Pirmā vizīte pie ginekologa gaidību 10.nedēļā

Pirmā vizīte pie ginekologa gaidību 10.nedēļā

31. Jan 2019, 19:45 zane_r zane_r

Tā nu sanācis, ka mana pirmā vizīte pie ginekologa un tātad arī grūtniecības apstiprināšana notiek 10.gaidību nedēļā. Man bija svarīgi, ka es varu tikt tieši pie sava ārsta, tāpēc biju gatava pagaidīt. Man bija dziļa pārliecība un ticība, ka ar manu mazulīti viss ir kārtībā un viņu šajā sākuma laikā mazāk vajadzētu traucēt, tāpēc es nevēlējos pa galvu, pa kaklu skriet pie jebkura ārsta, zinot, ka uzskaitē vēlos stāties pie konkrēta speciālista. Un šīs sajūtas ir pilnīgi pretējas tam, kādas tās bija, gaidot pirmo meitiņu. Tad šķita, ka ārstiem vajadzētu kontrolēt mani teju vai patstāvīgi un visu laiku izmisīgi gaidīju apstiprinājumu, vai viss ir labi. Un pat ar to, ka pirmajā grūtniecībā ultrasonogrāfijas tika veiktas pilnīgi katrā vizītes reizē (tā bija ginekologa paša iniciatīva), tātad vismaz reizi mēnesī, ārsti tāpat nepamanīja, ka manai meitiņai bija veselības problēmas. Tāpēc šoreiz es visu lieku Dieva rokās un ļaujos grūtniecības norisei ar lielu mieru. Jo būs, kā būs. 

Ginekologu šo gadu laikā starp grūtniecībām esmu nomainījusi un otro grūtniecību uzraudzībai vēlos nodot citam speciālistam. Uz vizīti gan braucu ar satraukumu, bet vairāk gan par labākās draudzenes nosapņoto, ka man gaidāmi dvīnīši. Vienmēr esmu dziļi apbrīnojusi varonīgās mammas, kas iznēsājušas un audzina dvīnīšus vai trīnīšus. Tāpēc manā prātā sākas fantāziju izspēle par tēmu, kā mēs tiksim galā, ja tiešām gaidu vairāk nekā vienu bērniņu? 

Veicot ultrasonogrāfiju, ārsts mani apsveic ar labi noritošu grūtniecību un apstiprina manis aprēķināto gaidību laiku. Dakteris arī apstiprina, ka gaidāms viens mazulītis. Tātad dižās prāta shēmas varu nolikt pagaldē. :)

Tālāk seko pirmo analīžu nozīmēšana un nākamās vizītes datuma nolikšana, kad tiks veikts pirmā trimestra skrīnings. Un tas ir pavisam drīz - jau pēc divām nedēļām. 

Kurā grūtniecības nedēļā jūs devāties pirmo reizi pie ārsta? Un, vai jums bija svarīgi to izdarīt iespējami ātrāk?