Skaties ONLINE 28.augustā SPECIĀLIZLAIDUMU "Mājdzemdības" ŠEIT>>

28. Aug 2016, 08:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdības gadsimtiem ilgi notikušas mājās. Latvijā tendence bērniņu laist pasaulē stacionārā iezīmējās tikai pēc II Pasaules kara, savukārt Padomju laikos dzemdību nodaļās bija jāievēro stingrs režīms, kuru saistīja ar sanitārajiem noteikumiem, to noteikti vēl spilgti atceras mūsu mammas un vecmāmiņas.

Pieredzes stāstos dalīsies gan piecu bērnu māmiņa Māra, gan māmiņa Rasa, gan arī daudzas citas māmiņas, un, protams, arī Mājdzemdību apvienības valdes locekle Anete Gribuste.

Uzzināsiet arī, kā sākās ģimenes dzemdību praktizēšana stacionāros, un sapratīsiet, cik tas bija nozīmīgs solis dzemdniecības attīstībā.

Sastapsiet vecmāti Astrīdu Milleri, kas dalīsies savā personīgajā pieredzē par to, kā mājdzemdības attīstījušās Rietumeiropā, viņa pastāstīs arī par pašas pirmajām pieņemtajām mājdzemdībām.

Tiksimies arī ar Valsts sekretāra vietnieci Veselības politikas jautājumos, lai saprastu, kādas ir mājdzemdību prasības.

Neskatoties uz to, ka jau 10 gadus mājdzemdības oficiāli ir atļautas un ir ģimenes, kas izvēlas savas bērnus laist pasaulē mājās, sabiedrībā joprojām ir ļoti daudz aizspriedumu un vecāki, kuri atbalsta šādu dzemdību pieredzi, nereti sastopas ar līdzcilvēku neizpratni, pat sašutumu.

Šoreiz Māmiņu kluba speciālizlaidumā runāsim par mājdzemdībām ar daudz un dažādām māmiņām un speciālistiem, baudiet, gūstiet zināšanas arī jūs!

Bet nu, pienācis laiks iepazīties ar  māmiņu, pateicoties kurai, mums būs iespēja ielūkoties tajā, kā norit mājdzemdības!

Daudzas māmiņas uzsver - lēmums par mājdzemdībām tiek pieņemts ar sirdi.

Māmiņu Klubs

20160215082419-45084.jpg