Kurš grūtniecības termiņa aprēķināšanas veids ir precīzākais?

Kurš grūtniecības termiņa aprēķināšanas veids ir precīzākais?

12. Jan 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uz kādas māmiņas jautājumu par grūtniecības laika un dzemdību datumu precizīzāko noteikšanas metodi atbildi sniedz ginekoloģe Oksana Babula.

JAUTĀJUMS

Kā pareizi noteikt dzemdību datumu: precīzāks būs USG noteiktais datums, vai datums, ko aprēķina pēc pēdējām mēnešreizēm? Man ir 10 dienu starpība, starp šiem abiem rādītājiem. Kuram lai tic?

Atbild ginekoloģe Oksana Babula:

Pats precīzākais rādītājs ir pašai pirmajai ultrasonogrāfijai, lieta tāda, ka agrīnā grūtniecības posmā auglis aug, attīstās un mainās ļoti ātri, praktiski katru dienu, tāpēc ir iespējams ļoti precīzi noteikt grūtniecības laiku - pēc augļa izmēra. 

Rēķināšana pēc pēdējām menstruācijām ir diezgan neprecīza metode, jo ir tiešām grūti precīzi noteikt, kad konkrētai sievietei bijusi ovulācija, un, attiecīgi, kad ir notikusi apaugļošanās. 

Protams, ja ir precīzi zināms, kad tieši ir bijis sekss, ir lielāka iespējamība precīzi noteikt grūtniecības laiku, un arī dzemdību termiņu. Bet jāatceras, ka sperma dzīvotspēju saglabā dažreiz pat diezgan ilgu laiku, tāpēc pilnīgi precīzu apaugļošanās laiku noteikt ir ļoti sarežģīti.

Tāpēc - paliksim jau pie pirmajiem secinājumiem - visprecīzākais rādītājs ir pati pirmā ultrasonogrāfija.

20140110101811-43922.jpg

SEKO GRŪTNIECĪBAS NEDĒĻĀM UN REĢISTRĒJIES GRŪTNIEČU KALENDĀRĀ ŠEIT->>

Liene Krúza Liene Krúza 12. Jan 2014, 10:34

Hm,pec MR manas dzemdibas gaidamas 4.merta,pec 1 un visiem parejiem USG 3.marta. Ta ka loti lidzigi. Bet berns pats sev izvelas dzimsanas dienu.