Komentāru KONKURSS: Pastāsti, ko Tu liki savā dzemdību somā!

Komentāru KONKURSS: Pastāsti, ko Tu liki savā dzemdību somā!

20. Feb 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jo tuvāk nāk noteiktais dzemdību datums, jo aktuālāks jaunajai māmiņai kļūst jautājums, ko likt dzemdību somā?

Internetā pieejami dažādi ieteikumi, dzemdību iestāžu mājas lapās atrodami saraksti ar līdzi ņemamām lietām, arī dzemdību sagatavošanas kursos speciālisti dalās savos ieteikumos par somas sastāvu. Taču kā starp visiem sarakstiem neapjukt? Talkā var nākt citu māmiņu praktiskā pieredze!

Aicinām Tevi piedalīties konkursā un tepat komentāros pastāstīt:

  • kas bija atrodams Tavā dzemdību somā?
  • kas no līdzi paņemtā nebija vajadzīgs?
  • ko Tu somā nebiji ielikusi, taču būtu noderējis, atrodoties dzemdību iestādē?

Gadījumā, ja Tavs mazulītis vēl atrodas puncī, komentāros pastāsti, ko Tu liksi savā dzemdību somā, kur smēlies padomus par tās sastāvu?

BALVA

Noderīgas lietas no NUK mazuļa pūriņam

20180215150847-37678.jpg

NUK Ultra Dry īpaši plānie krūšturu ieliktņi ir izstrādāti tā, lai apmierinātu visaugstākās prasības. NUK Ultra Dry krūštura ielikņa iekšējais slānis nodrošina maksimālu uzsūktspēju, kā arī novērš noplūdes. Ieliktņi ir ideāli pielāgoti krūts formai, to ārējā virsma ir patīkami maiga un neveido krokas. Pateicoties elpojošajam un mīkstajam materiālam, tie ir ērti un patīkami ikdienas lietošanai. Speciālā NUK līplente droši notur krūštura ieliktni vietā.

Ortodontisks māneklītis. Orģinālā NUK Ortodontiskā forma sader ar zīdaiņa žokli ergonomiskā veidā. Lēzens izvirzījums ar/bez riņķīša Lēzenais izvirzījums ar vai bez iestrādāta riņķīša ir ideāls, lai novērstu nospiedumus, kas rodas, piemēram, gulēšanas laikā. Anatomiskais vairodziņš atbilst bērna sejas formai un viegli piekļaujas, nodrošinot brīvu elpošanu caur degunu.

NUK vannas termometrs - drošs, jo temperatūras mērīšanas skalā izmantotais šķidrums ir dabiska rapšu eļļa Viegli saprotama skala temperatūras izmērīšanai, uzrāda piemērotāko ūdens temperatūru bērna vannošanai (37°C).

NUK tīrīšanas līdzeklis pudelītēm piemērots tieši bērnu produktu mazgāšanai. Sastāvā izmantotas dabīgas izcelsmes izejvielas, īpašie enzīmi noārda un notīra piena, biezeņu vai sulu pārpalikumus. Mazgāšanas līdzeklis ir dermatoloģiski pārbaudīts, un tas ir tik pat maigs, cik iedarbīgs. Vecāki šo līdzekli var izmantot pudelīšu un citu galda piederumu mazgāšanai, nešauboties par drošību.

NUK šķērītes griež droši un precīzi Ar noapaļotiem galiem. Asmens no nerūsējoša tērauda. Neslīdošs materiāls, ar aizsargājošu apvalku drošai uzglabāšanai.

NUK matu sukas un ķemmes komplekts: matu suka un ķemme ar dabīgiem sariņiem būs lieliska bērniņam kā pirmā matu suka.

Bübchen Gēls zīdaiņu mazgāšanai - lieliski piemērots saudzīgai mīksto matiņu un ādas kopšanai - no matu galiņiem līdz kāju pirkstiņiem. Mazgāšanās gēls piemērots jutīgas ādas kopšanai, to var izmantot ikdienas mazgāšanai jau no dzimšanas.

 

Balvas ieguvēju starp visiem Facebook un portāla komentāru autoriem izlozēsim un paziņosim 21.februārī.

Iveria Iveria 20. Feb 2018, 13:02

Mums gaidāms pirmais bērniņš vasarā, tāpēc laiks vēl ir, taču kā jau katra topošā mamma par to piedomāju ar katru nedēļu vairāk. Ir ievākta informācija gan no grūtnieču kursiem, gan Māmiņu kluba, gan ārstējošās ginekoloģes un tapis sarakstiņš - somā galvenokārt ietilps jau viss meiteņu iepriekš minētais. Vairākas lietas jau ir iegādātas, jo nevarēju noturēties 😃 Lika aizdomāties kādas dalībnieces rakstītais par kāpostu un, ja atcerēšos tajā brīdi, tad likšu vīram uz dārzu skriet pakaļ. 😀

Martuu Martuu 20. Feb 2018, 10:49

Pirmajās dzemdības bija
BĒRNAM- pamperi,maiņu drēbītes(vismaz divi izmēru veidi)un noderēja arī jo nepiedzima maza,izrakstīšanas drēbītes,mitrās salvetes,paladziņi. (Nebija vajadzīgi paladziņi..bet tā kā bērnu veda uz intensīvo..tad vēlāk vajadzēja vairak ņemt līdzi ko,termometru,nagu šķērītes,knupis,pudelīte,kolikām zāles,violeto šķīdumu )
Sev-dvieļi,dušas želeja,pamperi,higiēniskās paketes,klizmiņa,zeķes,ērts krekls,mātes pase,pase,dušas želeja,ziepes.(neizmantoju,ziepes,klizmu) galvenais ūdens,uzkožamais pēc dzemdībām,jo apetīte uzrodas kā vilkam.

Šoreiz ņemšu visu to pašu,bet klāt ņemšu losjonu,ko smerēju uz strijām un vēderu kā tādu(jo to losjonu var izmantot arī mazam bērnam)jau būs knupis klāt,ņemšu mazos cimdiņus bērnam,lai mazums,ja būs nadziņi neskrāpē sevi.

madaram madaram 19. Feb 2018, 14:16

Mazuļa apģērbs, pāris autiņu, pirmās autiņbikšeles, barošanas drēbes, dvieļi un elementārās tīrības mantas pašai. Tas viss noderēja. Nenoderēja šķēres mazuļa nadziņiem, losjoni ādiņai, un visādas klizmas, knupji un pudelītes bija pilnīgi liekas norādes.

ziemelbriedis ziemelbriedis 19. Feb 2018, 12:45

Man bij dzemdību somā vis sarakstā nepieciešamais + pēc ieteikuma arī šokolādes batoniņi un ūdens.
Kā arī dienu gaitā tika saprasts, ka divi apģērbu komplekti ir par mazs un tētis nesa vēl komplektu...
Biju somā arī ievietojusi ērtas trikotāžas kleitas... Takā nepaspēju pārģērbties mazo dzemdēju arī kleitā 😀

iieeva iieeva 18. Feb 2018, 00:11

Manā dzemdību somā bija visas lietas, kas bija uzskaitītas RDzN dotajā lapā ar nepieciešamajām lietām. Tā kā biju pirmā bērniņa gaidībās, tad arī cītīgi visu sarakstu ievēroju (kas bērniņam, kas mammai, tētim)
No līdzpaņemtā neizmantoju līdzpaņemtos kokvilnas autiņus, jo tos iedeva dzemdību vieta, vairākas cepurītes (jo sapratu, ka viena bija visērtākā un pietika ar to pašu).
Nebiju ielikusi vēl vairāk mazuļa drēbītes, jo nebiju domājusi, ka var gadīties drēbītes nomainīt pat 4-5x dienā. Tāpat ērti man pašai bija dzīvoties pamperā, lai gan sajūta kā dzemdētājai nepameta līdz tam brīdim kā pārgāju uz paketēm. Godīgi sakot, pēc dzemdībām, pēc tāda varoņdarba- es jutos pamperu pelnījusi 😃

Tā kā manai māsai kuru katru dienu ir jādzimst bērniņam, tad ar lielāko prieku viņai palīdzēju komentēt dzemdību somu saturu. Ieteicu arī ņemt atsevišķas somas - vienu savām lietām, otru - bērniņam, lai nejuktu un arī vīrs varētu vieglāk orientēties palīdzības gadījumā.
Patika, ka bija šķērītes un knaiblītes līdzi, jo varēju palūgt vecmātes palīdzību pamācībai kā pareizi apgriezt nadziņus, jo vismaz mājas režīmā par vienu uztraukumu bija mazāk 😀

mazinjaa89 mazinjaa89 16. Feb 2018, 16:05

Mazulītis vēl puncī. Soma nav sākta likt, bet somā likšu visu pēc saraksta, ko piedāvā dzemdību iestāde. Tāpat higiēnas lietas un viss vajadzīgais man un tētim. Idejas un padomus smeļos arī no maminuklubs.lv 😀

DreamComeTrue DreamComeTrue 16. Feb 2018, 12:54

Dzemdību soma šobrīd mums ir ļoti aktuāls jautājums. Sakarā ar to, ka abi mani vecākie dēli piedzima pirms laika, ārsti neizslēdz iespējamību, ka tas varētu notikt arī šoreiz, tādēļ soma mums jau ir salikta. Patiesībā mums viņas ir divas.
Pirmajā somā mums ir: viena pamperu paka, un viens mitro salvešu iepakojums. Barošanas pudelīte, knupītis, vairāki drēbīšu komplektiņu mazulītei, gan plānāki, gan biezāki. Mīļlupatiņa - kas šoreiz mums ir aitiņas formātā, tieši meitiņai pirkts silts pleds, dvielīši, vienreizlietojamie autiņi, ziepītes, zeķītes, cimdiņi, cepurītes. Kā arī dažas lietas, priekš pašām dzemdībām - pamperbikses man, enerģijas batoniņi, dvielis un ērts krekls.
Otrā somā esmu salikusi visu priekš sevis - pēcdzemdību periodam. Drēbes, krūštura ieliknīši, čības, higiēnas piederumus, kosmētiku, lasāmviela, un vīram čības un ērts apģērbs. Kā arī somas augšpusē - mātes pase, vīra krūškurvja USG, un mūsu abu dokumenti.
Par idejām dzemdību somai - tās smēlos gan no video blogiem, gan no māmiņu kluba. Māmiņu klubs arī palīdzēja man atlasīt visu nepieciešamo mazulītes pūriņam, tā, lai nav nekas lieks. 😀

16. Feb 2018, 11:35

Uz dzemdīmu namu dosimies nedaudz vēlāk -marta padsmitajos datumos, pašlaik soma tiek papildināta, higēnas preces sev un mazulim laikam ir pirmās, kas tur iečāpoja, esmu ielikusi 4 drēbīšu komplektus mazulim, ir gan uz 50 cm gan 56, tā bija neliela dilemma, jo nevar jau zināt... Mājās sagatavošu komplektiņus, kurus vīrs varēs atvest, ja ko ievajadzēsies. autiņbiksītes, mitrās salvetes, dvieļi, krūštura ieliknīši.... Somu pārpildīt nevēlos, tikai pašu nepieciešamāko, jo kā jau minēju, viss būs sagatavots tā, lai ''ja nu kas''vīrs var paķert un atvest 😀 lielāko ties konsultējos ar paziņu, kura samērā nesen arī dzemdēja un tad viņai ir svaigas atmiņas par to,ko tad vajag un ko tad īsti nav jēgas ņemt. pašai iepriekšējās dzemdības bija pirms 6 gadiem, un tur jau viss aizmirsies...