…” tēmu.

Kristīnei jau ir pieredze mazuļa audzināšanā un viņa man ir lielākais padomdevējs, ko ļoti novērtēju. Kā mums klāsies turpmāk, tad jau manīs – būs interesanti!