Pieskarties grūtnieces puncim.

08. Jun 2017, 23:14 kristine1818 kristine1818

Sveiki! :)

Varbūt tāda neaktuāla tēma, bet lai jau. :)

Tātad, esmu jau 23.grūtniecības nedēļā, viss forši, puncis aug, un tākā šī man ir otrā grūtniecība, tad punčuks straujāk izspiedies uz āru, arī tāpēc ka bēbis esot tuvāk vēdera priekšai. :)

Viss būtu jauki, taču mani sāk kaitināt cilvēki, kas pa visu varu grib pieskarties manam vēderam. Lai kā skaidrotu, ka man tas nepatīk, ka ļauju tikai pieskarties meitai, bērnu tēvam un protams ārstam, mani neklausa. Šodien pavisam skaisti pateica "Tas nav labi. Tā tu liedz mīlestību bērnam". Nopietni? Kā?!

Kāda ir jūsu attieksme? Vai kā cīnaties ar to? :)

09. Jun 2017, 22:38 DianaGreidane

😃 Arī man ap 40.nedēļu bija liels puncis. Bērniņš piedzima teju 4kg smags. Pati esmu īsa (1,58m). Tā nu man puncis izskatījās liels. Pat ginekoloģe, pie kuras biju uzskaitē, sāka kaut ko runāt par ķeizaru. Protams, viegli nebija, bet piedzemdējām paši. 😉
Arī es esmu neizpratnē par pilnīgi svešu cilvēku jaukšanos citu cilvēku ikdienā, vienalga, lai arī kādas jomas tas skartu. (Izņēmums varētu būt vardarbība pret bērniem, kuru gan nedrīkstētu atstāt novārtā.)

09. Jun 2017, 22:34

Es pat nepieļāvu iespēju, ka kāds varētu mēģināt aiztikt manu punci. Ievēroju distanci un tuvākajiem cilvēkiem (piemēram, savai mammai) to arī skaidri pateicu. Šo manu vēlmi visi ir respektējuši. 😀
Kāpēc tad vienkārši sievietei citi cilvēki negramsta vēderu? Kāpēc grūtnieces vēders tiek uzskatīts par kaut kāda veida kopīpašumu? Es šo nesaprotu.
Tāpat par krūts-barošanu. Ja sieviete (ne barojoša māmiņa) sēdētu restorānā ar kailu krūti, tas šķistu nepieņemami. Tad, kāpēc man mazulis būtu jābaro visiem redzot? Tāpat jau ir kāds brīdis, kad krūti var redzēt. Un kas, es neesmu sieviete?
Vai tad topošā vai jaunā māmiņa nav sieviete ar savu privāto ķermeni un tiesībām izvēlēties, kas to redz, aiztiek, pieskarās?

Es ieteiktu ievērot distanci, lai fiziski nevar tikt klāt.

DianaGreidane DianaGreidane 09. Jun 2017, 16:29 mamma24/7

Man vakar gadījās vēl nepatīkamāka situācija. No rīta biju apēdusi vienu sviestmaizi un pēc tam nācās braukt un citus vest kur vajag. ap 4 braucām mājās un iebraucām veikalā, lai nopirktu priekš mājām ko vajag. Skatījos vitrīnā un izteicos, ka ļoti gribas ēst. Un pārdevēja prasa manam vīram: "Vai tad jūs viņu vispār varat piebarot? " WTF??? Esmu pēdējā mēnesī. Bet nu vnk vājprāts! pārgāja visa ēstgriba. Un teksts- tiešām zini, ka tur nav divi? Kas tad esmu vienīgā sieviete uz pasaules, kurai ir liels vēders grūtniecības pēdējās dienās?

mamma88 mamma88 09. Jun 2017, 14:04

Man ari 1reiz svess cilveks pieskaras. Tas likas diezgan mulsinosi...

kristine1818 kristine1818 09. Jun 2017, 08:48 mamma24/7

Par to lielumu jā. Pati saprotu ka palieku lielāka, puncis aug. Bet ir kas to cenšas pasniegt kā "tu kļūsti resna". Lai gan tā jau ir tikai grūtniecība, bet nu cilvēkam kompleksi par sevi, un grib lai kāds būtu itkā resnaks, bet diemžēl pēc dzemdībām tas resnums jau pazūd. 😃

kristine1818 kristine1818 09. Jun 2017, 08:46 Lindinnna

Man lidzigi, tikai parasti tas ir kad draugs uzliek roku uz vēdera, tad mazais nekustas, kā noņem tā sāk kustēties 😃 bet nu tā uzbaziba no citiem. Šajā gadījumā tas ir īpaši no pamātes. Nesatiekam īpaši, bet viņa tēlo ka viss baigi labi, un atļaujas darīt ko vien grib. 🤔

Lindinnna Lindinnna 09. Jun 2017, 07:34

Es tevi saprotu, man arī nepatīk, ka vēlas aiztikt manu vēderu, ļauju to tikai vīram, nu un ārstam protams 😃 Man pašai šķiet, ka pārējie pārkāpj manu privātumu, neizprotu cilvēkus, kas nesaprot tik elementāras lietas.
Visbiežāk radi grib sajust mazuļa kustības, bet mana meitene arī ir gudra, tiklīdz uzliek kāds cits roku, tā kustības pazūd, kā noņem tā atsakās 😃