Manas supervieglās dzemdības

24. Mar 2014, 15:01 Liene Krúza Liene Krúza

20140324145823-98319.jpg

Nu jau esmu 2feinu bernu mamina. Mana konta ir 2dzemdibu pieredzes,bet katra no tam pilnigi savadakas.

Pirmas dzemdibas es jau uzskatiju par vieglam,atram,bet ar super lielam sapem.Nekad nevareju iedomaties,ka varetu but vel atrakas un vieglakas dzemdibas. Kad si grutnieciba tuvojas finalam,mani iezagas raizes,ka nu bus soreiz,ka es tiksu gala viena(ja viena,soreiz nolemu,ka gribu but viena,bez vira),vai vispar spesu tikt gala.Biju saklausijusies,ka puikas dzimst daudz smagaki,pa to tiesi bazijos.......  Bet nu viss tomer sanaca pavisam savadak

Ir 27.02. agris rits ,plkst. 5:15 ,eju uz wc,un opa,izdalas glotu korkis. It ka parnema bailes,bet tas bailes vijas kopa ar prieku,ka nu tuvakajas dienas mans puika bus klat. Sapju vel nekadu.
Ka jau katru ritu,ari so izlemu,ka nav pamata,lai nepavaditu savu bernudarznieku uz darzinu.  
Atpakal cela iegriezos pie mammas,vinai neka nesaku,ka jau sacies cerigs proces. Bet aizejot uz wc,nu jau plkst. 9:20 ir brungani izdalijumi,hm sapju vel nekadu.   
Atpusos,iedzeru karstu teju un lena soliti soloju uz majas pusi.    
Plkst.10 esmu majas,pa celam,it ka iedura vedera lejas dala. Vel izberzu maju,izmazgaju gridu cetrapus.Tad ieeju silta vanna. Ta ka ik pa reizei iedur vedera lejas dala,bet uz sekundi,un viss miers.   
Vai,gandriz esmu aizmirsusi iedzert vel pedejo nospas tableti(nospa palidzot atverties dzemdes kaklam) ,uz velasmasinas stav termos ar karstu raspodinu teju,ari to pie reizes iemalkoju.
Ap plkst. 12 izdalijumi vel vairak izdalas,un nu jau sartaki. Ja,skaidri zinu ka nu sodien vai rit mans puika bus klat.Bet gaidu tas sape,bet ka nav ta nav,udeni ar vel nav nogajusi.  
Ap plkst.13 vederu sak vilkt ta,it ka tulit,tulit bus klat menesreizes,bet nekas vairak.  
Hm,no plkst. 14 jau varu it ka sakts uzskaitit sapites,bet tas tiesam ir tikai sapites,nevis sapes.Bet minimums 2 sapites stunda.Vel atlaizos,tad iestajas miers.Bet ne,sevi mudinu,ja nu tas ir istas sapites,tak nevar gulet,labak staigat,staigat....    
Plkst. 15:30 vel eju pakal savai bernu darzniecei.Sapites tapat loooti maigas . Pa celam uznak viena lielaka sapite,sapriecajos,ka nu staigasana procesu tik vairak ierosina.  
Majas tiekam ap plkst 16:30,viss tapat loti mierigs. Bet nu sirds mieram meitinai samekleju 3komplektus ar drebem,uz darzinu,ar ko ciemos atbraukt,un ar kuram brauks mums pakal (  ja nu tomer nakas braukt uz slimnicu pasai)..... 
Tad nu beidzot ap plkst.18 sapite paliek mazliet intensivaka un ik pec 20min.Bet man ta gribas,lai atrak viss iesakas ka nakas.Ta alkstu pec sava puisisa,gribu samilot,sasveicinaties....    
Soreiz meiteni gribas ta ka atrak nolikt gulet,un nu jau 19:30 meiteni taisu uz gulu.Meitene atri aizmieg un pati ari iesnaudos,apskatos pulksteni,esmu nogulejusi vairak ka pusstundu,un neesmu jutusi nevienu sapiti.Tak jacelas,un ka piecelos ta maza sapite ir apciemojusi atkal. Ieeju vannas izstaba un saku raudat,it ka proces ir,bet tik loti lens un pasivs,ludzos lai sak tak sapet pa istam. Man daudz vairak sap,kad puika spardas,jo tas sini diena ir ipasi aktivs.  
Ap plkst 21 jau piefikseju sapiti ik pec 10min.Tobrid pie manis ir masa,virs spele teatra skate. Un masa ir ta,kas mani pamudina vel ieiet silta vanna un sirds mieram labak izsaukt atros,lai ved uz slimnicu,labak lai tur vecmate apskata,kas tur notiek. Ta ari daru,vanna uznak itka vel mazliet lielaka sapite,bet ne tada,ka jabut,ka veras demdes kakls.  Es pie sevis domaju,vai nu tur ta dzemde tik taisas verties vala,vai ir tik pirmie cm.
21:30 tiek izsaukti atrie,pika loooti aktivs,un man par to ir bail,kapec vins tik looti spardas,kas vinam nepatik. Jo Kad meitina dzima,dzemdibu diena,nejutu nevienu vinas kustibu.   
21:50 atrie ir klat,un nu jau sis mazas kaitinosas sapites ir ik pa 5min. Izmera asinsspiedienu,labs. Masina liek uznemt laiku,ik pec cik minutem atkartojas sapites. Pus celu nobraukusi,nejutu nevienu sapi,tik maza bakstisanos,masina jau doma,varbut mazajam trukst skabekla,ka ir tik aktivs,man uzdzen vel lielakas bailes.Bet tuvojoties slimnicai,sapite uznak ik pec 3min.  Bet kur ir tas sapes??? Kur? esmu dusmiga un nocertu,man galvas sapes ir lielakas,neka sis.   
22:50 esam slimnica,iesezos kresla,un mani ieved smaidosu uznemsans nodala.Masina saka,atvedam dzemdetaju,a sis nosmej,dzemdetaju???  Te jau nedzemdes,tad nesmaiditu. Kamer sedu,sapes pilnigi pazud. Preti panak vecmate,un es tik smaidu,si smaida preti. Feina sajuta,ka tik vela stunda vel moza vecmate.
23:00esmu dzemdibu nodala. Lenu gaitu aizstaigaju uz wc,tad vel ar vecmati paplapajam,ik pa laikam uznak tas pasas mazas sapites. Tad vecmate liek uzkapt uz kresla,lai apskatitu,kas tur notiek,vai vispar kas notiek. Uzkapjot uz kresla,vecmate bija tada pasa sasutuma ka es - nu mila tev jau gandriz pilns atverums. Es tik,ka pilns,man tak nemaz ta nesap,tik mazliet.  Tas vinu mazliet bazigu taisija.  Tad apskatijas,kas notiek ar augludeniem,to ari ir looooti maz,pardur tos pasus un labi ja glaze udens iztek. Tad vel mazliet uzlika paklausit mazulim sirds tonisus,tie ir labi. Tad nu beidzot uznak sapite,kuru varetu devet par sapi.Izelpoju,un vecmatei iedodu mazula drebites,pamperus,paspeju vel pati pargerbties. Vel viena sape-izelpoju. Tad nu gan vecmate saka,jakapj uz galda.    
23:30kapju uz galda. Teiksu godigi,sinis dzemdibas,izspiest mazuli ir daudz sapigak,neka pirmajas. Vecmate vel iedod tabletiti,lai ir lielakas sapes,lai pietiek speka .... Ta nu kadas 4reizites nacas papust un uzputu savu mazo puisiti. plkst. rada 23:50,ja tomer vins vel paspeja piedzimst 27.02.   Man asaras,bet laimes asras iet pa gaisu,beidzot mans puika ir klat. Bet vins neraud,man panika.... Vecmate puikam uzsauj pa dupsi,sis ta ka iepikstas,uzliek man uz punca,sasveicinamies,bet sis tapat nesak raudat. Vecmates palidze atri panema nost man bernu,un lika pie skabekla,bet puika ka neraud,ta neraud. Man histerija. Atri sakopa mani,un veda prom uz palatu.A man puika vel nav kopts,merits,sverts,gul zem lampas tik mierigs un kluss,un elpo skabkli . Mani iezogas doma,vai maz vins ir dzivs:( Ta i palata sedu un raudu,neviens nenak pie manis,neviens nenes manu bernu. Pagaja stunda,bet likas,ka iet muziba,un ienes manu puisiti.Cik es biju laimiga,zinaju,ka vins ir ists cinitajs jau kops ienemsanas briza,to vins man ir pieradijis ne vienu vien reizi. Tad ari es uzzinaju,ka piedzima 3310gr un 56cm.
Ai,milzigs paldies delin,ka tu ka virietis,dels neliki ciest nevienu reizi sievietei,savai matei.Ticu,ka tu izaugsi par brasu puiku,virieti... 

Ja,kads meginas teikt,ka nav dzemdibu bez sapem,es iebildisu. Man nevienu reizi nebija ta,ka es teiktu viss es vairs nevaru,arprats vai ka.Nenopileja neviena sviedra pile.Visu laiku bija smaids seja. Sis tik smej lidz un saka,apskat,ka ir jadzemde,ar smaidu seja.

Lai jums karai tik skaistas un vieglas dzemdibas

20140324144427-23686.jpg

20140324144507-49103.jpg
Te manam puikinam - 1h un 30min.

Musu dzemdibas bija paredzetas 3.marta. Vel pirms tam ,es visu laiku domaju un velejos,ja puisitis piedzims 3.marta vai velak,lai ara jau ziedetu sniegpulkstenites,krokusini..... Dikti gribeju,lai mans puisitis piedzimst,ka pirmais pavasara ziedins. Es nezinu,vai sniegpulkstenites jau ziedeja 27.02.,jo nebiju pamanijusi, bet majas mus no slimnicas laida 3.marta,un izkapjot no masinas lauka,es puku dobe ieraudziju vairakas sniegpulkstenites un 3dzeltenos krokusinu.Acis sariesas asaras. Redz cik skaisti delin,mus sagaida pirmie pavasara ziedini...

20140324145302-74122.jpg

20140324145334-27798.jpg

Liene Krúza Liene Krúza 25. Mar 2014, 09:42 agnetaak

Nu re,vel viens piemers,ka dzemdibas medz but gandriz bez sapem😀

Saulite21 Saulite21 25. Mar 2014, 09:18

Apsveicu,lai aug brass un vesels puika🌷

Liene Krúza Liene Krúza 24. Mar 2014, 20:53

Paldies jums visam.😀
Mums pavisam driz bus menesitis,un es so menesi izbaudu pilniba,ko nozime,ka berns tik gul un ed un loooti daudz kaka........

24. Mar 2014, 16:35

Un sākās jaunās dzīves såkums... Paldies par skaisto dzemdību stāstu! Lai mazulis aug tikpat braši!🌷