SABĪNES BLOGS: Puisītis vai meitenīte - izšķirošā USG datums. Vai ticat pazīmēm?

SABĪNES BLOGS: Puisītis vai meitenīte - izšķirošā USG datums. Vai ticat pazīmēm?

01. Jul 2013, 14:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas! Manam punča bērniņam ir jau tieši 18 nedēļas.

20130701133902-57158.jpg

Redzot jau noapaļojušos vēderiņu, visi, bez izņēmuma interesējas par gaidāmā mazuļa dzimumu vai arī izdara savus pieņēmumus, vērojot vēderiņa formu un manas ārienes izmaiņas.

Tiek uzskatīts, ka māmiņas, kas gaida dēliņus kļūst skaistākas pēc sejas, viņām esot retāk toksikoze un vēderiņš ir glītāk veidots, asākas formas. Bet meitiņu māmiņas pietūkst, viņām esot pinnes, viņas moka toksikoze, vēderiņš esot apaļš, izplūst sānos.

Vēl no vecmāmiņu ticējumiem dzirdēts, ka puisēnu māmiņām biežāk velk uz sāļiem ēdieniem, bet meitiņu gaidītājām - uz saldumiem.

Pēc savas pieredzes droši varu teikt, ka nekas no tā tā nav. Kad gaidīju Maksimiliānu, man viss bija tā, it kā es gaidītu meitenīti - puncītis apaļš kā bumba, redzams pat no aizmugures, tāds diezgan plats. Bet no garšas kārpiņu lietām man topā bija saldumi un citrusaugļi.

Te fotogrāfija no grūtniecības pirms 5 gadiem - 35.grūtniecības nedēļā:

20130701134621-60396.jpg

Bet ir arī citas metodes, kas palīdz topošajām māmiņām noteikt mazuļa dzimumu.

Pati precīzākā un zinātniski pierādītākā ir ovulācijas metode: meitiņas tiek ieņemtas 3-5 dienas pirms ovulācijas sākšanās, bet zēni - tieši ovulācijā.

Kā bija ar Maksīti, kas to lai zina, jo viņu tomēr mēs nebijām plānojuši..

Bet tagad zinu, ka bērniņš ieņemts vai nu 3 dienas pirms ovulācijas, vai nu 3 dienas pēc.. It kā vairāk tad uz meitiņu velk.

Garšas ziņā visu ko skābu  un saldu kārojas vairāk kā sāļas lietiņas.

Bet vēderiņš tāds pats, kā ar Maksimiliānu, tikai mazliet zemāk atrodas, un arī kustības ir citādāku. Maksis kustējās asāk, bet nesāpīgi, turklāt - samērā bieži dienas gaidā. Šis mazulītis mammai sper retāk, un pārsvarā vien vakaros un jā, viņam tas izdodas sāpīgāk, -sajūtas tādas, it kā kāds viegli iedurtu. Bet par to runāšu jau ar ginekologu, jo tas mani mazliet tomēr uztrauc.

Salīdzināsim vēderiņus no laika, kad biju stāvoklī ar Maksīti un tagad, kad gaidu otro bērniņu līdzīgā grūtniecības laikā.

20130701135648-63870.jpg

2008.gads, 14 grūtniecības nedēļas, gaidāms puisītis

20130701135751-31449.jpg2013.gads 15 nedēļas - pārsteigums

Tāpat ir arī metodes dzimuma noteikšanai pēc Ķīniešu tabulām (māmiņas vecums + ieņemšans mēnesis) - diemžēl, ar Maksīti pārbaudīt nevaru, jo tabula sākas no 18 gadu vecuma, bet es (ak šausmas) paliku stāvoklī mēnesi pirms savas 18.dzimšanas dienas. Tagad man tabula sola vēl otro dēliņu.

Tāpat ir arī dažādas citas tabulas mazuļa dzimuma noteikšanai. Pēc vienas tādas tabulas ar roku zīmējot iedomātus grafikus man vecmāmiņa izskaitļoja dēliņu, kad gaidīju Maksimiliānu. Viņai toreiz es nenoticēju, jo biju pārliecināta, ka man būs meitiņa. Bet USG atcerējos, ka jā, vecmāmiņa to jau bija teikusi, un noticēju šai metodei. Vecmāmiņa arī tagad ir aprēķinājusi, bet šoreiz atbilde nebija 100% acīmredzama: 60% meitiņa, 40%, ka gaidāms zēns..

Tādas tabulas var atrast arī internetā - ŠEIT. Tabula internetā sola man meitiņu.

Bet var arī ļauties intuīcijai. Dažas māmiņas vienkārši jūt, kas viņām dzīvo puncītī - meitiņa vai dēliņš.. Es, diemžēl, neesmu no tām. Ar Maksīti biju pārliecināta, ka gaidāma meitiņa. Tagad baidos pat prognozēt. Bet vairāk gribētu meitiņu, lai būtu komplekts - vecākais dēls un jaunākā meita.. Bet, kā būs, tā būs labi.

Pēc maniem novērojumiem, dēlu mammas kaut kā tomēr vairāk atplaukst, iespējams, tāpēc, ka vairāk ir vīriešu uzmanības un mīlestības.. Jā, un ar zēniem šķiet, ir vieglāk. Meitenes ir vairāk kaprīzas pat bez iemesliem, un arī mani tas var izsist no sliedēm. Lai arī mans dēls ir aktīvs, bet nekad tomēr nenīd tāpat vien. VIņam ir vienalga, ko ēst, ko vilkt mugurā, sataisās ātri, runā par lietu. Es zinu, ā audzināt dēlu un esmu pieradusi peldēties tieši viņa mīlestībā un uzmanībā. Tā, ka drīzāk tomēr noskaņojos uz otro puisīti, lai gadījumā, ja nu kas, nebūtu jāuztraucas.

Lielākai pārliecībai esmu izdomājusi arī vārdiņu dēlam, kas man tik ļoti iekritis sirdī, lai gan agrāk nekad par tādu vārdiņu nebiju pat iedomājusies, jo tas pilnīgi nav manā stilā un nesākas ar tādu burtu, kā brālītim, lai gan sākumā es tieši tā gribēju. Es vienkārši sajutu, ka tas ir ideāls vārds manam dēliņam..

Bet arī meitiņai jau padomā ļoti skaists vārdiņš..

Un tomēr.. Nav svarīgi, kas piedzims, galvenais, lai bērniņš ir vesels!

Bet visām, kas nevar sagaidīt, paziņošu -  izšķirošais USG 21-22.nedēļā man būs 25.jūlijā, plkst. 16.30 - tiklīdz uzzināšu, noteikti ziņošu MK redaktorei un info ieraudzīsiet arī portālā! Bet pagaidām baudīšu savu apbrīnojamo stāvokli :)

Pastāstiet, kādas mazuļa dzimuma plānošanas un noskaidrošanas metodes esat izmantojušas, un vai tās izrādījušās precīzas?

Ar mīlestību,

jūsu Sabīne

01. Jul 2013, 18:56

saka vēl tā, ka ja gaida meitu tad viņa mammai atņem skaistumu, bet ja gaida puika tieši otrādi viņš dod mammai skaistumu.

par mani nez es nekad neesmu bijusi smuka.

01. Jul 2013, 18:55

man pēc ēšanas paradumiem vajadzēja būt meitenei, ēdu ļoti daudz cepumiņus Svetlana tagad arī ļoti garšo.

01. Jul 2013, 18:54

zini kā esot, ka vecākais bērns tavā gadījumā dēliņš, var pateikt kas būs, jo bērni to jūt.
Jo tomēr viņš ir mitinājies tajā pašā puncī kurā tagadējais bērniņš kuru gaidi..

pamēģini 😀

01. Jul 2013, 18:46

p.s. joka pēc uztaisīju pēc tā ķīniešu kalendāra- meitiņa būs 😛 pašai tādas sajūtas arī, ka meita, bet tad jau redzēs 😀

Liene Krúza Liene Krúza 01. Jul 2013, 18:40

nu pec vederu formam,toksikozes,esanas paradumiem nu gluzi gan nevar spriest. tad jau man pazimes bija gaidot puiku. un vedera formas izveidojas,ka mazulis iegulies...........
ka tik bernins vesels,kada starpiba meitene vai puika
pirms savas pirmaja grutniecibas man looooti patika zila krasa,viss gardrobe bija zils,izstaba ari. paliekot stavokli,manas velmes krasi mainijas uz roza. jau GR pirmajos menesos es bebitim visu pirku,adiju roza.pat rati bija roza,vel nezinot kas gaidama. un mana intiucija nepievila-bija meitina pecina
pec abam tabulam man ari sanak,ka pirma meita😀

01. Jul 2013, 18:24

un par atplaukšanu, man liekas, tas ir tas pats, ko jau iepriekš minēju- viss ir atkarīgs no sievietes pašsajūtas, vai viņa ir komfortā ar sevi, jūtas skaista, mīlēta. tad arī grūtniecības laikā sieviete var uzplaukt kā zieds- neatkarīgi no tā, ko gaida. 😀

01. Jul 2013, 18:22

man, tāpat kā tev, neviena no pazīmēm neatbilda. kad gaidīju meitu, nebija ne pumpu, ne toksikozes, ne tūskas. un šajā- otrajā grūtniecībā- ir tāpat. man liekas, ka tas ir atkarīgs nevis no dzimuma, bet no sievietes ķermeņa īpatnībām. vienmēr jau būs 2 kategorijas- kurām ir vemšana vai nav, kurām ir pumpas vai nav, kurām ir tūska vai nav, un arī divi dzimumi, tāpēc jau cilvēkiem patīk tās lietas savienot ar "it kā" gaidāmo dzimumu.

mums lielais USG augusta pirmajā nedēļā. arī gribas jau zināt, kas pa punci dzīvojas 😀

annijalise annijalise 01. Jul 2013, 17:32

Man ir piedzimušas divas meitas, kad tās gaidīju bija divas pilnīgi atšķirīgas grūtniecības, gan ēdienu, nelabumu un smukuma ziņā, nu tad arī no tantiem klausījos prognozes, jo nevienā no parastajiem usg izmeklējumiem dzimumu neredzējām, ar to gribu teikt ka nevar jau nemaz tik droši pirms laika uzzināt dzimumu, nu veinīgio laikam tajā 3d vai kā tur sauca usg izmeklējumā, jo tie ticējumi jau ir labi, bet ne droši.
baudi savu grūtniecību, un vēlies veselu bērniņu.

01. Jul 2013, 15:17

tas kalendārs ir muļķības man sanāca meitene, bet piedzima burvīgs puisītis 😀