SuperBēbis 2020: Darbs - audzēt punci

SuperBēbis 2020: Darbs - audzēt punci

Nemelošu, ja rakstīšu, ka pirmsdzemdību atvaļinājums paskrien zibens ātrumā. Pārslēgties no agriem rītiem, ikdienas steigas un noteiktā darba laika, bija mazliet grūti, jo ik rītu pamodos ar domu, ka tūlīt būs jāskrien un jādara. Bet labsajūta pārņem, kad atviegloti izstaipies gultā, mierīgi pagatavo ierasto kafiju un nesteidzīgi pārskati ziņas un aktualitātes. Protams, katrs rīts tik mierīgi nenorit, jo vecākais bērns Gustavs apmeklē dārziņu un tad sevi jāsapurina, lai varu sataisīties un aizvest dēlu uz "skoliņu" , bet ir arī savs labums -  diena sanāk garāka un atliek vairāk laiks atpūtai...vai darbiem.

Kādas sestdienas vakars. Esmu ļoti pateicīga vīram, ka viņš darbojas ar Gustavu un ļauj man nesteidzīgi pavārtīties gultā.

Atvaļinājuma laikā neesmu atteikusies no saviem hobijiem - šūšanas. Vismaz divas dienas nedēļā, cītīgi pavadīju strādājot pie apakšveļas. Diemžēl, vienīgā lieta, kuru šoreiz uzšuvu gaidāmajam bēbim ir sedziņa no aktuālā minky flīsa un kokvilnas. Ja citas mammas ļoti skaisti ada un tamborē, tad es savas ieceres varu uzšūt. Visu dienu nosēdēt nemainīgā pozā, protams, vairs nevaru, tādēļ parasti šādas šūšanas sesijas apvienoju ar mājas piekārtošanu, jo būtiski ir izkustēties. Plecu saspringumam un sāpēm palīdzēja Lienes Krauzes ieteikumi kustībām grūtniecības laikā, kuri tiešām lika manam ķermenim justies labāk. Protams, būtiski ir to darīt regulāri un apvienot ar citām fiziskajām aktivitātēm + vienmēr var vērsties pie fizioterapeita pēc padoma un vingrojumu kompleksa.

Ieteikums – nebaidies vērsties pie speciālistiem, ja tev ir kādas sūdzības par ķermeņa sāpēm vai saspringumu. Profesionālis mācēs novērtēt tavu stāvokli un atvieglot diskomfortu.

Mani rokdarbi. Sedziņa ir ieņēmusi vietu dzemdību somā.

Nodarbe par kuru esmu sajūsmā - ūdens aerobika un peldēšana. 2. trimestrī apmeklēju baseinu un mēdzu nopeldēt līdz 2km. Labsajūtu sniedza arī maigi silta pirts, bet ar nosacījumu, ka tā nav karsta. Pēc šādas nodarbes jutu atvieglojumu ķermenī un mazinājās ķermeņa tūska. Kad beidzot tiku līdz pirmsdzemdību atvaļinājumam, tad iepazinos ar Jūrmalas pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem grūtniecēm un tas ietvēra vingrošanas kompleksu. Grūtnieču joga, ārstnieciskā vingrošana un ūdens aerobika pilnīgi bez maksas un viegli pieejama Jūrmalas grūtniecēm. Ūdens aerobika būtiski uzlaboja manu garastāvokli, noņēma tūsku kājām un sniedza iespēju izkustēties profesionāla fizioterapeita pavadībā.  

Ieteikums - iepazīsties ar savas pašvaldības piedāvātajiem pakalpojumiem, jo ne vienmēr tos plaši reklamē!

Labprāt brīvdienās izstaigājam kādu dabas taku, fiziskās aktivitātes tiešām liek justies labi.

 

Kopš esmu pirmsdzemdību atvaļinājumā, randiņi ar dēlu ir kļuvuši biežāki. Tas ir svarīgs laiks, kas tiek pavadīts dažādi.

Īpašu prieku man sniedza arī dzīvokļa iekārtošana. Gustavs beidzot tika pie savas atsevišķas istabas, tādēļ bija nepieciešamas dažas jaunas mēbeles un tekstila preces. Tādēļ pavadīt mēbeļu veikalā četras stundas bija labsajūtas pasākums. Pie jauna guļamistabas izskata tikām arī mēs, labi, ka vīrs neko nesaka par manu aizraušanos ar maigi vecrozā toni, jo aizkari, gultas veļa un pat mans naktstērps, tika izvēlēti tieši šajā krāsā. Gaidāmais bēbis tika arī pie apjomīgas kumodes, kurā jau stāv salikta jaunā garderobe pirmajiem mēnešiem. Mani arī bija pārņēmusi nekontrolēta “visam vajag būt tīram” sajūta, tādēļ, vismaz nedēļu, pavadīju tīrot. Vīrs, protams, arī tika pielikts pie darba. Kad visas lietas tapa saorganizētas, tad iestājās miera sajūta. Un, ko gan grūtniecei vēl vairāk vajag.

Beidzot sakārtota siena - mūsu kāzu foto un Ziemassvētku sajūtu bildes. Siena tiks papildināta ar mums būtiskiem mirkļiem.

Svarīgi man bija veltīt laiku arī sev, tādēļ labprāt apmeklēju grūtnieču masāžu un dažādas procedūras labsajūtai. Zinu, ka pēc dzemdībām prioritāte būs bēbis, tādēļ atteikumu sev tagad nepieļāvu, jo ikdienā man mēdz galvā ieslīdēt frāze “aj, gan jau vēlāk” , bet nē – tas jādara tagad un tūlīt, ja ir iespēja, jo tā mēs vienmēr atliekam malā pašu svarīgāko – sevi. 

Tagad sēžot dīvānā un atskatoties uz gandrīz divu mēnešu laiku, jāsaka, ka tādu dienu, kad bezrūpīgi noguļ gultā pie Netflix, bija gaužām maz, bet ir daudz sakārtotas lietas, kuras ikdienas steigā tika atliktas malā. Gaidīšanas laiks vēl nav īsti galā, bet vēl ir dažas ieceres, kuras vēlos realizēt – kaut vai aizbraukt ciemos pie draugiem un vēl kārtīgi izpeldēties… un vēl mazliet, mazliet paaudzēt punci. Drīz jau gaidīšanas laiks būs galā.

 

Kā aizritēja tavs gaidīšanas laiks? Vai tas bija mierīgs vai pārpildīts ar aktivitātēm?

Jā, tieši iekāpjot ūdenī, jūtos ļoti viegli un nav tik lielas piepūles ķermenim. Tas ir lieliski,kad var nodarboties ar fiziskām aktivitātēm līdz pat dzemdībām, tās noteikti palīdz sasniegt arī emocionālo līdzsvaru 😀

Līva Krastiņa Līva Krastiņa 27. Jan 2020, 12:19

Varu piekrist, ka Jūrmalā ir brīnišķīgs pašvaldības finansēts piedāvājums topošajām māmiņām. Mani pēdējie gaidīšanas mēneši pagāja gluži tāpat - peldot, ejot uz ūdens aerobiku (kur pārmaiņas pēc varēju nejust savu svaru un vēdera apmērus), ejot garās pastaigās un apmeklējot grūtnieču jogu, kuras beigās regulāri iesnaudos. Uz ūdens aerobiku biju vēl pēdējā dienā pirms dzemdībām. Turos pie pārliecības, ka tieši visas šīs aktivitātes man ļoti palīdzēja būt fiziski gatavai dzemdībām. Emocionāli palīdzēja lekcijas un grāmatas. Tagad gaidu otro mazuli un ceru, ka savu dekrētu pavadīšu ļoti līdzīgi pirmajam. Tikai ar to atšķirību, ka paralēli būs ar manas divgadnieces kaprīzēm jāsadzīvo. 😀