Miegs grūtniecības laikā

Miegs grūtniecības laikā

01. Nov 2013, 09:06 Liene Krúza Liene Krúza

Sveikas dargas maminas:)
Gan jau dalai toposo maminu bija problemas ar miegu grutniecibas laika!
Man miega kvalitate pasliktinajas jau kops uzzinaju par grutniecibu. Tai ejot,miegs paliek ar vien sliktaks.
Gulet ta jau eju ap 22.00-23.00 un pat vel velak.Un vel plus 3gadigas meitnes bieza celsanas uz podina,tad kajas krampi svelk,tad murgi visadi iztrauce....Ja miegs tiek iztraucets nakts visdu,tad iemigt nav iespejams vismaz vel kadu stundu,ja ne ilgak.
Meita ari ritos celas loti agri,ap 6.00-7.00. Bet meginu sarunat,lai atlauj mammai vel stundinu pavartities,bet tas jau vairs nav miegs. Ja izdodas pagulet lidz 8.00,tad tie man ir svetki. Pa dienu gulet neeju tik tapec,ka vakaros jau ta ir gruti aizmigt,un naktis grozies un didies.
Zinu,augot puncim lielakam miegs bus vel sliktaks,jo tas radis savu diskomfortu.
Lidz ar slikto miegu,esmu uzvilkt,emocionala. Jo kurs gan neizgulejies bus priecigs.

KA JUS MILAS MAMMAS CINIJATIES AR MIEGA TRUKUMU,MIEGA KVALITATI GAIDIBU LAIKA?

Liene Krúza Liene Krúza 01. Nov 2013, 14:20 etena23

ar pirmo grutniecibu tadu problemu nebija,varbut pedeja menesi sliktaks miegs,bet ta biju izgulejusies

Liene Krúza Liene Krúza 01. Nov 2013, 14:19 Lara22

wc apmekelsa pa naktim un noteikti 2x mani jau ''iepricina'''no grutniecibas sakuma. Man ari ir sajutas,ka esmu tik loti nogurisi,miegs tik loti nak,liekas ka iesu ,tad gulesu,bet tiekot gulta ta viss nav.
Magniju ka par sevi dzeru nu jau vairakus menesus,del pastiprinata tonusa.
sat tad palidz uz vakaru iedzerta piparmetru teja. Jatiesam jutu ka saiesu sviesta,tad 3gadigo bernu aizfireju pie omes,jo vismaz tad es zinu,ka nakt daudz maz bus labi pavadita. Mani vel jo projam nav pametusas tas ''rupes par mazuli'',kad jacelas augsa,jo vel jo projam jutu sava vecaka berna katru kustibu,kad sakuzinas,kad nospardas,tad japiecelas un jaapsedz.

01. Nov 2013, 13:39

Sākumā (pirmajā trimestrī) varēju nogulēt pat padsmit stundas diennaktī. Tad nu arī gulēju un visi citi darbi palika 2. plānā, jo bija tāds nespēks un nogurums, ka, piemēram, izdomāju picu izcept, bet pusceļā gāju gulēt, jo nebija spēka turpināt.
Trešajā trimestrī parādījās tāds prieks kā kāju tirpšana. Ja sākumā līdzēja to pacelšana augstāk pirms miega, tad, laikam ejot, varēju tās kājas likt kur gribu, bet tirpa nežēlīgi. Tad nu ārste ieteica kādu nedēļu padzert ca un mg(pirms zāļu lietošanas konsultējieties ar savu ārstu)...un man pārgāja. Vienīgi klāt nākuši tādi prieki kā wc apmeklējums 2 reizes naktī. Tad nu sanāk tas miegs ar tādiem intervāliem, bet es to neuztveru tik traģiski, jo zinu, ka tā iespējams ir sava veida gatavošanās rūpēm par mazuli(būs tak pa naktīm jāceļas augšā). Ja esmu nogurusi, tad pa dienu paguļu. Zinu, ka vakarā tāpat aizmigšu,jo atliek tikai intensīvāk pa māju pašiverēties, tad nogurums vēlāk būs klāt!