Ķeizars, anēmija un nenoteiktība pie tā visa...

Ķeizars, anēmija un nenoteiktība pie tā visa...

03. May 2014, 10:38 DaceT DaceT

Sveikas mīļās māmiņas:)

 

Esmu mazliet šociņā un mazliet nesaprašanā par notiekošo.  Viens ārsts saka tā, otrs sakā savādāk, trešais vispār šauj kaut ko greizi...Vārdu sakot esmu apstulbusi un īsti nezinu kā man jārīkojas.

Pirmais  - anēmija. Ja grūtniecei normāls ferritīna līmenis esot 15, tad man ir 6.5. Vecmāte piedāvāja divus variantus - dzert Ferroglobīnu vai špricēties. Protams, ka es izvēlējos dzert kapsulas. Vakar aizeju pie savas ginekoloģes un viņa man saka, ka būšot jāšpricējas gan, jo no tām kapsulām nebūšot nekādas jēgas...Rodas iespaids, ka viņas nestrādā vienā praksē...Bet tas sīkums, salīdzinot ar sekojošo.

Biju Kuldīgā uz sonogrāfiju. /Pirmais bērniņš nāca pasaulē ar ķeizargriezienu, jo bija pārstaigāts periods un mazulim kapitāls skābekļa trūkums/ Tagad otrs skatoties pēc USG nepareizi guļ - tūpļa guļa. Kuldīgā daktere teica, ka noteikti būs ķeizars, bet to nolemžot un pieteikšot mana daktere.

 

Bet te nu nekā. Ja biju rēķinājusies ar konkrētu datumu, tad varu vien gaidīt ar maisu :@ Visu šo laiku biju ar to rēķinājusies, jo man taču jādomā, kur man likt puiku un, kas viņu pieskatīs. Vīram arī atvaļinājumu neviens tā uz knipja sitienu nedos...Bet tur protams visiem vienalga. Kuldīgā redz esot tikai viena ārste, jo otra esot dekrētā un viņa nevarot tā visu ieplānot. Es varot braukt pati sākot no k-kāda 13. jūnija (38.ned.) ja nu jūtot kaut kādas sāpes, vai nevarot pa naktīm pagulēt, tad jau izķeizarošot uzreiz...Esmu patiesi nikna.

Turklāt, kad sāku runāt par iespējamām kontracepcijas metodēm - olvadu nosiešana, kategoriski atsakās vispār ko tādu apspriest, jo es jau nemaz nezinot ko es gribot...Man redz neviens olvadus nesiešot!

Man iekšā vienkārši viss vārās :@

 

Gribētu dzirdēt jūsu pieredzītes vai padomus kā labāk rīkoties, jo tas laiks jau vairs nav aiz kalniem :)

 

Liene Krúza Liene Krúza 03. May 2014, 18:48

man pie ferritina 11,nekadas zales nelika dzert,jo grutniecei tiri normali.kapsulas lika dzert pie 9. sprices ir daudz efektivakas neka kapsulas.....(te ar puiku)
ar meiteni ferritins bija 2,5 kritiski zems,ari hemoglobins bijs loti zems 6.5. bet ar spricem izdevas pacelt lidz hgb9 un ferritins 8. un dzemdibas bija atras ,vieglas,un meitenei ne iedzimta anemija nekadi citi traucejumi

taschinka taschinka 03. May 2014, 18:43

Man feretīns bija 4 un nekādas zāles nelīdzēja to dabūt augšā,Vienīgā iespēja bija vēnā laist,ja vien var atļauties naudas ziņā. 5 dienas gāju un man vēna laida Venoferum ,katras dienas cena 10Ls. Šo dienu laikā pacēla man tik cik bija nepieciešams.

lauvinja lauvinja 03. May 2014, 12:45

Saprotu vēlmi noteikt konkrētus datumus, tomēr kā zināms, vislabāk to datumu izvēlēties vistuvāk īstajam dzemdību datumam, vēl labāk ķiezarot tad, kad dzemdības sākušās. Jā tas rada papildus problēmas ar vīru un bērnu, bet tomēr varbūt mierīgi apdomājot to visu var risināt.

Par talbetēm un špricēm - pēdējās ir efektīvākas un mazāk bojā kuņģi - tāpēc izvēle pie nopietnām problēmām ir skaidra!

Par olvadu nosiešanu tev jārunā ierodoties slimnīcā uz ķeizaru ar doku, kas tevi ķeizaros, jo olvadu nosiešana mūsu valstī nav valsts apmaksāts pakalpojums standartā, bet to gandrīz vienmēr var sarunāt apvienot ar ķeizaru 😉 nestreso, bet pārdomā labi!

DaceT DaceT 03. May 2014, 12:01

Vakar palika stabili trīs gadi pēc pirmā ķeizara. Gan ginekoloģe Kuldīgā, gan mana ginekoloģe ir teikušas, ka būšot ķeizars, bet nekādu nosūtījumu man nedod, jo viņi nevarot ieplānot operāciju... Turklāt dzemdēt man neļaušot jau tāpēc vien, ka ar pirmo bērnu man dzemdību process vispār nebija sācies. Dzemdes kaklu vēra vaļā, lai varētu pārdurt ūdeņus. Man to paskaidroja tā, ka ja man pirmajās dzemdībās būtu sākušies visi procesi, būtu bijis liels atvērums un tikai tad ķeizars - ļautu dzemdēt tagad pašai, bet ņemot vērā, ka nekā no tā nebija, iznākums skaidrs. Lūk tas ir tas par ko es brīnos. Un otrs - ja jau tās kapsulas nekam nav derīgas, tad kāpēc man vispār piedāvāja tādu variantu, lieka naudas izsviešana un nekas vairāk.