Otrs bērniņš? Kad un kā?

Otrs bērniņš? Kad un kā?

10. Feb 2014, 15:26 čabule čabule

Sveikas, mīļās māmiņas.

Mana pirmā meitiņa piedzima pagājušā gada septembrī un tagad viņai ir tikai 4 mēneši, bet mēs jau domājam- varbūt vajadzētu arī otru bērniņu? Pēdējo nedēļu laikā es par to vien domāju- kā tiksim galā? Meitiņa gan ir ļoti mierīga- tādu zelta gabaliņu vēl vajadzētu pameklēt- gandrīz neraud, no cilvēkiem nebaidās, aizmieg savā gultiņā, ēd labi- gan no krūts, gan pudeles, gan arī biezenīšus no karotītes, smaida, spēlējās. Bet otrs bērniņš būs pavisam citādāks. Vēl jau arī meitiņa uz otru bērniņu var būt greizsirdīga un mainīties raksturā. Kāda vispār ir ikdiena ģimenēs, kur viens bēbītis ir mazs, bet otrs vēl mazāks? Kad sākt plānot bērniņu, lai man nav jāatgriežas darbā? Un par pašu mazuļa gaidīšanas laiku- kad stāstīt meitiņai par otru bērniņu un svarīgākais- ko stāstīt? 

Būšu priecīga, ja padalīsieties savā pieredzē par otrabērniņa gaidībām un rūpēm par diviem bēbīšiem. :)

čabule

P.S. Bilde no interneta dzīlēm.

Blumen Blumen 25. Feb 2014, 22:25

nu katrs jau jutas savadak ,cits ir gatavs uzreis,bet cits kategoriski ne!manai pelei ir 7gadi un tikai tagd mes planojam otru berninu...
lai veicas drosmigajam mamminam!

solre solre 12. Feb 2014, 16:28 laurra

Kāda ir starpība bērniņiem?! 😀

princesemince princesemince 11. Feb 2014, 08:34 Fire-fly

Māmiņa drīkst strādāt starplaikā, jo ir "atkāpšanās periods". Atkāpšanās periods ir 3 kalendārie mēneši (2 no tiem var sanākt arī nepilni).

čabule čabule 10. Feb 2014, 16:29 podzinjaaa

Paldies 😀 ..

princesemince princesemince 10. Feb 2014, 14:21 čabule

Jāpiedzimst līdz pirmajam ir 2 gadi, tad pabalsta apmēru rēķina no tās pašas summas. Lai nebūtu darbā jāatgriežas, ir citi termiņi, jo reāli Tev dekrētam jāsākas nākošā dienā pēc maksimālā bērnu kopšanas atvaļinājuma izņemšanas.

princesemince princesemince 10. Feb 2014, 13:47

4 mēnešos nekas vēl nav rādītājs 😀

čabule čabule 10. Feb 2014, 13:39

Jā, es precīzi neuzrakstīju- tagad domājam par otru mazo, bet gribējām sagaidīt Laimai vismaz gadu- vai gandrīz gadu, taču šī doma mūs aizvien vairāk pārņem- pirmais gads noteikti būs ļoti grūts, bet pēc tam? Vai nebūs jauki, ka abi mazie varēs atrast kopīgu valodu-- kopīgas rotaļas? Man ar brāli un māsu ir 2 gadu starpība- liekas- tik forši...

Kādam ir informācija- līdz kuram brīdim otrajam mazajam būtu jāpiedzimst, lai nebūtu jāatgriežas darbā, bet pabalstus nezaudētu?

10. Feb 2014, 13:32

es ari par to esmu iedomajusies. gribam vel vienu.
noteikti vajag paciesties, un 1. gAdu savest savu organismu kartiba. gribu mazo lidz gadam ar kruti barot, un otra grutnieciba bus liels slogs organismam tik atri. domaju, ka lietai kersimies klat kad mazajai bus gadins. tad idealaja varianta abiem bus apmeram 2 gadu starpiba.

čabule čabule 10. Feb 2014, 13:15 podzinjaaa

Liekas, ka būšu- nu vismaz emocionāli noteikti, bet fiziski- par to varēšu spriest tikai tad, kad otrs bērniņš būs- pagaidām liekas, ka jā- kāpēc lai netiktu galā...