PIRMDIEN un TREŠDIEN sākas jaunas dzemdību sagatavošanas grupas: vēl pāris brīvas vietiņas

PIRMDIEN un TREŠDIEN sākas jaunas dzemdību sagatavošanas grupas: vēl pāris brīvas vietiņas

14. Feb 2016, 00:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir daudz un dažādi pamatoti iemesli, kāpēc ikvienam topošajam vecākam vajadzētu apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus, lai gan brīžiem šķiet- kur atrast laiku vēl kursu apmeklēšanai?! Turklāt, ja negaidi pirmo bērniņu, kursu apmeklēšana var šķist kā laika un naudas izšķiešana. Kad kursus vajadzētu apmeklēt noteikti? Stāsta vecmāte Inese Kampusa.

Ja gaidāms pirmais bērniņš..

Ja gaidi pirmdzimto dzemdību sagatavošanas kursi būtu jāapmeklē noteikti, jo tie sniegs ieskatu par to, ko gaidīt no dzemdībām, krūts barošanas un mazulīša ikdienas aprūpes. Protams, dzemdību video skatīšanās var Tevi biedēt, jo šajos skatos vari redzēt sāpes, kas jāpiedzīvo dzemdētājai. Tomēr jāsaka atklāti- dzemdību filmas, vismaz Māmiņu Kluba veidotās ir estētiskas un parādas dzemdību procesu kā skaistu notikumu, kā rezultātā pasaulē ierodas jauna dzīvībiņa. Skatīties vai neskatīties šādas dzemdību filmas ir Tavā ziņā, tomēr redzot šādu video, Tev radīsies priekšstats, kā tas viss notiks un pašās dzemdībās zināsi, kas notiek.

Tāpat dzemdību sagatavošanas kursi var sagatavot Tevi dzemdībām arī citos veidos. Tu un partneris iegūsiet informāciju par dažādām atsāpināšanas iespējām, kā arī uzzināsi paņēmienus, kā mazināt sāpes, izmantojot domu spēku un vizualizāciju. Turklāt uzzināsi, kas ir dzemdību plāns un kā to īstenot!

Vēl viens pamatots iemesls, lai apmeklētu dzemdību sagatavošanas kursus, ja ģimenē gaidāms pirmais bērniņš- partnera sagatavošana. Viņš gūs ieskatu par to, kā notiek šis process, kā palīdzēt Tev izturēt kontrakcijas, kā īstenot Tavu dzemdību plānu, lai viss noritētu pēc iespējas gludāk.

Ja gaidāms otrais vai trešais bērniņš..

Ja gaidībās neesi pirmo reizi, Tu droši vien domā, ka esi par visu informēta. Tomēr ir arī vairāki iemesli, kāpēc apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus šajā gadījumā. Pirmkārt, ja starp dzemdībām ir pagājuši vairāki gadi, Tev varētu būt noderīgi atsaukt atmiņā to, kā notiek dzemdību process. Turklāt šodien ir pieejamas dažādas jaunas tehnikas un metodes, ko pielietot dzemdību laikā gan atsāpināšanā, gan elpošanā, gan dzemdību pozās.

Ja pirmais mazulis pasaulē nācis nesen- 1-2 gadus atpakaļ- Tev droši vien nav nepieciešamība apmeklēt pilnu dzemdību sagatavošanas kursu ciklu. Pietiks, ja apmeklēsi dzemdību pozu nodarbību, lai uzzinātu jaunākās tendencies un iespējas, kā arī izveidotu kopīgi savu dzemdību plānu.

 

PIESAKIES DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT->>>

20140313110938-85751.jpg

KRŪTS ĒDINĀŠANAS LEKCIJA

Viens no svarīgākajiem notikumiem jaunajām māmiņām ir mazuļa barošana. Lai būtu pilnīga skaidrība un apziņa, ka māmiņa spēs mazuli barot ar krūti, krūts ēdināšanās speciālisti spēj daudz pastāstīt par krūts zīdīšanu un spēj minēt daudz un dažādus piemērus.

Tāpat 2 stundu ilgā lekcijā speciāliste pastāstīs par:

  • krūts zīdīšanas tehnikām,
  • mātes piena veidošanos,
  • psiholoģisko pamatojumu, lai zīdīšana noritētu veiksmīgi.
  • Turklāt pasniedzēja pastāstīs arī par zīdīšanas palīglīdzekļiem.

JAUNDZIMUŠĀ APRŪPES LEKCIJA

Savukārt kā rūpēties par mazulīti – kā viņu apkopt, cik bieži vannot, kā zināt vai viņam nekas nekaiš, ir iespēja uzzināt  jaundzimušā aprūpes lekcijās.

Lekcijas laikā uzzināsi:

  • visu par mazuļa ikdienas higiēnu
  • kā apkopt nabiņu
  • kā iztīrīt actiņas, ādas krokas, apkopt degunu
  • kā pareizi mainīt autiņbiksītes
  • cik bieži un kā vannot u.c.

SAGATAVOŠANĀS DZEMDĪBĀM I UN II DAĻA

Šajās lekcijās topošie vecāki uzzina atbildes uz jautājumiem

  • kas ir dzemdību plāns
  • Kad un kā izvēlēties dzemdību vietu
  • Vai ir nepieciešams slēgt līgumu ar vecmāti
  • Kādas pozas izvēlēties, lai dzemdību process būtu mazāk sāpīgs
  • Vai atsāpināšanas izvēlēšanās nevar radīt negatīvas sekas uz mazuli
  • Kāda ir partnera loma dzemdībās

Kā atzīst vecmātes, ir bijuši gadījumi, kad jaunie vecāki pasaka paldies, jo bez ārstu palīdzības viņu to nevarētu izdarīt. Svarīgi, lai pēc kursiem un pēc dzemdībām vecāki varētu pateikt – mēs to izdarījām.

Topošajām māmiņām un tētiem ir svarīgi zināt, kas ar viņiem notiks, kā mainīsies viņu dzīve pēc mazuļa ierašanās.

Dzemdību sagatavošanas kursu apmeklēšana palīdzēs sagatavoties dzemdībām, apgūt spēju atbalstīt vienam otru, gūt pārliecību gan dzemdībās, gan mazuļa pirmajās dzīves dienās un mēnešos.
Dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā vada Latvijā zināmi un atzīti speciālisti.