Kuru grūtniecības noteikšanas testu izvēlēties?

Kuru grūtniecības noteikšanas testu izvēlēties?

26. Feb 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Brīdī, kad sievietei radušās aizdomas par grūtniecības iestāšanos, ātrākais veids, kā noskaidrot, vai bērniņš patiešām pieteicies, ir mājas apstākļos veicamie grūtniecības noteikšanas testi.

To piedāvājums aptiekās ir ļoti plašs, taču lielākoties tie iedalāmi trijos veidos: testi ar strēmelīti, kasešveida testi un pildspalvu veida testi.

Tests ar strēmelīti

SIA “Elvim” pārstāve Līga Brīnuma skaidro, ka testi ar strēmelītēm ir visvienkāršākie un arī vislētākie. Tiesa, lai noteiktu, vai iestājusies grūtniecība, papildu testam jāsagādā arī stikla vai plastmasas trauks urīna savākšanai.

Kā strādā tests: pēc urīna savākšanas testa strēmelīte jāiegremdē urīnā līdz noteiktajai atzīmei un jānogaida instrukcijā norādītais laiks, kas ir maksimums 5 minūtes. Ja tests uzrāda divas strīpiņas, sieviete ir stāvoklī, ja vienu - tas ir negatīvs.

Speciāliste vērš uzmanību, ka gadījumā, ja tests divas strīpiņas uzrāda pēc piecām minūtēm, tas ir viltus rezutāts, un grūtniecība, visticamāk, nav iestājusies. Gadījumos, ja testa otrā svītriņa ir iezīmējusies pavisam vāji, tiek ieteikts nogaidīt nedēļu un veikt testu atkārtoti. Kā vislabākais laiks, kad veikt grūtniecības noteikšanas testu, ir diena, kad būtu jāsākas menstruācijām, vai arī dažas dienas pirms gaidāmā cikla sākuma.

Kasešveida tests

Arī šī testa gadījumā nepieciešams papildu trauks urīna savākšānai

Kā strādā tests: No savāktā urīna parauga, ar testam klāt pievienoto pipeti, paņem urīnu, un četrus pilienus uzpilina kasetē norādītajā vietā.

Tāpat kā grūtniecības testos ar strēmeli, arī kasešveida testu gadījumā ieteicams izmantot rīta urīnu, kas ir koncentrētāks. Gadījumā, ja testā tiek izmantots cita diennakts laika urīns, HCG hormona koncentrācija urīnā var būt pārāk vāja, lai tests spētu precīzi noteikt grūtniecības iestāšanos.

Pildspalvas veida tests

No pieejamajiem testiem tieši šis ir visjutīgākais un visātrāk spēj uzrādīt grūtniecības iestāšanās faktu, kas nozīmē, ka testa veikšanai nav ierobežojuma un nepieciešamības pēc rīta urīna, un testu var veikt jebkurā diennakts laikā. Tieši šo prokšrocību dēļ pildspalvu veida tests sieviešu vidū pēdējā laikā kļuvis par vispopulārāko.

Kā strādā tests: grūtniecības noteikšanai ar pildspalvas veida testu papildus nav nepieciešams trauks urīna savākšanai, jo urīna paraugs tiek savākts tieši no urīna strūklas.

Visu Maria grūtniecības noteikšanas testu precizitāte ir 99,99%, tāpēc gadījumā, ja tests uzrāda pozitīvu rezultātu, grūtniecība visticamāk ir iestājusies un sievietei ir jāvēršas pie ārsta, lai apstiprinātu grūtniecību.

WWW.MARIALINE.LV