Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Gatavošanās lielajam notikumam!

Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Gatavošanās lielajam notikumam!

05. Mar 2018, 00:05 Melānija Melānija

Ir pagājusi zināšanu pilna nedēļa. Šķiet, ka Māmiņu klubā šonedēļ dzīvoju. Nebija neviena diena, kad es neatrastos šajās mājīgajās telpās.  :D

Pirmkārt, pilnvērtīga grūtnieču vingrošana kopā ar lieliskām un tiešām fantastiskām grūtniecēm, kā arī superīgu pasniedzēju Katrīnu.Vingrojam un staipāmies divas dienas nedēļā.

Ļoti patīk, jo topošās māmiņas diskutē un dalās savos piedzīvojumos un pieredzē.  Tas jau vien ir lieliski, ja vari nebaidīties un jautāt par jebkuru tēmu kas mums katrai šķiet svarīgs. Un, protams,  pārdzīvojumi un attiecības.

Katru nedēļu ir meitenes, kuras vairs neredzam, jo māmiņa ir sagaidījusi savu mazulīti, bet klāt nāk jaunas meitenes kuras ir divtik interesantas. Un katrai šis gaidīšanas laiks ir pilnīgi savādāks.   Kur vēl Tu vari izrunāties un iepazīt sev tik līdzīgus cilvēkus?

Bet tas nav viss, jo izmantoju šo iespēju apmeklēt arī lekciju pie psihoterapeites  Diānas Zandes -  "Pirmie mēneši mazuļa dzīvēPlus " Hendlings topošajiem vecākiem",  ''Dzemdību pozas un elpošana'' pie fizioterapeites Klaudijas Hēlas. 

Visas šīs lekcijas apmeklēju kopā ar savu vīru, jo tas mums abiem bija un ir ļoti svarīgi. Šie neskaitāmie jautājumi uz kuriem saņēmām atbildes noderēs jebkuriem jaunajiem vecākiem. Mums katrā ziņā noteikti.  Pilna nedēļa, jo Artūram sākas sezona un martā laika lekcijām nebūs.  Atliek vien saglabāt atmiņā visu šo informāciju un svarīgāko neaizmirst.

Es noteikti vēlos teikt milzīgu paldies Diānai Zandei par lekciju, kas ļāva ieskatīties mazuļa dzīves pirmajos mēnešos.Šī lekcija atstāja lielu iespaidu uz nākotni.Ir lietas ko es iepriekš nemaz nenojautu un nesapratu. Izrādās, ka mazulīti pirmajos mēnešos būtu vēlams vairāk norobežot no apkārtējās pasaules, jo viņam ir svarīga tikai viņa vecāku tuvība. Mīlestība, sarunas un mazā pasaulīte ap sevi un mums. Nav nepieciešamas šīs neskaitāmās rotaļlietas kas mazulim novērš uzmanību. 

Mīļie vecāki, ja vien jūs zinātu cik svarīga ir šī piesaistes attīstība. Ja vecāki ir bērnam pieejami, mierina, samīļo, pieņem savu mazuli un konsekventi rūpējas par viņu, tad bērniņam  parasti izveidojas droša piesaiste. Bērniņam ir jājūtas drošam un pārliecinātam par sevi un citiem. Viņam ir nepieciešams atbalsts kuru tas saņem no mums. 
Mēģināt saprast ko šis mazulītis vēlas mums pateikt no dzimšanas līdz 2 mēnešiem, no 2-7 mēnešiem, no 7-12 mēnešiem un tt.  Kas ir tas ko viņš vēlas?  

Šī ir iespēja, kuru iesaku izmantot abiem vecākiem. Aizejiet un pārliecinieties paši!

Klaudija Hēla, mīļš paldies arī jums par šīm divām lekcijām.

Pareiza elpošana ir vairāk domāta man, kā topošajai māmiņai dzemdībās, bet ne mazāk svarīga arī tētim, jo viņš man noteikti atgādinās, ka tas ir jādara.
Savukārt dzemdību pozas ir ļoti atkarīgas no abiem vecākiem, jo māmiņai ir svarīgi lai ir ērti, bet tētim lai ir labi māmiņai. Uz partnera pleciem tiek uzgrūsta milzīga atbildība. Ko es sapratu tikai tad, kad braucām mājās. 

Es ļoti vēlos, lai mans vīrs ir kopā ar mani un ir daļa no šī skaistā mirkļa. Atbalsta un palīdz relaksēties.  Es zinu, ka viņam tas izdosies! Ir tik patīkami redzēt tik daudz topošās māmiņas un otrās pusītes kopā.  Vēlme lai  šis process noritētu vieglāk ir abiem vecākiem.

 P.s. Klaudija mums uzdeva mājas darbu! Katru dienu vismaz 5 minūtes padomāt par pozām un kopā tās arī izmēģināt.  Kā arī 5-10 minūtes pareizi elpot.  Mums iet mazliet slinkāk, bet mēs par to jau esam domājuši. Šī lekcija ir interesanta jau vien ar to, ka mazuļa nākšanu pasaulē var sagaidīt neskaitāmos veidos un kontrakcijas pārvarēt mazliet vieglāk, ja vien zini kā.

'"Hendlings topošajiem vecākiem"  ir mūsu pašu roku prasmīgs darbs. Tā ir ķermeņa kopšana, apģērbšana, autiņbiksīšu maiņa, masāža un arī rotaļāšanās. Kā pareizi mazulīti velt, pacelt, nest kamēr tas vēl ir pavisam maziņš. Kā ar viņu runāt, kā pret to izturēties. Ko vilkt mugurā kad tas ir mājās, vai dodas laukā.  Cik pareizi ir to šūpot vai pakratīt. Ķermeņa un istabas temperatūra.

Vai maz ir nepieciešams mazulim kas tikko dzimis virs galviņas karuselis un visādi citi nieciņi, kas novēršs viņa uzmanību?  Šūpulītis, ķengursoma, pārtinamā virsma? 

To visu mēs uzzinājām tieši šajā lekcijā.  Jautājumu bija ļoti daudz uz kuriem Klaudija ļoti vienkārši, gudri un atklāti atbildēja. Ja vien jums rūp sava mazulīša veselība, attīstība un savstarpējā mīlestība, tad iesaku apdomāties! Ir tā vērts!  Paldies Māmiņu Klubam par šīm lekcijām!

Mēs visu nedēļas nogali to vien darām, kā runājam par mazuli un tam nepieciešamajām lietām. Mūsu satikšanās ar mazuli tuvojas un esam pārliecināt, ka būsim sagatavojušies šim skaistajam mirklim. 

Ar cieņu,
Melānija