SABĪNES BLOGS: Kad tu sāki gatavot mazuļa pūriņu?

SABĪNES BLOGS: Kad tu sāki gatavot mazuļa pūriņu?

15. Aug 2013, 12:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, mīļās māmiņas. Manai meitiņai ir jau 24 nedēļas. Man joprojām šķiet, ka līdz dzemdībām palicis ļoti daudz laika, un pagaidām mazulītei pūriņu negatavoju.

Vienīgais, kas man ir - mazliet drēbīšu, kas nopirktas pēc pirmā USG. Un, precīzāk, tie ir divi 56. un 62.izmēra rāpulīši, 5 zeķu pārīšu komplekts, mazs bodijs un maza izmēra bikšeles. Vēl ir cepurīte ar zaķa austiņām. Draudzene uzdāvināja divus apavu pārīšus mazajai princesei - uz sešiem mēnešiem un uz gadiņu. Pagaidām tas arī viss.

Nu tad nu domāju ar pirkumiem aizrauties tā pa īstam, kad atbraukšu no atvaļinājuma - septembrī, oktobrī.

Pirmkārt, nopirksim gultiņu vecākajam dēlam, lai viņš pierastu gulēt citā istabā. Negribu,ka viņš mostas naktī dēļ tā, ka mazulis raud. Tas ir pietiekoši liels un dārgs pirkums, tāpēc īpaši neko lielu meitiņai nenopirksim.

Ratiņi un gultiņa pagaidīs līdz oktobra beigām - novembra sākumam. Izdomāsim, kādu modeli vēlamies, un ņemsim to par labu cenu sludinājumu portālā.

Gultiņu man vispār, principā, vienalga, kādu pirkt, tāpat šaubos, ka mazā tur gulēs. Bet pamēģināt ir vērts.

Gribu nopirkt labu ziemas kombinezonu, droši vien arī pirkšu lietotu. Dēlam pirkšu Huppa, kā katru gadu, un meitai, droši vien, arī. Maksītim bija aitas vilnas kombinezons, bet viņš tajā svīda, tomēr labāk tādam maziņam būtu termokombinezons.

Vēl vajadzīga vanniņa ar paliktnīti, jo mums ir duša. Droši vien, būs jāpērk kumode ar pārtinamo virsmu, jo vēl vienu plauktu skapī priekš drēbēm atrast neizdosies, viss ir jau aizņemts.

Vēl noteikti nopirkšu šoreiz slingu un pakaviņu.

Drēbītes mums solīja atdot vienas mazas princesītes māmiņa.Un mēs es esam tikai priecīgi pieņemt kaut ko tāpat vien. Jaunas arī nopirksim, bet Anglijā, viena māmiņa no Maminklub.lv foruma turp regulāri lido.

Kā plānot budžetu, lai visu nopirktu pa daļām, pēc kārtas un budžetam nesāpīgi?

Kurā grūtniecības nedēļā jūs sākāt pirkt visu mazulītim?

Vai pērkat visu jaunu, vai iegādājāties arī lietotas preces mazulim?

Visiem labu noskaņojumu vēlot,

Jūsu meitenes: Sabīne un Punča iemītniece

P.S. Raksta vāka bildīte ir no mūsu ģimenes fotosesijas pie Danas Romaņukas (http://www.photokidz.lv/). Pārējās foto redzēsim pēc mēneša, un noteikti ar tām padalīšos.

20. Aug 2013, 12:42

Man pašlai rit 23. nedēļas - ir sakārtotas visas mazulīša drēbītes no pirmā bērniņa - sākot ar 50 izmēru (jo puika mums piedzima 47cm garumā), ir samazgāti rati, salikti kopā un gaida mirkli kad nu tiks izmantoti, tāpat arī autobeņķis. Gulta stāv lielajam puikam zem viņa gultas, arī pārtinamais galdiņš - atliek tikai saskrūvēt un salikt kopā. Mūsu lielākie izdevumi būs bērnu istabas iekārtošana - remonts, ko plānojam tuvākajā laikā izdarīt. Visas lietas ir sagādātas (principā atdotas vai palikušas no pirmā bērniņa, jo esam krājēji un nevienam neko neatdodam - gan pašiem noderēs 😃 )

helliite helliite 15. Aug 2013, 22:36

Mēs ļoti daudz ko dabūjām no drauga māsas, gan drēbītes, gan segas, vanniņu, aitādas guļammaisu, līdz ar to tēriņi bija daudz, daudz mazāki!
Mazuļa pirmās drēbītes pirkām jaunas, arī vēl šo to no apģērbiem nopirku jaunu, ja ieraudzīju un iekrita acī, un cena apmierināja.
Jaunas drēbītes arī mums sadāvināja mana māsa un arī drauga māsa, jo bija ārzemēs un tur cenas ir daudz pateicīgākas ( varbut Tev ir kāda draudzene Anglijā vai Īrijā, tur drēbītes maksā lētāk, it sevišķi, ja akcijas).

Gultiņu, ratus, kumodi, pārtinamo virsmu iegādājāmies apm 7-8 gr.mēnesī..
Ratus skatījos jau no kāda 6.mēneša, bet nevarējam ar draugu vienoties, katru dienu skatījos ss.lv, līdz vienā dienā ieraudzījām foršus un par labu cenu.
Gultiņu pirkām jaunu, jo gribēju, lai obligāti tā atvilkne apakšā, skatījos lietotajās, bet tur nebija nevienai.. Tagad secinu, ka tā atvilkne nemaz tik vajadzīga nebija, bet nu priecājos, ka vismaz gultiņa mazajam bija jauna. Nopirkām akcijas laikā un tad bija izdevīgs piedāvājums 😀
Kumodi, sākumā domāju pirkt arī ar to pārtinamo virsmu, bet beigās secināju, ka labāk nopērku tādu, kas būs skaista, izturīga un nebūs bērnu kumode, nodetēs ilgāku laiku.
Atradu piedāvajumu un man ļoti patīk, kumode ir gaumīga, izturīga, skaista un priekš kvalitātes par ļoti labu cenu.
(Pirku šādu- http://www.vag.lv/v_kumodes_a67.html ) priedes koka pa 95 Ls.

Varbūt vajag apsvērt domu doties iepirkties uz ārzemēm? Vismaz pēc mēbelēm.. Tepat Lietuvā atvērās IKI, ir vērts painteresēties par cenām.

Kopumā visu sagādājām laicīgi, lai viss uz 8.mēnesi jau būtu, tā izpalika nervozēšana par nenopirktām lietām, un lieli tēriņi vienlaicīgi. Visu laiku pētiju sludinājumus līdz atradu tieši to, ko vēlējos.
Protams, ka būtu gribējies iegādāties visu jaunu, bet, finansiālā situācija bija tāda, ka nācās pirkt arī lietotas lietas, bet daudzi draugi, kas ir jau vecāki un bija visu pirkuši jaunu saviem bērniem, apbrīnoja mūsu spēju sagādāt mazajam lietotas, bet ļoti labas lietas.

Novēlu Tev visu veiksmīgi un izdevīgi iegādāties un jauku atlikušo gsidību laiku 😉

15. Aug 2013, 12:48

Protams arī kādu jaunu ancukiņu iegādāsim, bet to gan atstāšu vēlākam laikam. Pagaidām ķeros pie tamboradatas un radu siltus brīnumus mazam punčmazulim.

15. Aug 2013, 12:46

šobrīd esam 20tā nedēļā un jāsaka godīgi, gatavojamies jau kopš uzzinājām. Tā kā brāļukam ar mazo būs 1,2gadu starpība, par laimi daudz kas ir saglabājies no viņa. Lielākā daļa drēbju no brāļuka (pirmajiem mēnesīšiem) ir sagalbājušās teicamā kārtībā - jau izmazgātas, izgludinātas un skaisti salocītas iepakotas kastēs. Lai gan vēl nezinām - būs meituks vai puika, tās drēbītes ir neitrālās krāsās un noderēs mums šā vai tā. Iegādājām skaistu pītu šūpulīti, jo vnk ieraudzījām ss.lv labu piedāvājumu. Un esam ļoti apmierināti ar pirkumu. Gultiņas nav jāpērk, jo mums jau trīs ir 😃 Viena mums dzīvoklī, kur brāļuks čuč, un divas laukos. TAd par to mums maza bēda. LIelākais pirkums gan vēl gaida. Pirksim tandēmratus, lai baus ķiparus var vizināt. Tomēr vieglāk pilsētā, kad mazais čāpotājs arī var kājas atpūtināt pie garākām pastaigām.