SABĪNES BLOGS:Topošo māmiņu modesskate. Un ko tu velc mugurā?

SABĪNES BLOGS:Topošo māmiņu modesskate. Un ko tu velc mugurā?

15. Jul 2013, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, topošās māmiņas.

Manam punča bērniņam šodien jau tieši 20 nedēļas, un ne pārāk mazais vēderiņš ir paaudzies vēl vairāk. Esmu pamanījusi, ka tagad, beidzot, vēderiņš ir pacēlies, bet nabiņa sāk mainīt savu formu. Šķiet, ka eju uz vēdera izmēra rekordiem un visi ļoti brīnās, kad uzzina, ka man tikai piektais grūtniecības mēnesis.

Bet pat lielu vēderu īpašniecēm jāizskatās skaisti. Man vienmēr rūpējusi mana ārējā izskata tēma, bet grūtniecības laikā, kad pašvērtējums ir ļoti nestabils, ērts un skaists apģērbs palīdz justies pārliecinātāk.

Šodien gribu jums parādīt savu garderobi - to, ko es visbiežāk tagad velku, un to, ko esmu sagādājusi sev vilkšanai rudenī.

Manā garderobē ir vienkāršs apģērbs, tikai lielākā izmērā. Un ir arī speciāls apģērbs tieši grūtniecēm un ar krūti barojošām māmiņām.

Un tātad, sāksim ar parastu apģērbu - Ikdienas komplekts nr.1. Platas bikses ar gumiju un košs asimetrisks krekliņš.

20130715091727-74906.jpg

Bikses pirktas t/c "Domina" veikalā "Colizeum", tās ir apbrīnojami ērtas augošajam vēderiņam. Tās ir vieglas un plānas, un tajās nav tik karsti kā grūtnieču džinsos. Tāpēc, kamēr ir vasara, nēsāšu tās. Bet krekliņš savulaik iegādāts manā mīļajā veikaliņā "Meta". Tas tiek vilkts jau trešo vai pat ceturto sezonu.Vispār dažādu krekliņu man ir daudz, tāpēc kombinēju šīs bikses ar visu, kas man pagaidām vēl der.

Komplekts nr.2 - Izceļ puncīti. Parastas, pieguļošas bikses, ko es nēsāju arī pirms grūtniecības. Tām vienkārši pāršuvu pogu un garš krekliņš, kas sasienams zem krūtīm, ir vieta arī puncītim.

20130715092250-62015.jpg

Šīs bikses ir vienīgās, ko vilku jau pirms grūtniecības, tās ir vienīgās, kurās pagaidām vēl varu ielīst. Bet sēdēt tajās kļūst aizvien neērtāk. Tāpēc drīzumā tās nomainīšu ar melnas krāsas legingiem.

Bet krekliņš man ļoti patīk. Zem krūtīm sasienams, tātad - var regulēt izmēru puncītim augot. Tāpat man patīk garums - var nēsāt jau no paša grūtniecības sākuma līdz pat pašām beigām. Krekliņš pirkts veikalā "Humana" skumīgā, lietainā dienā, ko gribējās kaut kā izkrāsot. Izmazgāju un nekāda vaina!

Komplekts nr.3 karstai dienai.

Ārā ir vasara, priekšā ir saulainās Bulgārijas atvaļinājums. Un man bija jānopērk sev kaut kas maksimāli viegls, atvērts, un tajā pat laikā piemērots apaļajam vēderiņam, lai izskatītos ne pārāk atkailināta.

Manuprāt, izdevās atrast optimālu variantu - kombinezonu ar šortiņiem no elastīga materiāla, tam ir jauka bantīte zem puncīša.

20130715093009-53111.jpg

 

Vienīgais, ka krāsa ir melna, bet man piestāv, kā teica stiliste Kristīne Pridanova,  - jo es piederu pie ziemas krāsu tipa. Vēl melnajai krāsai ir pluss tāds, ka tā slaidina. Es mērīju tādu pašu kombinezonu rozā un zilā krāsā un izskatījos viņos drausmīgi. Bet melnajā - labi.

Nopirkts t/c "Domina" veikalā "Colizeum".

Bet tagad pāriesim pie specializētā apģērba.

Mazliet liriskas atkāpes... Kad biju stāvoklī ar Maksimiliānu, man ļoti gribējās pēc iespējas ātrāk iegādāties grūtnieču apģērbu, šķita, ka ir tik mīļi staigāt biksēs ar vietiņu puncītim, tik mīļi ir staigāt bezformīgā krekliņā. Es uz savu puncīša garderobi iztērēju kaudzi naudas un pēc dzemdībām viss tika atdots draudzenēm grūtniecēm. Skatīties uz sevi šajā apģērbā fotogrāfijās man ne īpaši patīk - visa tāda kā viens liels maiss, figūra neredzama, krāsas arī kaut kādas..

20130715093546-93066.jpg

 

Pa pieciem gadiem daudz kas topošajām māmiņām ir mainījies. Man palaimējās iepazīties tuvāk ar Facy Mom produkciju!

Viņu apģērbs atšķiras ne tikai ar stilu, košajām krāsām un interesantajiem modeļiem, bet arī ar to, ka apģērbs piemērots gan grūtniecēm, gan barojošām māmiņām.

Tā kā es taisos ēdināt mazuli ar krūti, tāpat kā pirmo bērniņu, un gribu to darīt ilgi - 1,5 -2 gadus, tad apģērbs, kurā man būs ērti un citiem nemanāmi iespējams pabarot bērniņu, man noderēs pat ļoti. Redzēju savām acīm, cik jauki izskatās māmiņa, kas baro bērniņu speciālajā apģērbā. Bērniņš tiek pie krūts gala, un pārējā krūts ir piesegta.

Tad nu tāds ieguldījums ir divkārt izdevīgs - gan puncītim, gan arī pēc dzemdībām aktuāls.

Es izvēlējos sev šādus komplektus.

 

Vasarai - košu kleitu ar paaugstinātu vidukļa līniju

20130715094220-16235.jpg

20130715094322-23583.jpg

20130715094439-33151.jpg

 

Šo kleitu es velku ļoti bieži. Tā ir ļoti ērta, un izskatās ļoti laba, svinīga un pat ļoti solīda. Man tā ideāli der arī darbam.

Kleitas krāsu man palīdzēja izvēlēties pati Anna Pridanova, kas ir Fancy Mom dizainere. Viņa zina, ko dara, izvēlējās man kleitu gan ņemot vērā manas ādas krāsas tipu, gan arī manas figūras īpatnības.

Tāpat izvēlējos sev divas siltākas kleitas ar garām piedurknēm, rudenim. Tieši rudenī vēderiņš man būs jau ļoti liels, un arī 7-8-9.mēnesī gribas izskatīties skaisti.

Pieguļoša, melnas krāsas tunika. (augstpapēžu kurpes nevelku, šis ir tikai priekš foto)

20130715095040-31338.jpg

20130715095204-30263.jpg

Patiesībā tā ir tunika, nevis īsa kleitiņa, to nēsā ar legingiem vai šaurām biksēm. Bet pagaidām varu to vilkt arī kā kleitu un iepriecināt vīru, atkailinot kājiņas =)

Vēl viena kleita - ļoti skaista, manuprāt. Melns ar interesantiem zīmējumiem, kas man atgādina latviešu nacionālos, tautiskos rakstus.

20130715095537-59948.jpg

20130715095626-54452.jpg

20130715095723-91745.jpg

 

Lūk, kā izskatās mana puncīša garderobi. Protams, es nesabildēju ne tuvu visu, un tā noteikti vēl tiks papildināta. Pagaidām vēlamo lietu sarakstā uz rudeni ir arī topošo māmiņu džinsi. Kā nekā rudenī būs vēss un vismaz viens džinsu pāris man būs vajadzīgs. Tāpat mūsu ģimenes ikgadējai vasaras fotosesijai gribu atrast sev kādu garu, baltu kleitu. Fotosesija būs jau pēc mēneša. Pēc tam kleitu varētu paņemt līdzi kūrortā, kurā dosimies augusta beigās. Manuprāt, grūtnieces garās kleitās - tas ir ļoti skaisti un romantiski..

Dārgās māmiņas, ko jūs vilkāt grūtniecības laikā?

Varbūt varat parādīt savu garderobi, pievienojot foto komentāros? Un pēc tam izvēlēšos katrā no Māmiņu Kluba portāliem kādu, kas mājās varēs doties ar jauku sveicienu no manis mazas, pašdarinātas rotaļlietas formā. Rotaļlieta ir patiešām skaista, īsts smaidulītis, bet, varu veikt arī kaut ko nelielu uz pasūtījuma :)

20130715100339-74862.jpg

20130715100455-53206.jpg

Lūk, tādas ir atlikumā

Šīs jau aizgājušas dāvanās, bet varu uztaisīt vēl.

20130715100551-69532.jpg

Ceru uz jūsu aktivitāti, mīļās māmiņas!

Visām patīkamu dienu un aktīvu nedēļu vēlot,

Jūsu Sabīne un Punča bērniņš

 

15. Jul 2013, 20:12 sabineb

😀
bikses man 2 gab uzdāvināja viena paziņa un 2 gab pirku humpalās (Humana). Iesaku iet, kad ir tie jaunie pievedumi, tad varbūt var ko atrast, bet ne vienmēr.
man jau arī draud iet meklēt ko jaunu apakšdaļai, jo ziemā mazulītis un ar legingiem tad jau nestaigāšu 😃
domāju, ka var pirkt arī no rokas 😀
un citreiz arī jaunas bikses var dabūt uz foršu atlaidi 😀

veesma veesma 15. Jul 2013, 20:11

Ļoti skaista modesskate. Es pat skatījos ar nelielu skaudību, jo man visi trīs punču laiki bija jāpavada slimnīcā uz saglabāšanu, tad nu nekāda pucēšanās nesanāca.
Pēdējā grūtniecības mēnesī tiku palaista mājās, bet tāpat lielākā daļa bija jāpavada guļus.
Bet divas kleitiņas man bija, gan pavišam vienkāršas un tādas kādas nu man nopirka ģimene, jo pati jau nekur netiku.
Abas bildītes ir bildētas dienā, kad piedzima mazais.
Arī pārējām meitenēm jaukas garderobes.

15. Jul 2013, 20:09

un te nedaudz modes no šīs grūtniecības. Pagaidām man sācies 5. mēnesis, neko īpašu neesmu sev iepirkusi, izņemot puķainus legingus, jo atkal ar biksēm ir problēma.
velku arī svārkus, bet tie tikai vieni.

1. bilde- t krekls no New yorker, staipīgs, legingi no tirgus veikaliņa.
2., 3. bilde- tunika Only, lietota
4. bilde kleitiņa Kappahl, lietota
5. bilde- tunika Maner, lietota.

15. Jul 2013, 19:55

oi, izlaidu vienu. pirms 7. numura bija vienkāŗsa, staipīga Vero modas kleitiņa 😀 nopirku jau sen pirms grūtniecības uz atlaidi 😃

15. Jul 2013, 19:53

cik interesants blogs!
esmu no tām sievietēm, kas var ģerbties gan skaisti, gan arī trenuškās un platos t- kreklos- vados pēc izjūtām 😀 tāpat bija arī grūtniecības laikā.
šeit bildītes no pirmās grūtniecības:

Praktiski nevienas drēbes, ziņemot melnbalti puķaino krekliņu un baltās bikses, nav grūtnieču. kaut kā īsti pēc tā nebija vajadzība, it sevisķi pēc augšiņām. ar biksēm gan bija grūtāk, tās man bija grūtnieču un arī valkāju legingus.

1.,2. bildīte- vienkārša jaciņa no Cubus, pirkta uz atlaidēm, pirms grūtniecības.
3. bildīte- krekliņš Lindex Mom (lietots), šorti- cubus. Man šiem šortiem patika ka ir tāda gumija plata, tad man bija ērti staigāt līdz pat kādai 30. nedēļai, vai pat ilgāk.
4. grūtnieču bikses Lindex Mom (lietotas), krekls- Lindex, pirkts pirms grūtniecības.
5. kleita- Vero moda. pirkta pirms grūtniecības, ļoti labi noderēja grūtniecības laikā, jo ir ar brīvo apakšdaļu.
6. tunika, pirkta grūtniecības laikā, vilkta līdz dzemdībām un arī pēc tam 😀
7. kleitiņa no Lindex, vilku uz kāzām. pirkta pirms grūtnicības, priekš universitātes izlaiduma 😀
8. tops no H&M (sena draudzenes dāvana, ļoti labs un staipīgs, derēja pat 9. mēnesī 😀 un, manuprāt, arī ļoti skaists, ar mežģīnēm 😀 ) Bikses- grūtnieču, laikam Lindex, uzdāvināja viena draudzene, pilnīgi jaunas. Ar tām staigāju pēdējā mēnesī, bija elastīgas, viegli uzvilkt.
9. kleitiņa no lietotajiem apģērbiem. ne grūtnieču. vilku dažas reizes, pēdējā grūtniecības mēnesī.