Topošās un jaunās māmiņas IESAKA Māmiņu Kluba dzemdību sagatavošanas kursus

15. Nov 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba Vecāku skolu gadu no gada apmeklē aizvien jauni topošie vecāki, bet jāsaka, mēs bieži ar prieku noskatāmies, kā uz kursiem nāk ne tikai vecāki pirmā bērniņa gaidībās, bet arī vecāki, kas gaida otro, vai pat jau trešo mazuli! Kāpēc? Jo viņi saprot, cik svarīgi ir būt zinošiem, un viņi zin, ka tieši zināšanas reizēm atbrīvo no bailēm, sevišķi tām, kas saistītas ar dzemdībām. Ko vecāki pašai saka par dzemdību kursos dzirdēto, redzēto un piedzīvoto? Lasi atsauksmēs!

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ: PIETEIKŠANĀS ŠEIT->>> 

Topošā māmiņa Kristīne: "Piekritīsit, ka zināšanas un sagatavotība zināmā mērā atbrīvo un „uzliek bremzes” stresam. Tādejādi atvieglo ceļu uz nu jau zināmo."

Māmiņa Kitija: "Noderīgi bija uzzināt par mazuļa kopšanu arī mājās, jo dzemdību iestādē tas drošvien ir viegli, kā kaut kas tā kāds palīdz un paskaidro, bet mājās jau jātiek galā pašiem. Bet tas tāds foršais izaicinājums priekš mums būs :) "

Māmiņa Linda: "Ļoti patika plašais izklāsts par dzemdību 4 periodiem, par to sākuma pazīmēm, tā būtību un beigu pazīmēm, jā 4, arī man  likās, ka ir tikai 3, bet beidzot guvu apstiprinājumu un jauku izskaidrojumu par katru vienu no tiem. "

Topošā māmiņa Aija: "Topošais tētis saka, ka viss bija ļoti noderīgi. Uz dzemdībām sagatavoties un  darīt visu laicīgi, lai nav pēdējā brīdi pa galvu  un kaklu kaut kur jāskrien un kaut kas jāmeklē, tas mums vēl jāizdara :) "

Māmiņa Laila: "Svarīgākā atziņa, ko pauda Diāna Zande: „Lai arī krūts ēdināšana ir dabīgs process un tam būtu jābūt vienkāršam, tomēr tā nav. Var gadīties un lielākajai daļai mammu arī gadās visādas problēmas barošanas laikā, tomēr nenokariet galvas un centieties pārvarēt visas problēmas, jo to ko mēs varam dot bērnam barojot ar krūts pienu nespēj nekas cits. Domājiet pozitīvi un tad jau viss izdosies!" - Un svarīgākais, ko nodarbībā ieguvu - apziņu, ka es, pavisam noteikti, varēšu veiksmīgi barot savu bērniņu, jo esmu labi informēta un gatavojos šim skaistajam tuvības procesam!"

Māmiņa Inga: "Pierakstīt nodarbībās vajag! Aicinu – izmantojiet savus špikerus, jo, ticiet man, visu atcerēties nevar un nevarēs, bet ir lietas, kas tomēr ir jāzina, jo bez to zināšanas ar daudz ko nevar tikt galā, lai cik ļoti mēs paļautos uz ticību un saviem spēkiem!"

Māmiņa Diāna: "Manam vīram ļoti patika lekcija pie Diānas. Viņš bija sajūsmā par to, kā Diāna izsakās, kā pasniedz informāciju, cik zinoša viņa ir ne tikai krūts barošanas jautājumā, bet arī citos, kas saistīti ar jaunajām ģimenēm un mazuļiem, un es pievienojos viņam."

Māmiņa Anete pēc individuālās nodarbības pie vecmātes Ineses Kampuses: "Katrā gadījumā, šī bija pati jaukākā, interesantākā saruna, un vislabāk man patika vecmātes personīgā attieksme pret ikvienu māmiņu. Mēs šajā reizē pat iepazināmies savā starpā, un vecmāte iedeva savu kontakttālruni, uz kuru ļāva zvanīt jebkurā diennakts laikā."

Māmiņa Dace, pirmā bērniņa gaidībās: "Bet pats galvenais - ieguvu TIK daudz zināšanu! Uz to es nebiju pat cerējusi! Iesaku arī citām topošajām māmiņām, sevišķi, ja gaidāms pirmais bērniņš, apmeklēt Māmiņu Kluba Vecāku skolu!"

Topošā māmiņa Zita: "Ja jums ir jautājumi par jaundzimušā kopšanu, grūtniecību un dzemdībām, kā arī krūts barošanu- apmeklējiet Māmiņu kluba organizēto dzemdību sagatavošanas kursu četru lekciju ciklu un jūs noteikti iegūsiet atbildes uz visiem saviem jautājumiem un daudz drošāk gaidīsiet sava mazā brīnuma ierašanos."

Daudzbērnu māmiņa Ilze: "Jau sākumā domāju, bet vēlāk tas arī apstiprinājās, ka šīs lekcijas ir ļoti noderīgas tieši vīriešiem. Noklausoties kā kāds svešs cilvēks no malas pastāsta, to cik tad svarīgi vīram ir atbalstīt, palīdzēt ,ļaut atpūsties sievietei pēc dzemdībām un barošanas laikā. Ko tas dod bērniņam un kāpēc bērns kļūst mierīgāks, ja mamma ir atpūtusies nevis mājas darbus darot nogurusi. Vīrs to visu uztvēra daudz nopietnāk, nekā es viņam pateiktu ,ka man nav spēka, esmu piekususi, vakariņu nebūs."

Māmiņa Ineta, otrā bērniņa gaidībās: "Lai arī vienreiz šim procesam jau esmu gājusi cauri, MK dzemdību sagatavošanas kursi daudz ko atsvaidzināja atmiņā un deva arī jaunas ,praktiskas zināšanas."

Lai arī jums vieglas, skaistas gaidības!

Māmiņu Klubs

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ: PIETEIKŠANĀS ŠEIT->>>

Māmiņu Kluba Vecāku skolas dzemdību sagatavošanas kursi sastāv no 4 lekcijām:

par veselīgu grūtniecību, dzemdībām, atsāpināšanu, elpošanu, dzemdību vietas izvēli, krūts zīdīšanu un jaundzimušā aprūpi.

KRŪTS ĒDINĀŠANAS LEKCIJA

Viens no svarīgākajiem notikumiem jaunajām māmiņām ir mazuļa barošana. Lai būtu pilnīga skaidrība un apziņa, ka māmiņa spēs mazuli barot ar krūti, krūts ēdināšanās speciālisti spēj daudz pastāstīt par krūts zīdīšanu un spēj minēt daudz un dažādus piemērus.

Tāpat 2 stundu ilgā lekcijā speciāliste pastāstīs par:

  • krūts zīdīšanas tehnikām,
  • mātes piena veidošanos,
  • psiholoģisko pamatojumu, lai zīdīšana noritētu veiksmīgi.
  • Turklāt pasniedzēja pastāstīs arī par zīdīšanas palīglīdzekļiem.

JAUNDZIMUŠĀ APRŪPES LEKCIJA

Savukārt kā rūpēties par mazulīti – kā viņu apkopt, cik bieži vannot, kā zināt vai viņam nekas nekaiš, ir iespēja uzzināt  jaundzimušā aprūpes lekcijās.

Lekcijas laikā uzzināsi:

  • visu par mazuļa ikdienas higiēnu
  • kā apkopt nabiņu
  • kā iztīrīt actiņas, ādas krokas, apkopt degunu
  • kā pareizi mainīt autiņbiksītes
  • cik bieži un kā vannot u.c.

SAGATAVOŠANĀS DZEMDĪBĀM I UN II DAĻA

Šajās lekcijās topošie vecāki uzzina atbildes uz jautājumiem

  • kas ir dzemdību plāns
  • Kad un kā izvēlēties dzemdību vietu
  • Vai ir nepieciešams slēgt līgumu ar vecmāti
  • Kādas pozas izvēlēties, lai dzemdību process būtu mazāk sāpīgs
  • Vai atsāpināšanas izvēlēšanās nevar radīt negatīvas sekas uz mazuli
  • Kāda ir partnera loma dzemdībās

Kā atzīst vecmātes, ir bijuši gadījumi, kad jaunie vecāki pasaka paldies, jo bez ārstu palīdzības viņu to nevarētu izdarīt. Svarīgi, lai pēc kursiem un pēc dzemdībām vecāki varētu pateikt – mēs to izdarījām.

Topošajām māmiņām un tētiem ir svarīgi zināt, kas ar viņiem notiks, kā mainīsies viņu dzīve pēc mazuļa ierašanās.

Dzemdību sagatavošanas kursu apmeklēšana palīdzēs sagatavoties dzemdībām, apgūt spēju atbalstīt vienam otru, gūt pārliecību gan dzemdībās, gan mazuļa pirmajās dzīves dienās un mēnešos.

Dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā vada Latvijā zināmi un atzīti speciālisti.