SABĪNES BLOGS: Katru dienu 200 Kēgela vingrinājumu. Kā tu rūpējies par savu sieviešu veselību?

SABĪNES BLOGS: Katru dienu 200 Kēgela vingrinājumu. Kā tu rūpējies par savu sieviešu veselību?

06. Nov 2013, 14:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, manas dārgās esošās un topošās māmiņas!

Manai meitiņai puncītī ir jau 36 nedēļas, sācies ir 9.grūtniecības mēnesis, un tātad, ir laiks nopietni aizdomāties par dzemdībām.

Psiholoģe Alika Sorokina apgalvo, ka dzemdībām jāsāk gatavoties jau no 15.grūtniecības nedēļas, jo tieši tik daudz laika nepieciešams, lai informācija labi nosēstos galvā, un galvenais lai ķermenis sagatavotos šim dzīvē nopietnākajam fiziskajam darbam. Dzemdības  - tas ir darbs. Tajās strādā mūsu ķermenis, un arī muskuļi. Sevišķi kājstarpes muskuļi, kas noteikti ir jātrenē.

Kēgela vingrinājumi – tas ir vingrinājumu komplekss sievietes intīmajiem muskuļiem un gurnu muskuļiem. Šo vingrojumu kompleksu izstrādājis Arnolgs Kēgels (1894-1981) - XX.gadsimta vidus ginekologs.

Kēgela vingrinājumi ir paredzēti muskuļu tonusa paaugstināšanai. Šie sievietei dzemdībās tik ļoti svarīgie muskuļi ikdienas dzīvē praktiski netiek nodarbināti, tāpēc ar laiku, arī dažādu negatīvo faktoru dēļ, tie var zaudēt savu elastīgumu un kļūt vāji. Elastīguma pasliktināšanās un muskuļu vājums noved pie tā, ka muskuļi pārstāj tikt galā ar savu pamatfunkciju - starpenes muskuļu noturēšanu. Protams, tas var izraisīt arī dažādas saslimšanas un seksuālās dzīves pasliktināšanos.

Kēgela vingrinājumus iesaka izpildīt:

• lai efektīvi sagatavotos grūtniecībai un veiksmīgākām, nesāpīgākām dzemdībām;
• grūtniecēm, lai iemācītos pilnībā atslābināt tos muskuļus, kas atbild par bērniņa izstumšanu dzemdību procesā
• profilaksei un urīna, vēdera izejas nesaturēšanas ārstēšanai;
• izstaipīto audu atjaunošanai pēc dzemdībām;
• starpenes orgānu nolaišanās ārstēšanā un profilaksē;
• ilglaicīgai seksuālās veselības uzturēšanai formā, iekaisuma procesu profilaksei, kā arī - pret organisma novecošanos.

Lai sajustu šos muskuļus, iesaka aizturēt urīnu. Sajūtat? Tagad vajag tāda veida muskuļu sasprindzināšanu veikt katru dienu, vidēji 100-200 reižu dienā.

Ņemot vērā pašas pieredzi, pirmajā grūtniecībā man bija grūti ar šiem vingrinājumiem. Nekādi neizdevās sajust, kur un kas jāsasprindzina, sasprindzinot starpeni, drīzāk sasprindzinājās seja un elpošanas ritms aizskrēja. Izdevās tikai gadījumā, kad starp ceļgaliem bija iežmiegts spilvens, vai arī sēžot uz vingrošanas bumbas.

Tagad, kad nodarbojos ar grūtnieču jogu, trenere Tatjana ļoti bieži atgādina par starpenes muskuļu sasprindzināšanu, praktiski katrā otrajā vingrinājumā tie mums strādā.

Es pat vīram stāstīju par to, kāda mums erotiska prakse: gurni pacelti, starpene sasprindzināta, apļveida kustības un elpojam, dziļa izelpa..

Vispār pamanīju, ka tikai grūtniecības laikā tik daudz uzmanības tiek veltīts sievietes reproduktīvajiem orgāniem. Bet pēc būtības, tas taču ir ļoti svarīgi arī ikdienas dzīvē intīmās dzīves un sievietes veselības labā. Sievietēm, kas regulāri veic Kēgela vingrinājumus, vēlākā vecumā nerodas urīna nesaturēšanas problēmas utt.

Un vispār, pēc 2 bērnu laišanas pasaulē sievietei ir vērts aizdomāties par savu iekšējo elastīgumu. Viss atkarīgs no mums, vai esam gatavas pie tā strādāt.

Tagad es mērķtiecīgi veicu Kēgela vingrinājumus katru dienu, 200 reižu dienā. Parasti pirms miega, vai sēžot dīvānā, jo tur man vieglāk ir noskaņoties uz tāda veida vingrinājumiem. Sekoju līdzi tam, lai elpošana būtu vienmērīga, un sejas muskuļi - atslābināti.

Dūla Katrīna Puriņa, kas vada grūtnieču vingrošanu, ieteica mums arī pieslēgt kājstarpes muskuļus dzimumakta laikā. Ja vīrietis tavus centienus pamanījis, tātad - visu dari pareizi. Vislabāk to var just, kad sieviete ieņem vadošo pozīciju, sēžot virsū bez liekām ķermeņa kustībām. Vīrieties var aprakstīt savas sajūtas. Tādā veidā tiek nošauti uzreiz divi zaķi - glābjam savu intīmo dzīvi grūtniecības laikā, un sagatavojam ķermeni dzemdībām.

Un Tatjana Cvetkova, jogas trenere, pastāstīja mums par starpenes masāžu.

Pēc tādiem speciālistu ieteikumiem nāku mājās iedvesmota, jo zinu, ka vīram patiks. Pamēģiniet jūs arī :)

Vai veicat Kēgela vingrinājumus?

Kā jūs rūpējaties par savu sieviešu veselību?

Visām labu noskaņojumu!

Jūsu sarkstošā Sabīne un viņas puncītis =)

20131119112902-71853.jpg

06. Nov 2013, 17:01

Jā, abās grūtniecībās veicu šos vingrojumus. Šoreizīt esmu bišķi slinkāka, bet zinu, ka jāsaņemas. Cenšos katru dienu 100 uztaisīt 😀 manuprāt, jebkurai sievietei būtu jāzina, cik tie svarīgi un skolā jau to vajadzētu sākt mācīt 😀

06. Nov 2013, 14:07

Ja jau runājam par gatavošanos grūtniecībai, tad nereti ir tā, ka topošā māmiņa ir dzīvojusi ļoti neveselīgi, ar sportu uz Jūs utt. Un tad grūtniecības laikā izdomā, ka ir jāsāk vingrot utt. Savā ziņā tas ir pozitīvi, bet man tas atgādina situāciju no augstskolas-visu gadu slinko un dienu pirms eksāmena mēģina grāmatu iemācīties!😃